Pettyneiden taisto - Kumpi haluaa enemmän?

LIIGA / Ennakko
SaiPa jahtaa historiansa toista SM-mitalia.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Maanantaina kohtaavat kaksi pettynyttä joukkuetta, joiden unelma Suomen mestaruudesta meni murskaksi. Kysymys kuuluukin: kumpi haluaa voittaa enemmän?

Lukon taival kohti unelmaa katkesi Tapparaa vastaan voitoin 4-3. Lukko oli lopulta hyvin lähellä etenemistä finaaliin, mutta tarvittava askel jäi kuitenkin ottamatta. Raumalaiset olivat lähempänä loppuotteluihin etenemistä, kuin pitkään, pitkään aikaan.

Valtava pettymys paistoi kaikista raumalaisista tappion hetkellä, aina valmennusjohtoa myöden. Yhtään vähättelemättä SaiPan suoritusta, Lukkoa finaalista tippuminen kirpaisi todennäköisesti enemmän, sillä kaikki eväät finaalipaikasta olivat olemassa.

SaiPan taistelu päättyi Oulun Kärppiä vastaan, lukemat merkittiin oululaisille 4-1. SaiPalla oli monesti näennäinen ote pelistä, pelin pyöriessä pitkiä jaksoja Kärppien alueella, mutta se ei pystynyt tätä hyödyntämään tulostaululle tarpeeksi. Loppujen lopuksi ei ollut suuri yllätys, että Kärpät eteni finaaleihin.

Lappeenrantalaisten historia mitalien osalta on äkkiä lueteltu. 1966 joukkue ylsi pronssille. Tuolloin pelattiin pelkästään runkosarja, pudotuspelejä ei tunnettu lainkaan. Lukko on juhlinut pronssia viidesti historiansa aikana, viimeksi kolme vuotta sitten.

SaiPan miehistöstä vain Jussi MarkkanenVille HämäläinenTommi Jokinen ja Sami Venäläinen ovat urallaan juhlineet SM-mitalia. Valtaosa joukkueesta ei ole siis päässyt miesten kaukaloissa juhlimaan mitään. Se on valtava motivaatiopiikki isolle osalle joukkueesta.

Raumalaisten riveissä mitalin voittaneita on niin paljon, että niitä on turha tähän luetella. Joukkueessa on valtava määrä voittamisen kokeneita pelaajia, joille tähtäin oli SM-kullassa. Se herättää kysymyksiä, että haluaako sinikeltaisten miehistö tarpeeksi voittaa? Raumalla ei ole kuitenkaan mitaleja edelleenkään nähty liikaa.

Kokoonpanot

Lukon sairastupaa miehittää varmasti Jarkko Kauvosaari, mutta seuraa on ehkä tulossa Petteri Nummelinista. Puolustaja taklasi kohtalokkain seurauksin ohi viimeisessä välierässä, loukaten kätensä. Hänen pelaamisensa on epävarmaa. Hyökkääjä Toni Koivistoon huilannut päähän kohdistuneen taklauksen jälkeen jo yli viikon. Pelaaminen on edelleen epävarmaa.

Lappeenrannan ylpeyden kokoonpanosta puuttuvat Rony Ahonen sekä loukkaantumisensa jälkeen kotimaahansa matkustanut hyökkääjä Patrick Davis. Puolustaja Jakub Cutta ei ole syystä tai toisesta pariin viime otteluun pelannut, eikä hänen pelaamisensa ole varmaa myöskään tänään.

Seuraa Heitä

Erik Riska #13 |

Laitahyökkääjä

Ei saanut pelikieltoa taklauksestaan viimeisessä Tapparaa vastaan pelatussa välierässä. Hänen poissaolonsa selvästi vei jotain olennaista Lukon nelosketjun pelaamisesta. Mikä on panos tänään?

Ville Koho #8 |

Keskushyökkääjä

Koko ura SaiPassa, voittamatta mitään. Nyt siihen olisi loistava mahdollisuus. Hänelle, jos jollekin mitali SaiPan peliasussa merkitsisi paljon. Pystyykö johtamaan joukkonsa sarjan kolmanneksi?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Aaron Gagnon 2 6 8
2.Petteri Nummelin 1 4 5
3.Ville Vahalahti 3 2 5
4.Ilkka Mikkola 1 3 4
5.Teemu Nurmi 1 1 2
SaiPa M S P
1.Dan Spang 0 3 3
2.Lauri Taipalus 0 2 2
3.Jesse Mankinen 1 1 2
4.Ville Koho 1 1 2
5.Per Savilahti-Nagander 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle