KalPa hurmoksessa, tähtäimessä kolmas perättäinen voitto

LIIGA / Ennakko
Lukko tarvitsee Ville Niemisen kokemusta sarjan kääntämiseksi.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Lukon ja KalPan välinen puolivälieräsarja muuttui parissa päivässä paras kolmesta-taisteluksi. Ville Vahalahden poistuminen pelaavasta miehistöstä oli paljon pahempi menetys Lukolle, kuin kukaan osasi odottaa.

Edellisen ottelun ratkaisu

Koko sarja on tähän asti menty samalla kaavalla. Avausmaalin tekijä on ollut myös ottelun voittaja. Sarjan neljän kohtaaminen Kuopiossa kulki pääasiassa kotijoukkueen hallitessa tapahtumia. Päätöserän alussa Lukko nousi kuitenkin tasoihin, mutta johtomaalin tekijäksi raumalaisista ei ollut. Kävi oikeastaan päinvastoin. Lukko sähläsi kotijoukkueelle heidän kolmannen osumansa, eikä kotivoitto sen jälkeen ollut uhattuna.

Ratkaisut ottelun voittoon löytyvät kahdesta asiasta. Tärkeimpänä oli kotijoukkueen pelinopeus, joka oli muutamalle Lukon pelaajalle varsinaista myrkkyä. Hieman hitaammin liikkuva isokokoinen hyökkääjä Jonne Virtanen esimerkiksi katseli kolmea KalPa-maalia kaukalon puolelta. Ei ole sattumaa, kun vastustaja saa itsestään hyvää liikettä aikaiseksi.

Vanha klisee on aina maalivahtipeli. Se meni tällä kertaa kotijoukkueen eduksi, ja sitä kautta koko peli KalPan voitoksi.

Pääpointit viidenteen otteluun

Lukko on Risto Dufvan aikakaudella ollut jo usemmankin kerran selkä seinää vasten, joten mistään pakkovoitosta Lukon kohdalla ei vielä puhuta. Mutta on aivan selvää, että kotitappio tietäisi tuskaista peliä tulevana maanantaina Kuopiossa.

Vierasjoukkue pelaa nyt rohkeasti ja vapautuneesti, eikä pelkää kotijoukkueen suorituksia. Lukolla on siis todellakin tekemistä, että pystyy kääntämään vieraiden hurmoksen omaksi edukseen.

Pystysuunnan pelaaminen on ollut KalPan aseena kahdessa aiemmassa pelissä, joten olisi tyhmää muuttaa hyväksi havaittua pelitapaa. Kuopiolaisten päävalmentaja Pekka Virta on jo moneen kertaan sanonut, että he ovat pelanneet kaikki pelit samalla taktiikkalla. Sokeakin näkee, ettei näin ole, vaan KalPan pelitapa muuttui sarjan kolmanteen peliin.

Voiton kannalta ratkaiseva kysymys kuuluu; löytääkö Dufva lääkkeet KalPan liikkeeseen?

Jostain syystä Lukon tiivis viisikkopuolustus on hieman rakoillut kahdessa viime ottelussa. Tuskin joukkueessa tai sen pelitavassa mitään isompaa on voinut tapahtua, ellei Ville Vahalahden poistumista toipilasosastolle sellaiseksi lasketa. Yksi mies ei voi kuitenkaan puolustaa joka ketjussa, joten jotain muutakin vikaa Lukon tekemisessä on.

Tilastopoimintoja

Sarjaa on nyt takana neljä ottelua. Mikael Ruohomaa on ollut kuopiolaisten tehomies tehtyään kolmannessa ja neljännessä kohtaamisessa KalPan voitto-maalin. Kotijoukkueesta Olavi Vauhkonen on heilutellut maaliverkkoa useimmin, neljä kertaa. Sarjan avausottelussa mies onnistui tekemään myös ottelun voittomaalin.

Seuraa Heitä

Janne Lahti #47 |

Laitahyökkääjä

Laitahyökkääjä on tehnyt yhden maalin neljässä pelissä. Enemmän olisi tilauksessa, kun kärkiketjussa saa pelata.

Jukka Voutilainen #39 |

Keskushyökkääjä

Pudotuspelien maalitili on edelleen avaamatta. Joko nyt kiekko löytää tiensä perille asti?

» Lähetä palautetta toimitukselle