Maalivahdit enemmän kuin puoli joukkuetta Raumalla?

LIIGA / Ennakko
Lukolla on ollut vahva ote vaasalaisista keskinäisissä otteluissa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Lukko ja Sport kohtaavat viimeistä kertaa tällä kaudella, kun vaasalaiset saapuvat viikonlopun kynnyksellä Äijänsuolle. Aikaisemmista neljästä kohtaamisesta kolme on venynyt aina voittomaalikisaan asti. Lukko on lisäksi selvästi eniten tasapelejä pelannut joukkue, joten varsinaisen peliajan päälle on odotettavissa jälleen lisäminuutteja.

Lukon pelillistä kurssia voisi kuvailla sekavaksi ja arvaamattomaksi. Viimeisessä kuudessa ottelussa se on isonumeroisesti nollannut Tapparan ja Ilveksen, mutta vastavuoroisesti itse hävinnyt selkäsaunan jälkeen HPK:lle ja HIFK:lle tekemättä maaliakaan. Lähihistoriasta löytyy myös 5−6-tappio voittomaalikisassa Kärpille.

Lisäksi pelilliset otteet heittelevät jopa pelin sisällä suuresti. Ensimmäiset erät ovat olleet usein vastustajan eriä, mutta toisessa erässä Lukon kone on lähtenyt käyntiin isosti. Viimeksi Ässiä vastaan tiistaina joukkue nousi kahden maalin takaa tasoihin ja ohi tekemällä neljä maalia toisessa erässä.

Lukon maalivahtivalinta tulee olemaan mielenkiintoinen seurattava. Ryan Zapolski ei ole ollut parhaimmillaan. Oskari Setänen on aloittanut kaksi viimeistä ottelua ja on puolestaan pelannut hienosti. Yli kymmenen ottelua pelanneista veskareista Setäsen voittoprosentti on 72,22. Se on selvästi Liigan paras.

Kotkapaidoilla on mennyt paremminkin. Kahdeksasta viime ottelusta on ollut seurauksena varsinaisen peliajan tappio. Edellinen voitto on lähes kuukauden takaa Ilvestä vastaan.

Vaasalaiset nousivat kauden edetessä varmalta näyttäneeltä jumbosijalta ylöspäin, mutta mikään puu ei kasva taivaisiin asti. Sport taistelee, vääntää ja raastaa edelleen, mutta se riittää vain tiettyyn pisteeseen asti.

Sportin tärkein pelaajaa lienee tässäkin ottelussa maalivahti. Hannu Toivonen on tarttunut ihailtavalla tavalla viimeiseen oljenkorteensa ammattilaiskehissä ja antanut omasta puolestaan joukkueelleen mahdollisuuden voittaa jokaisen pelaamansa pelin.

Hänen on onnistuttava myös perjantaina, jos vierailijat mielivät saada pistesarakkeeseensa lisää täytettä.

Seuraa Heitä

Joonas Komulainen #30 |

Keskushyökkääjä

Tekee ensiesiintymisensä uuden kotiyleisönsä edessä. Pieni ja väkkärä sentteri tuli täyttämään sentteriosaston aukon. Onko yhden tehopisteettömän ottelun jälkeen taas tehojen aika?

Henrik Koivisto #82 |

Keskushyökkääjä

Koivistosta ei ollut kakkossentteriksi Raumalla. Uusi koti löytyi Vaasasta jossa odotti tuttu valmentaja, Tomek Valtonen. Kovin suuri yllätys ei olisi, jos heiluttaisi verkkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle