Isäntä ja oppipoika

LIIGA / Ennakko
Vuoden 2012 ensimmäisellä kierroksella Raumalla kohtaa mielenkiintoinen parivaljakko, kun Lukko saa vieraita Tampereelta. Risto Dufvan tuodessa Tapparan toistamiseen tällä kaudella kanaalikaupunkiin, kohtaavat vaihtoaitioissa tulevan kauden valmentajakaksikko.

Kuntokäyrät

Kotijoukkueen kausi on ollut synkkä, eikä joulutauon jälkeen pelissä näkynyt kaivattua muutosta. Tämä johti äärimmäiseen ratkaisuun, kun Rauli Urama pakkasi HIFK-tappion jälkeen tavaransa ja siirrettiin valmennuksesta syrjään. Lukon uudeksi vastuuvalmentajaksi tähän peliin nousi Juha Vuori, jonka kokemus päävalmentajana rajoittuu muutamaan liigapeliin.

– Pelaajien pitää oppia hyväksymään, että vastoinkäymisiä tulee. Mutta niistä yli pääsemiseksi pitää tehdä enemmän töitä, tuore päävalmentaja kommentoi ennen Tappara-peliä.

– Väitteet siitä, ettei joukkue olisi pelannut Uramalle, ei pidä alkuunkaan paikkansa. ”Rale” teki hartiavoimin töitä ja me pelaajat olimme täysin hänen takanaan. Vastuu menestymisestä on tietenkin myös pelaajilla, joukkueen kapteeni Otto Honkaheimo kommentoi valmentajan vaihdosta pelin alla.

Tapparan alkukausi on ollut myös vaikea, eikä tauon jälkeen peli ole kovin paljoa parantunut. Joukkue taisteli voiton Ilveksestä, vaikka olikin pelillisesti alakynnessä. Tämän jälkeen joukkue törmäsi kuitenkin kotonaan Kärppien puolustukseen, joten paljon saa myös loukkaantumisten kanssa painiva tamperelaisryhmä parantaa otteitaan torstailta, mikäli halajavat vielä pudotuspeleihin mukaan.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Tappara vei ensimmäisen 2-0, mutta hävisi seuraavan Raumalla voittomaalikilpailussa.


Lukko oli viime kohtaamisessa parempi voittomaalikilpailussa.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen peli on alkukaudesta ollut melkoista hakemista, eikä valmentajan vaihto ehdi hirveästi pelillisesti vaikuttamaan. Usein uusi käskijä voi kuitenkin toimia herätyksenä pelaajistolle, minkä vaikutus saattaa näkyä jo ensimmäisissä peleissä. Kapteeni Honkaheimo myönsi treeneissä näkyneen jo pieniä muutoksia.

– Ekat treenit on vedetty Juhan alaisuudessa ja jäällä oli hyvä tekemisen meininki. Vaatimustaso on korkealla. Hyvä asia myös, että hän on meille entuudestaan tuttu mies.

Tapparaa vastaan nähdään mielenkiintoinen tilanne, kun vastakkain on kaksi tulevaa Rauman Lukon valmentajaa. Honkaheimon mukaan tämä ei tuo kuitenkaan pelaajiston puolelle mitään muutosta.

– Se, että tiistaina on vastassa Tappara, ja heitä luotsaa meidän ensi kauden päävalmentaja, ei merkkaa tässä vaiheessa mitään. Tärkeintä ovat vain jaossa olevat kolme sarjapistettä.

Pisteet ottelusta olisivatkin molemmille tärkeät. Lukon torstainen esitys Helsingissä jätti monta kysymysmerkkiä ilmaan. Kun omista ei päästä organisoidusti liikkeelle ja syöttöketjut katkeavat viimeistään muutaman syötön jälkeen, kertoo se jotain myös joukkueen henkisestä tilasta. Tässä vaiheessa tärkeää olisikin saada itseluottamus ja usko omaan tekemiseen palautettua.

Tapparaa vastaan Lukko ei ole kauden otteluissa pystynyt tekemään vielä yhtään pelitilannemaalia, joten siinäkin suhteessa joukkueen hyökkäyspelissä löytyy parannettavaa. Jani Nieminen on ollut tamperelaisten maalilla hyvä ja ollut suurin yksittäinen syy joukkueen tiivistyneessä alakerrassa.

Tappara tuo Raumalle mielenkiintoisen haasteen. Risto Dufvan johtamat kirvesrinnat ovat viime aikoina pelanneet melko vaihtelevasti ja tamperelaisjoukkue kaipaisi kipeästi pisteitä taistellakseen viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Joukkueen peliesitykset olivat torstaina pirteähköjä, mutta viimeinen terävyys maalinteossa puuttui ja Kärpät haki kolme pistettä Tampereelta. Monet loukkaantumiset näkyivät erityisesti ylivoiman laadussa, ja se on osa-alue, mikä täytyy tiistaita silmällä pitäen parantua.

Mika Noronen oli torstaina heikko, mutta pelannut alkukaudesta muuten vakuuttavasti. Maalinteossa vierailijoiden pitääkin Raumalla olla terävänä, mikäli joukkue halajaa jatkaa Lukon kolmen ottelun tappioputkea.

Kokoonpanot

Lukko sai torstaina lisää jobinpostia, kun Johan Björk sai vamman sormeen ja Teemu Nurmi polveen. Entuudestaan sairaslistalla ovat Mikko Kuukka, Anssi Rantanen, Jesse Virtanen sekä Samuli Kivimäki. Matt Generous on pelikiellossa ja hänen paikalla nähdään Tomi Pettinen.

Tappara puolestaan tulee otteluun ilman Kanadassa pelaavaa Aleksander Barkov jr:ia. Loukkaantuneina ovat todennäköisesti Jussi Halme, Tommi Kovanen sekä hyökkääjät Jukka Peltola sekä Miikka Männikköä, joiden tarkempi pelikunto selviää vasta lähempänä ottelua. Myös Juha Leimu ja Viktor Ekbom saivat Kärpät-pelissä tälliä ja heidän pelaamisensa on epävarmaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Perttu Lindgren 3 1 4
2.Lauri Tukonen 0 3 3
3.Janne Keränen 0 3 3
4.Harri Tikkanen 0 3 3
5.Tuomas Huhtanen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle