4 - 2

Kohti Vuoren huippua?

Torstaina Raumalla nähdään eri merkeissä vuotensa aloittaneiden joukkueiden kohtaaminen, kun Lukko saa vieraita Lappeenrannasta. Juha Vuoren johtama Lukko kohtaa suurimman henkisen haasteensa tähän mennessä, kun se lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja kolmen pelin voittoputki takataskussaan liigajumboa vastaan.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue on päässyt Juha Vuoren astuttua ruoriin melkoiseen lentoon ja raumalaisryhmä majaileekin tällä hetkellä kolmen pelin voittoputkessa. Valmentajan vaihdon myötä peli-ilme on parantunut ja taistelu on palannut Raumalle. Vuoden ensimmäinen peli Tapparaa vastaan päättyi vielä tappioon mutta sen jälkeen Lukko on marssinut voitosta voittoon.

Tiistaina joukkue osoitti Kuopiossa venymiskykyä, kun se haki kolme pistettä liigakärki KalPasta. Joukkue oli vielä 1-3-tappiolla, mutta heräsi toisessa erässä taisteluun ja sitä kautta käänsi pelin itselleen. Vuori olikin tyytyväinen erityisesti joukkueen taistelumoraalista ottelussa.

– Olen tosi tyytyväinen siihen miten KalPaa vastaan noustiin takaa-ajoasemasta. Pitää pystyä lukemaan tilannetta ja reagoida siihen, Vuori viittasi ottamaansa aikalisään.

SaiPan peli on joulun jälkeen ollut melkoista hakemista ja joukkue matkasikin länsirannikolle seitsemän pelin tappioputki niskassaan. Tähän joukkue sai kuitenkin tärkeän onnistumisen, kun se haki keskiviikkona tärkeän voiton Porista. Joukkue osoitti Ässiä vastaan melkoista tasonnostoa ja nappasi ansaitun voiton vahvoilla otteillaan erityisesti hyökkäyspäässä.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella, kummankin joukkueen napattua kotonaan kolmen pisteen voitot. Lukko ratkaisi jo avauserässä alkusyksystä pelin Raumalla. SaiPa puolestaan kyykytti kolmannen erän maali-ilottelullaan raumalaisia joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.


Jatkuuko Vuoren ja Lukon lento myös torstaina?

Ratkaisun paikat

Lukon pelillinen herääminen on kulminoinut pitkälti Vuoren astumiseen joukkueen peräsimeen vuoden vaihteen tienoilla. Peli-ilme on parantunut huomattavasti ja jo pelkästään viimeisissä neljässä pelissä Lukko on taklannut enemmän kuin alkukaudella yhteensä. Myös joukkueen parhaimmistoon läpi kauden kuulunut Juhani Jasu näkee suurimmat muutokset lähinnä yläpään puolella.

– Joukkueen pirteämpi ilme ei johdu siitä, että olisi tehty jotain suuria taktisia muutoksia. Kyseessä on enemmän henkimaailman jutut, Jasu arvioi valmentajan vaihdoksen jälkeisiä esityksiä.

– Näyttää siltä, että nyt Lukon paidassa kentällä viilettää isompia ja vahvempia äijiä. Fiilis on hyvä myös kaukalon ulkopuolella, raumalainen jatkoi.

Tiistaina joukkue haki hieman yllättäenkin vierasvoiton liigan parhaimmalta kotijoukkueelta, sarjakärki KalPalta. Suurin haaste torstaille onkin, kuinka joukkue saa pidettyä työmoraalin korkealla kolmen voiton jälkeen. Tämän myös Vuori näkee ottelun suurimpana haasteena.

– SaiPa-peli testaa henkisen kovuuden, sillä nyt haaste on erilainen kuin Kuopiossa. Miten osaamme käsitellä sen, että sarjakärjen kaaduttua vastaan tuleekin tyvipään joukkue.

SaiPa on kärsinyt läpi kauden tehottomuudesta. Joukkue on pelannut pääosin pirteästi ja pystynyt luomaan kiitettävästi paikkoja, mutta viimeisten ratkaisuiden paikoissa on lappeenrantalaisryhmän materiaalin kapeus noussut esille. Tässä suhteessa joukkue sai kuitenkin tärkeitä onnistumisia Porissa, mikä toi varmasti paljon itseluottamusta seitsemän edellistä peliä hävinneelle joukkueelle.

SaiPa tulee Raumalle edellisillan väsyttämillä jaloilla. Se se on varmasti etu, jonka kotijoukkue ottaa huomioon. Vuoren ajama rotaation pitäisi tuoda tuoreita jalkoja peliin, ja siinä piileekin vierasjoukkueen suurin haaste. Kuinka SaiPa pystyy vastaamaan kotijoukkueen vahvaan liikkeeseen väsyttämättä itseään liikaa?

Kokoonpanot

Lukko tulee otteluun ilman KalPa-pelissä sormivamman saanutta Charles Bertrandia. Lisäksi poissa ovat varmuudella Mikko Kuukka, Johan Björk sekä Teemu Nurmi: Jesse Virtanen hakee tuntumaan LeKistä. Lauri Tukonen kärsii flunssasta ja hänen pelaamisensa on vielä epävarmaa. Eero Elolla on pieniä vaivoja selän kanssa, mutta nuorukainen pystyy pelaamaan torstaina.

– Pelaajien kierrätys on mittari, jolla pelaajien sitoutumisen aste testataan. Tähän saakka kokemukset ovat olleet hyviä, mutta koko kautta emme aio tätä rotaatiota käyttää, Vuori kertasi joukkueen läpikäymää kokoonpanokokeiluja.

SaiPan kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Anssi Löfman sekä Robert Jekimovs. Antti Aarnion pelaaminen on vielä epävarmaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Kris Beech 2 4 6
2.Richard Lintner 2 4 6
3.Jussi Pesonen 3 2 5
4.Björn Melin 0 4 4
5.Perttu Lindgren 0 4 4
SaiPa M S P
1.Juha Kiilholma 2 3 5
2.Brian Salcido 0 4 4
3.Petri Koskinen 3 0 3
4.Jesse Saarinen 1 2 3
5.Riley Armstrong 2 1 3

Kommentit

Edelliset ottelut

Lukko

13.03
Ässät - Lukko
2 - 1
10.03
Lukko - Ilves
1 - 5
08.03
KalPa - Lukko
5 - 0

SaiPa