Juhlia viettävä Lukko revanssin perässä

LIIGA / Ennakko
Lauantaina vietetään Raumalla syntymäpäiviä, kun 75-vuotias kotijoukkue kohtaa Tapparan toisen kerran vuorokauden sisään. Perjantaina maaleitta Tampereella jääneellä Lukolla onkin heti revanssin paikka, mikäli kotijoukkue mielii päästä juhlahumussa maajoukkuetauolle.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue kaipaisi pisteitä kipeästi ennen maajoukkuetaukoa. Viimeisestä kuudesta pelistä Lukko on napannut vain kolme pistettä ja perjantain tappio oli jo kolmas putkeen. Varsinkin vieraskentällä Lukon peli on ollut melkoista kyntämistä, eikä edellisillan vierailu Hakametsään tuonut yhtään muutosta vallitsevaan trendiin. Sijoitus sarjataulukossakin on pikkuhiljaa tippunut alaspäin ja mikäli otteet eivät parane, voivat raumalaisilla tippua ensi kerran tällä kaudella kymmenen parhaan ulkopuolelle.

Tapparan alkukausi on ollut vaikea, ja edellisen illan pisteet Lukkoa vastaan tulivatkin tarpeeseen. Jos Lukon vierassaldo on alkukaudesta kammottavaa luokkaa, ei tamperelaisilla ole vierasmatkat sen paremmin sujuneet. 2-0-voitto perjantaina katkaisi joukkueen kahden ottelun tappioputken.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen ylivoima on tällä hetkellä heikolla tasolla, eikä perjantaina tällä osa-alueella nähty juurikaan muutosta. Kun viivasta puuttuu todellinen pelote, jää hallinta usein näennäiseksi, eikä joukkue saa rakennettua kunnon vetopaikkoja. Myös ykkösylivoiman pyörittäjän Perttu Lindgrenin poissaolo näkyy, ja usein pelaamisesta tuntuu selkeä idea puuttuvan, eivätkä syöttökuviot tule selkärangasta.

Lauantain juhlallisuudet sytyttävät varmasti kotijoukkueen ja myös Juhani Jasu myöntää niiden tuovan ekstralatausta peliin.

– Juhlapeli antaa lisälatausta ja on hienoa vetää koko matsi vanhoissa paidoissa. Kiva tehdä välillä jotain normaaleista rutiineista poikkeavaa.

– Eepi ja Toke ovat suuria hahmoja raumalaisessa ja koko suomalaisessa kiekkoilussa. Todellisia ikoneita, jotka ovat toimineet suunnannäyttäjinä ja hyvinä esimerkkeinä nuorille, Rauli Urama kommentoi illan sankareita, mutta painottaa oikeisiin asioihin keskittymisen tärkeyttä.

– Vaikka kyseessä on juhlaottelu, niin päällimmäisenä ajatuksissa on itse peli ja erityisesti siihen keskittyminen.


Juhani Jasu odottaa innolla juhlapeliä

Piristysruiskeella olisikin tarvetta, erityisesti kotijoukkueen hyökkäyspelissä. Viimeisessä kolmessa pelissä on syntynyt kaksi maalia, jotka tulivat molemmat KalPa-pelissä. Moni pelaaja puristaa mailaa tällä hetkellä, ja kun onnistumisia ei tule, on hyökkäyspään peli tuskaisen oloista. Onkin mielenkiintoista nähdä, mitä uutta Urama keksii vuorokaudessa, vai hakkaako Lukko päätään toistamiseen lyhyen ajan sisällä Risto Dufvan keskialueen sumppuun.

Tappara pelasi perjantaina varsin hyvän pelin ja avauserän kaksi maalia riittivät voittoon. Puolustuspeli toimi moitteettomasti ja maalisuulla Jani Nieminen torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä. Tappara tulee varmasti lauantain peliin samalla puolustusvoittoisella taktiikalla, ja mikäli vieraat pääsevät ottelussa johtoon, on Lukolla melkoinen työ keskialueen sumpun ohittamisessa. Sen johdosta ottelun alku ja avausmaali nousevatkin tärkeään arvoon.

Kokoonpanot

Lukolta puuttuvat kokoonpanosta edelleen Lindgrenin ovella Samuli Kivimäki, Lauri Tukonen ja Mikko Kuukka. Teemu Aalto oli jalkavamman takia perjantaina poissa, joten pelaaminen lauantaina on epävarmaa.

Tapparalta puuttuvat yhä Antti Erkinjuntti, Jan Platil, Aleksi Elorinne ja Tuomas Vänttinen. Joye Tenuten ja Juha Leimun pelaaminen on myös epätodennäköistä.

Muuta

Rajapyykki rikkoutuu

Mikäli Tapparan Sami Venäläinen on kokoonpanossa, ottelu on miehen 600. SM-liigan runkosarjassa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Mark Bomersback 3 0 3
2.Teemu Aalto 1 2 3
3.Otto Honkaheimo 0 2 2
4.Kris Beech 0 2 2
5.Jarkko Kauvosaari 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle