Tasaisen ailahtelevaista

LIIGA / Ennakko
Taistelu paikoista pudotuspeleihin jatkuu Raumalla mielenkiintoisena kohtaamisena, kun Lukko saa vieraita Oulusta. Viimeisen runkosarjarypistyksen ailahtelevaisesti aloittaneilla joukkueilla on molemmilla melkoisesti panosta, joten tiistailta on lupa odottaa kovaa taistelua kolmesta pisteestä.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue on palannut tauolta vaihtelevasti. Kaksi ensimmäistä peliä olivat pirteää peliä, mutta lauantainen romahdus Porissa jätti monta kysymysmerkkiä raumalaisten vireestä.

Lukko ei ollut lauantaina valmis peliin missään vaiheessa, mikä näkyi kammottavina oman pään virheinä. Taitava Ässät-hyökkäys piti raumalaispuolustusta pilkkanaan ja ratkaisi ottelun jo avauserässä. Helpon näköisesti Porin illassa nöyrtynyneen Lukko-miehistön luulisi tulevan selkäsaunan jälkeen kotiotteluun ainakin ärsytettynä.

Sarjataulukossa kaksi sijaa korkeammalla majaileva oululaisryhmä on palannut tauolta samalla teemalla. Komeaa vierasvoittoa Kuopiosta seurasi mahalasku kotona, kun Kärpät oli HIFK:n pahan riepottelun uhri.

Tauon jälkeiset kaksi ottelua ovatkin kuvanneet hyvin oululaisten kautta tähän saakka. Taso ailahtelee edelleen liikaa kahden illan välillä, ja usein hyvää ottelua seuraa vaisu kamppailu.

Perjantaina Kärpät hävisi huonoon alkuun, ja helsinkiläisryhmä ratkaisi pelin jo alkuvaiheessa. Sitä kautta myös oululaisjoukkueessa painotetaan varmasti hyvää ja tasapainoista alkua tiistaille.

Kotietu on tällä kaudella ollut vahva joukkueiden välisissä kohtaamisissa. Kärpät on voittanut kaksi tiukkaa kohtaamisista tällä kaudella kotona, kun taas Lukko vei ainoan Raumalla pelatun ottelun tasaisen kamppailun päätteeksi.


Kärpät oli tammikuussa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa niukasti niskan päällä.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

Otto Honkaheimon puuttuessa lauantaina Lukon kokoonpanosta Ässät marssi Lukko-maalille luokattoman helposti. Juha Vuori ihmettelikin joukkueen puolustusasennetta, eikä suotta. Heikko oman pään peli säteili läpi kamppailun muuhun pelaamiseen ja Lukko jätti kauden viimeisessä paikalliskohtaamisessa varsin vaisun kuvan itsestään.

Siinä Lukon valmennusjohdolla onkin tiistaille tekemistä, kun pelissä on jaossa jälleen erittäin tärkeitä pisteitä kevään pudotuspelejä silmällä pitäen. Lukko-käskijä näki puolustuspelaamisen olevan suuressa roolissa taitavia ja nopeita kärppähyökkääjiä vastaan.

– Kärpät on hyökkäyssuuntaan erittäin vaarallinen joukkue. Meidän puolustuksen on oltava ihan priimaa, jotta voimme voitosta taistella, Vuori kertasi Kärpät-pelin lähtökohtia.

Kärpät tuokin Raumalle melkoisen haasteen laajan hyökkäysarsenaalin myötä, vaikkakin se on ollut viime aikoina pelillisissä vaikeuksissa. Keskialueen ylitys on tuottanut oululaisille vaikeuksia, mikä on näkynyt myös tehottomuutena hyökkäyspäässä.

Tähän kun lisätään Jozef Stümpelin vaisut otteet ja sopeutumisvaikeudet kotoiseen liigaan, on myös Kärppien pelissä vielä paljon tehtävää, mikäli joukkue tosissaan haaveilee paikasta kuuden parhaan joukkoon. Pirteästi palannut ja joukkueen parhaimmistoa tauon jälkeen ollut Miikka Salomäki myönsi länsirannikon reissun olevan pisteiden valossa elintärkeä koko joukkueelle.

– Nöyrää vieraskiekkoa vain siellä ja hirveä taistelu päälle, ei se sen kummempaa ole. Pitää pystyä voittamaan näitä pelejä, jos aiomme sinne kuuden sakkiin päästä, hyökkääjä myönsi suoraan ennen Lukko-kamppailua.

Kun marginaalit ovat pienet ja panokset ottelussa suuret, nousevat erikoistilanteet esille. Lukko on viime aikoina kärsinyt heikosta ylivoimasta, mikä on tehnyt joukkueen pelistä hyökkäyspäässä tukkoisen oloista.

Myös Kärpillä on ollut viime peleissä ongelmia erikoistilanteiden kanssa, joten osa-alueen onkin helppo nähdä nousevan suureen rooliin tiistain kamppailussa. Samalla myös maalivahtipelin rooli kasvaa, joten onkin mielenkiintoista nähdä, kumman Hannu Aravirta valitsee kaksikosta Johan BacklundVille Hostikka Raumalla maalinsuulle. Lukon maalilla aloittaa Porissa vaikean pelin pelannut Mika Noronen.

Kokoonpanot

Lukko saa pelikieltoa kärsineen Honkaheimon takaisin kokoonpanoon. Poissa ovat varmuudella Mikko Kuukka ja Jussi Pesonen. Johan Björkin sekä Lauri Tukosen pelaaminen on vielä epävarmaa.

Kärpät saa Lukko-otteluun takaisin sairastuvalta puolustaja Mikko Lehtosen ja nuoren hyökkääjän Joonas Komulaisen. Lehtonen asettuu Ville Pokan vierelle ja Komulainen ottaa paikkansa Kärppien nuorisoketjusta Joonas Donskoin ja Salomäen välistä.

Oululaisryhmän kokoonpanosta poissa ovat Jari Viuhkola ja Atte Ohtamaa käsivammojen takia.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Richard Lintner 1 6 7
2.Teemu Aalto 1 5 6
3.Lauri Tukonen 2 3 5
4.Janne Keränen 3 2 5
5.Björn Melin 1 2 3
Kärpät M S P
1.Ivan Huml 2 2 4
2.Ilkka Mikkola 0 4 4
3.Juha-Pekka Haataja 3 1 4
4.Jozef Stümpel 0 3 3
5.Pekka Saarenheimo 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle