SaiPalla mielessä länsirannikon nöyryytys

LIIGA / Ennakko
Viime kaudella tahti oli kuvan mukainen.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Rauman torstai-illassa iskevät yhteen Lukko sekä vieras kaukaa idästä, kun länsirannikon turneella oleva SaiPa saapuu raumalaisten vastustajaksi.

Liigan puolimatkan krouvi lähenee päivä päivältä, ja nyt on joukkueilla vuorossa runkosarjan 27. ottelu. Sysipimeässä Rauman torstai-illassa iskevät yhteen Lukko sekä SaiPa.

Kotijoukkueen osalta kuluva marraskuu on ollut kaksijakoinen. Seitsemästä ottelusta viisi on päättynyt Lukon voittoon. Näistä neljä Lukko on pelannut kotikaukalossaan, joten kyseessä on pitkälti kotivoittojensa turvin elävä sikermä.

Koko syyskautta katsellessa huomaa, että Lukon pistepussi on karttunut loppuosallaan alkupuolta enemmän. Vieläkään joukkueen esitys ei ole lähelläkään täydellistä, mutta puolustuspelin tiivistyminen on ollut se suurin syy kiristyneeseen pistetahtiin.

Viime viikon tiistain vierailu Ouluun jäi Lukon osalta vain ruman selkäsaunan ottamiseksi, mutta asioiden käsittely kyseisen tappion jälkeen on saanut puolustuspelaamiseen otetta. Kyseisen pelin jälkeen takana on kolme kamppailua, joissa on mennyt yhteensä neljä kiekkoa omaan maaliin. Tämä kertoo hyvin raumalaisten nykyisestä puolustusasenteesta.

− Ei riitä, että puolustat rakenteellisesti oikein. Kentällä pitää tapahtua myös tekoja, jotta vastustajan maalimäärä pystytään pitämään alhaisena, muistuttaa Lukon päävalmentaja Risto Dufva jääkiekon yhdestä perusasiasta.

Vierasjoukkue SaiPa saapui länsirannikolle tiistaina, valmistautui hyvin kohdaten Ässät keskiviikkona Porissa. Tuloksena oli maukas vierasvoitto 4−1-lukemin, eikä porilaisille jätetty paljoakaan mahdollisuuksia.

SaiPalla on tosin ollut vieraskaukaloissa omat vaikeutensa, josta merkkinä on edellinen voitto matkapelistä. Se kun tapahtui Jyväskylässä kuukausi sitten.

Vaikka SaiPan matkapelit ovat sujuneet tuloksellisesti hieman alakanttiin, joukkueen peli-ilme on ollut raikas ja yritteliäs läpi pitkän syksyn.

Otteluun lähdetään asetelmista, jossa kotijoukkueella on huilipäivä allaan ja SaiPalla siis peli takanaan edelliseltä illalta. Ottelun lopputulokseen alkuasetelmalla ei ole isoakaan vaikutusta. Lukko ehkä jaksaa luistella paremmin täydet kolme erää, mutta vieraiden tasainen neljän ketjun peluutus muuttaa eron minimiin.

Viime kaudella SaiPa oli Lukolle paha vastustaja. Kaksi kertaa keltamustapaidat kävivät Raumalla ja ottivat yhtä monta voittoa. Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen jatkoi aiempaa linjaa. SaiPa voitti kotikaukalossaan lukemin 3−1, eikä Lukolla ollut mahdollisuuksia pisteisiin.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilasosasto on ollut ylikuormitettu viime otteluissa. Pois kokoonpanosta jäävät varmuudella maalivahti Oskari Setänen, puolustaja Otto Honkaheimo sekä hyökkääjät Lauri Tukonen, Teemu Nurmi ja Steven Zalewski.

Lisäksi viime otteluissa pois ovat olleet puolustaja Petteri Nummelin sekä hyökkääjä Aki Uusikartano. Kotijoukkueen lopullinen kokoonpano selviääkin vasta ottelupäivän aamuharjoitusten jälkeen.

Vierasjoukkueelta löytyy myös toipilaita. Pois kokoonpanosta jäävät puolustaja Samuli Piipponen sekä hyökkääjät Stefano Gilliati, Roope Hämäläinen ja Jesse Mankinen. Ottelupäivän aamu paljastaa lopulta, mikä on joukkueen terveystilanne kiihkeän Ässät-ottelun jäljiltä.

Seuraa Heitä

Olli Sipiläinen #39 |

Laitahyökkääjä

36-vuotias konkari on tehnyt jo kuusi osumaa. Jatkuuko laitahyökkääjän hyvä vire myös lappeenrantalaisia vastaan?

Sami Venäläinen #38 | Fischtown Pinguins

Laitahyökkääjä

Yhdessätoista ottelussa mukavat tehopisteet lukemin 2+2. Tuleeko Raumalta lisää merkintöjä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Ville Vahalahti 3 6 9
2.Aaron Gagnon 2 4 6
3.Ilkka Mikkola 1 5 6
4.Jesse Virtanen 1 4 5
5.Filip Riska 0 2 2
SaiPa M S P
1.Jesper Piitulainen 4 2 6
2.Stefano Giliati 0 3 3
3.Janne Tavi 0 3 3
4.Ryan Glenn 0 3 3
5.Tommi Jokinen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle