1 - 2

Jatkuvatko putket?

Lukko saa perjantaina Raumalla melkoisen haasteen, kun se kohtaa Pelicansin viimeisissä otteluissa ennen helmikuun maajoukkuetaukoa. Lahtelaiset ovat voittaneet kaksi edellistä kohtaamista, kun taas raumalaiset tulevat otteluun kaksi tappiota niskassaan.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Lukon viime pelit ovat menneet tuloksellisesti melko vuoristorataa. Sarjataulukossa sijalla 10 majaileva ryhmä on kärsinyt kahden voiton jälkeen kaksi tappiollista peliä, kun joukkue taipui kotonaan HIFK:lle ja vieraissa Kärpille.

Kärpät-tappio oli joukkueelta hitusen parempaa peliä ja vierasjoukkue saikin luotua Oulussa hyvin maalintekopaikkoja. Viimeistely oli kuitenkin heikonpuoleista ja Kärpät onnistui nappaamaan jatkoaikavoiton raumalaisten silmien edestä. Juha Vuori oli kuitenkin positiivisella mielellä ennen kohtaamista.

– Ryhmä on tiivistynyt ja pelaajien roolit ovat alkaneet löytyä. Pitää myös nähdä tuloksen taakse. Meillä on tapahtunut paljon myönteisiä asioita, vaikka ne eivät suoraan näkyisi tulostaululla. Pelicansin kaltaisen positiivisen kierteen syntyminen on meillekin vielä mahdollista.

Pelicans on jatkanut viime aikoina tuttuja vahvoja otteitaan. Viidestä edellisestä pelistä taskussa onkin neljä voittoa. Varsinkin kaksi edellistä voittoa ovat olleet todella maukkaita, sillä ne tulivat kahdelta kovimmalta kilpailijalta sarjan kärkeä silmällä pitäen.

Lauantaina joukkue haki komean voiton Porista ja tiistaina kaatui sarjakärki vahvan esityksen päätteeksi. Kai Suikkanen voikin olla tyytyväinen joukkueen edellispelin vahvaan panokseen.

Pelicans on ollut joukkueiden kohtaamisissa tällä kaudella selvästi parempi ja napannut kaikista kolmesta pelistä voitot.


Pelicans on hallinnut joukkueiden kohtaamisia tällä kaudella.

Ratkaisun paikat

Lukko on viimeisissä peleissä kaatunut tehottomuuteen. Hyvistäkään paikoista ei ole saatu sisään, mikä on näkynyt rentouden puuttumisena joukkueen pelissä. Myös ylivoima on viime aikoina ollut heikkoa, ja siihen osa-alueeseen myös viikon takainen HIFK-peli kaatui.

– Tehokkuus maalipaikoissa on se isoin juttu, jonka eteen on harjoituksissa tehty töitä. Varsinkin ylivoimatehoja kaivataan, Vuori myönsi ennen perjantain kohtaamista.

Kun liikettä on tullut enemmän, on myös jäähyjen määrä alkanut hiljalleen olevan alaspäin. Tämä on myös perjantai-illan elinehto Lukon kannalta. Pelicansin taitavat hyökkääjät rankovat paikoistaan kovalla kädellä kuten kävi joukkueiden edellisessäkin kohtaamisessa Lahdessa. Teemu Aalto myönsi puolustuspelin olevan tärkeässä roolissa.

– Vastassa on paljon yksilötaitoa ja he ovat rohkeita kiekon kanssa. Puolustajana on oltava valppaana, sillä Pelicans-hyökkääjät eivät tee yleensä kaavamaisia ratkaisuja.

Pelicans vahvistui ennen taukoa kahdella tšekillä ja varsinkin Radek Smolanek aloitti lupaavasti uudessa seurassa. Lahtelaisten kova karvaus ja hyvä hyökkäyspään prässi on aiheuttanut Lukon pelinavauksella jo aikaisemmin tällä kaudella suuria vaikeuksia, onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka raumalaiset pääsevät perjantaina paineen alta pois.

Kokoonpanot

Aalto on tervehtynyt aivotärähdyksestä ja hän korvaa Otto Honkaheimon kokoonpanossa, joka on kipeänä ja sivussa. Muuten Lukon kentät ovat samat kuin Oulussa. Poissa ovat edelleen Mikko Kuukka, Johan Björk, Teemu Nurmi sekä Jussi Pesonen.

Pelicansilta huilaavat vielä todennäköisesti Max Wärn, Marko Pöyhönen ja Ilkka Pikkarainen. Markus Seikolan pelaaminen on vielä epävarmaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Lauri Tukonen 4 1 5
2.Perttu Lindgren 0 4 4
3.Charles Bertrand 2 0 2
4.Richard Lintner 1 1 2
5.Otto Honkaheimo 0 2 2
Pelicans M S P
1.Justin Hodgman 1 9 10
2.Vili Sopanen 5 2 7
3.Jan Latvala 1 6 7
4.Ryan Lasch 3 4 7
5.Jarkko Immonen 1 5 6

Kommentit

Edelliset ottelut

Lukko

13.03
Ässät - Lukko
2 - 1
10.03
Lukko - Ilves
1 - 5
08.03
KalPa - Lukko
5 - 0

Pelicans

Tällä kaudella