Kolmas kerta toden sanoo - Onnistuuko KalPa maalinteossa?

LIIGA / Ennakko
Ryan Zapolskin molemmat nollapelit ovat tulleet varmoilla esityksillä.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Rauman Lukko on otti KalPasta tiukan niskalenkin lauantaina toisen 3−0-voiton myötä ja siirtyi sarjassa 2−0-johtoon. KalPa kamppailee edelleen maalinteko-ongelmien kanssa ja niihin on löydettävä lääkkeet, ennen kuin on kuopiolaisten kannalta liian myöhäistä.

Lukko aloitti lauantaisen ottelun todella terävästi ja alle minuutissa vierailijat johtivatkin jo 0-1 Filip Riskan maalilla, johon Ville Nieminen teki oivan esityön. Kolme minuuttia myöhemmin Janne Lahti ajoi röyhkeästi maalille ja sivalsi raumalaiset kahden maalin karkumatkalle ja näin Lukko ratkaisi ottelun jo alkuminuuteilla.

Raumalaisten puolustuspelaaminen oli kuin jatkoa perjantaista, KalPaa ei päästetty vaarallisille maalintekopaikoille ja useat kuopiolaisten hyökkäykset tyrehtyivät kiekonmenetyksiin.

Lukko-vahti Ryan Zapolski oli perjantain tapaan oivassa vireessä ja keräsi 22 torjunnalla toisen perättäisen nollapelin.

Pääpointit toiseen otteluun

KalPan on pystyttävä luomaan vaarallisempia maalintekopaikkoja, jolloin hyvässä vireessä olevan Zapolskin yllättäminen on mahdollista. Kuopiolaisten on löydettävä myös keinot Lukon puolustuksen murtamiseen, kulmissa pyörimisellä ja heikolla maalineduspelaamisella se ei tule onnistumaan.

Risto Dufva on miehistöineen onnistunut hyvin jäädyttämään peliä johtoasemassa ja tämän ansiosta KalPa ei onnistunut luomaan juuri minkäänlaista loppukiriä kummassakaan kamppailussa. KalPan johtavien pelaajien on nostettava tasoaan kolmanteen otteluun.

Myös KalPan maalivahtipelaamisen on parannuttava. KalPa-vahti Andy Chiodoa kohti lauottiin lauantaina seitsemän kertaa ja kolme näistä lipui aina verkon perukoille asti, kolmanteen erään maalille luisteli Samu Perhonen.

Edellisissä otteluissa Lukko on kyennyt karkaamaan johtoasemaan jo ensimmäisissä erissä ja puolustanut johtoasemaansa esimerkillisesti. KalPa on luonut parhaat tilanteet ylivoimien aikana, joten Lukon on vältyttävä jäähyilyltä.

Kolmas ottelu on ratkaisevassa asemassa koko sarjan kannalta, sillä kolmen ottelun takamatkalta ei Lukon kaltaista joukkuetta vastaan helposti nousta.

Erikoinen tilastopoiminta

Kuopiolaisten maalinteko-ongelmat ovat olleet kuluvalla kaudella pahimmillaan etenkin Lukkoa vastaan. KalPa on viimeksi onnistunut tasakentällisin maalinteossa Lukkoa vastaan runkosarjassa, 27. marraskuuta kotikentällään. 

Seuraa Heitä

Ville Nieminen #17 |

Laitahyökkääjä

Stanley Cup-voittaja on osoittanut viimeisten pudotuspeliensä alkaessa heräämisen merkkejä. Palkitaanko Niemisen työnteko vielä maalin muodossa?

Kasperi Kapanen #42 | St. Louis

Laitahyökkääjä

Kapanen on ollut eräs kuopiolaisten pirteimmistä pelaajista ja häneltä odotetaan paljon. Kapanen on nopealla liikkellään aiheuttanut kiirettä Lukko-puolustukselle ja hänellä on edelletyksiä nousta KalPa-leirissä todelliseen johtavaan rooliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle