Raumalla taistellaan suorasta pudotuspelipaikasta

LIIGA / Ennakko
Lukon ykkösketju oli Blues-ottelussa oivalla pelipäällä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Rauman torstai-illassa sarjapisteistä taistelevat Lukko sekä KalPa. Kohtaaminen on joukkueille kauden kolmas ja ottelun panokset kovenevat runkosarjan lähestyessä loppuvaiheitaan.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue Lukon kevätkausi ei lähtenyt käyntiin ollenkaan niin kuin Raumalla laskeskeltiin. Tosin vuosi 2016 toi alkuun muutaman voiton, mutta Porista alkoi taas kerran tappioputki, joka venyi lopulta neljän ottelun mittaiseksi.

Putken viimeinen koitos oli kotikaukalossa kärsitty TPS-tappio ja ottelun jälkeen päävalmentaja Risto Dufva oli kommenteissaan omilleen vihainen. TPS ja kaikki muutkin voiton ottaneet joukkueet latoivat läheltä kiekkoja Lukon verkkoon ja käänsivät näin pelejä itselleen.

Nyt Lukolla on takanaan kaksi isonumeroista voittoa, mutta vieläkin oman maalin edustalla kaivataan kovuutta lisää. Sen verran helposti voittopeleissä Ryan Zapolskin työrauhaa on päästy häiritsemään.

Vierasjoukkue KalPan kohdalla voitaisiin kirjoittaa samoja asioita aiempien pelien suhteen. Tosin kuopiolaisten edellisestä kolmen pisteen voitosta on aikaa jo useampi viikko.

Seitsemästä viime ottelussa neljä pistettä kahdella lisäaikamaalin voitolla on pahasti alakanttiin odotuksiin nähden. Liikkuvasta pelityylistään tunnettu joukkue oli kuitenkin syyskaudella aivan Liigan ehdotonta eliittiä.

Ratkaisukohdat

Lukolla on siis alla kaksi komeaa voittoa, mutta tuloksien taakse on syytä katsoa. Pahasti vajaamiehinen TPS sekä täydellisen tyhjennysmyynnin tehnyt Blues ovat toki liigajoukkueita, mutta tällä hetkellä eivät lähelläkään Liigan kärkijoukkueita.

Kotijoukkueella on siis edessään tapahtuneen nollaus mitä suurimmassa määrin. Kuusi pistettä tuli, mutta taas ollaan tasatilanteessa ilman tehtyä maalia. Vastustaja haluaa myös sinne kuuden sakkiin, eikä Lukko sinne pääse ilman sitä kuuluisaa hinnan maksamista.

Vieraiden päävalmentaja Pekka Virta sanaili Porissa kärsityn tappion jälkeen, että nyt katsotaan tarkasti mitä tuli tehtyä ja mitä olisi pitänyt tehdä.

Itsetutkiskeluun olikin hyvää aikaa, koska Ässät-ottelun jälkeen oli kokonainen vapaapäivä aikaa käyttää tilanteen ymmärtämiseen.

KalPan murhe Porissa oli enimmäkseen liikkeen puutteessa. Nyt kun Lukolla on peli allaan, niin vierasjoukkue pyrkii varmasti hallitsemaan kiekkoa kentän molemmissa päissä.

Aiemmat kohtaamiset päättyivät molemmat vierasvoittoihin. Ja vieläpä niin, että kotijoukkue jäi kummassakin pelissä ilman maalia.

Kolme maalia kahteen peliin antaa syytä ennakoida, että tämäkin ottelu voitetaan tekemällä maksimissaan kolme osumaa. Kaksikin maalia voi jo hyvinkin riittää kolmen pisteen saamiseksi.

Kokoonpanot

Kotijoukkue pelasi voitto-ottelut lähes samoilla miehityksillä. Ainoastaan puolustajiin tehtiin pientä hienosäätöä pelien välissä. Miehiä olisi reservissä jo enemmänkin, kun laitahyökkääjä Olavi Vauhkonen palasi tositoimiin yhteistyöseura Keupa HT:n riveissä. Kapteeni Ilkka Mikkola on varmuudella pois pelaavasta miehistöstä.

Vierasjoukkueen osalta puolustaja Antti Halonen sekä hyökkääjät Sami Mutanen ja Jaakko Rissanen jatkavat toipilaina. Puolustaja Joonas Lyytinen sai Porissa iskua osakseen ja joutui jättämään pelin kesken. Pelaaminen Raumalla on vielä epävarmaa.

Palkintohuumaa

Kotijoukkueen kanadalaissentteri Aaron Gagnon palkitaan ennen ottelua Liigan tammikuun pelaajana.

Seuraa Heitä

Miika Koivisto #52 | Kärpät

Puolustaja

Vielä viime kaudella KalPan pelipaidassa esiintynyt puolustaja kohtaa nyt tutut pelikaverit ensimmäistä kertaa. Miten hoituu oman pään siivoustalkoot?

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

Tuttu mies Raumalta on viettänyt hiljaiseloa maalien suhteen pari viikkoa. Joko taas osuu tolppien väliin?

» Lähetä palautetta toimitukselle