Pelicans hakemaan uutta lentokeliä sarjajohtajan vieraana

LIIGA / Ennakko
Viime kaudella lahtelaisten vierailut Raumalle olivat tylyjä.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Jonkinasteisessa syöksykierteessä oleva Lahden Pelicans lähtee korjaamaan kurssiaan pahimpaan mahdolliseen paikkaan: sarjan parhaan ylivoimajoukkueen ja piikkipaikkaa hallusaan pitävän Rauman Lukon vieraaksi. Kurssit ovat joukkueilla hyvinkin erilaiset ja se näkyy asetelmassa. Lukko on ennen ottelua hyvinkin vahva ennakkosuosikki.

Ja miksei olisi. Raumalaiset ovat tällä kaudella jääneet vain kerran ilman pisteitä ja viidestä edellisestä ottelusta voitokkaita on ollut neljä. Vähemmästäkin olisi hymy herkässä.

Vaikka Lukon ylivoima on ollut murskaavan tehokasta, pelottavinta vastustajan kannalta on se, että kotijoukkueen pelaaminen ei ole lähimainkaan valmista. Tasaviisikoin hyökkäyspelaamisessa on paljon kehittämisen varaa ja oman epävarmuustekijänsä luo sentteritilanne. Aaron Gagnon on ollut häikäisevän hyvä, mutta hänen takanaan tulitukea olisi voinut olla enemmänkin. Varsinkin kakkossentteriksi hankitun Henrik Koiviston panos on jäänyt pieneksi alkukaudesta. Pidemmän päälle näin ei voi luonnollisesti jatkua. Varsinkaan, kun ylivoimatehokkuus väistämättä putoaa nykyisestä.

Pelasivat raumalaiset sitten tasakentällisin tai alivoimalla, yksi asia on varma. Vieraiden on maksettava maalille pääsemisen hinta jääpusseina, mustelmina ja seuraavan päivän kolotuksena. Sen verran niukasti on Ryan Zapolskin vartioiman maalin edustalla ollut tällä kaudella tilaa. Tänäänkään tuskin asiaan tulee poikkeusta.

Lahdessa puutetta maaleista - ja niiden tekijöistä.

Täksi kaudeksi Tomi Lämsän komentoon siirtynyt Pelicans on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan vain yhden ja se tapahtui lauantaina sekasortoisessa tilassa kyntävää Oulun Kärppiä vastaan. Tosin, sekin varmasti tekee hyvää joukkueelle, jolla on ollut vaikeuksia maalinteon kanssa. Tapparaa, KalPaa ja JYPiä vastaan pelatessaan lahtelaiset saivat kiekon maaliin ainoastaan kahdesti.

Eipä siinä, rajallisen materiaalin kanssa operoivan joukkueen iskukykyä on syöty loukkaantumisten johdosta. Juha LeimunVili Sopasen ja Pekka Saarenheimon kaltaisten pelaajien poissaolo näkyy väistämättä joukkueen pelissä. Nuoret pelaajat ovat joutuneet kovaan paikkaan täyttämään isoja ruutuja, eivätkä ole niitä pystyneet täysin täyttämään.

Jos vieraat mielivät viedä tuliaisia kotiin pisteiden muodossa, on Tyler Redenbachin ja Tommi Paakkolanvaaran johtamien ketjujen oltava iskussa sen lisäksi, että ylivoimalle Lukkoa ei saa päästää. Jos nämä kriteerit eivät täyty, on vaikea nähdä vierasvoittoa tänään nähtävän.

Seuraa Heitä

Mikko Kousa #44 | Düsseldorfer EG

Puolustaja

Kasvattajaseura vastassa. On pelannut hyökkäyssuuntaan tuttua välihyökkääjän rooliaan ja puolustuspäässäkin on ollut odotettua parempi. Viuhuuko laukaus tänään maaliin?

Michal Repik #62 |

Oikea laitahyökkääjä

Tsekkihyökkääjä hankittiin tuloksenteon takeeksi ja sellaista hän on ollutkin. Joukkueen sisäisen pistepörssin kakkosena komeileva laituri on pelaajatyyppiä, jota ei hirveän usein ulkomaltai Suomeen nykyään eksy.

» Lähetä palautetta toimitukselle