Lukko edelleen selkä seinää vasten - murtuuko kotikirous?

LIIGA / Ennakko
Ja eikun miestä seinälle.
Kuva © Jarno Hietanen
Perjantaina sarja jatkuu Rauman Äijänsuolla. Lukko venytti sarjan kuudenteen peliin veitsi kurkulla pelaten, eikä teräase poistu kurkun päältä vieläkään. Molemmilla joukkueilla on edessään kauden toistaiseksi tärkein ottelu.

Sarja on edelleen katkolla Tapparalle, nyt tosin voitoin 3-2. Tapparan olisi hyvä saada tänään sarja poikki, eikä päästää vastustajaansa henkiseen flow-tilaan. Lukolle toisen peräkkäisen voiton ottaminen veitsi kurkulla olisi henkisesti tärkeää ja loisi yhä enemmän uskoa siitä, että he pystyvät joukkueena mihin tahansa.

Jo pelkästään viidennen ottelun voittaminen jatkoajalla kertoi, että Lukolla on henkistä kapasiteettia, eikä usko oman sapluunan toimimiseen lopu milloinkaan. Vaikka molemmat lähtivät jatkoerään tunnustellen, Lukko oli loppupeleissä se hivenen aktiivisempi osapuoli.

Varsinaisen peliajan loppuhetkillä se passivoitui liikaa, eikä sellaista saa Tapparan tasoista joukkuetta vastaan tapahtua, jos Lukko mielii venyttää sarjan vielä huomiseksi Tampereelle. Jatkoon menemisestä puhumattakaan.

Kahdessa viimeisessä Tampereen ottelussa ratkaisuosuma on tullut samalla tavalla. Muuten otteluiden aikana hyökkäyksiin lähtemisen kanssa tuskailleet raumalaiset ovat saaneet aikaiseksi organisoidun hyökkäyksen, joissa molemmissa kaava on ollut sama - hyvillä syötöillä alueelle, laukaus Juha Metsolan takapatjaan ja karat sisään.

Tähän heikkouteen on Lukon iskettävä. Metsola joutuu tulemaan pienikokoisena maalivahtina paljon vastaan, joten matalien laukausten jälkeen tulevissa irtokiekoissa on oltava ensimmäisenä.

Kirvesrinnat ovat pelanneet oikeastaan koko sarjan ajan korkealla tasolla, kun taas Lukko on Blues-sarjan tapaan parantanut peliään kerta kerran jälkeen. Raumalaiset eivät ole ylivoimaansa saaneet toivotulla tavalla kuosiin oikeastaan lainkaan kevään aikana, mutta alivoima sen sijaan on lähtenyt rullaamaan.

Sen parantuminen on näkynyt suoraan Tapparan ylivoimatehokkuudessa, joka on sarjan ensimmäisistä peleistä pudonnut selvästi. Samalla Lukko on tosin vähentänyt jäähyjään.

Tapparan ylivoimatehokkuuteen ja pelin avaamiseen on Nick Bailenin poissaolo vaikuttanut selvästi. Jenkkipakki on ollut joukkueensa ylivoimassa kuitenkin pelaaja, joka tekee itsestään jatkuvasti uhan vastustajalle. Tasakentällisin pelatessa hänen tasoiseen pelin avaamiseen ei Tappara-pakistosta pysty kukaan muu.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen sairastuvalta on odotettavissa jos ei apuja, niin ainakin reserviä. Otto Honkaheimo oli jo edellisen Rauman ottelun aikana lämmittelyissä mukana, mutta ei päässyt kehiin tuolloin. Toni Koiviston tilanteesta ei tietoa ole tihkunut, mutta mies tuskin on pelikunnossa. Jarkko Kauvosaari jatkaa sairastuvalla.

Tapparalla ei miehiä sivussa ole, eikä kokoonpanoon suuria muutoksia ole odotettavissa. Bailen kärsii viimeisen osan pelikiellostaan perjantaina, eli hän on seuraavassa kirvesrintojen ottelussa kehissä. 

Seuraa Heitä

Ville Vahalahti #82 |

Laitahyökkääjä

Lukon paras pistemies, jos lasketaan pelkät jatkoajalla syntyneet pisteet. Kokenut laituri on joukkueen liideri tärkeillä hetkillä. Myös tänään?

Ville Nieminen #17 |

Laitahyökkääjä

Tapparan paras pistemies, jos lasketaan pelkät jatkoajalla syntyneet pisteet. Kokenut laituri on joukkueen liideri tärkeillä hetkillä. Myös tänään?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Aaron Gagnon 2 4 6
2.Ville Vahalahti 2 3 5
3.Petteri Nummelin 1 4 5
4.Ilkka Mikkola 1 3 4
5.Steven Zalewski 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle