Brookbankin ensiesiintyminen Raumalla

LIIGA / Ennakko
Lukon puolustus saa olla tarkkana Julius Junttilan kanssa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Rauma torstai-illassa iskevät yhteen Liigan kärkipaikkansa menettänyt Lukko ja sen paikan itselleen alkuviikosta ottanut Kärpät.

Marraskuun maaottelutauon jälkeen kotoisessa Liigassa on palattu normaaliin päiväjärjestykseen. Oululaisten haastajat ovat yksi toisensa jälkeen menettäneet tärkeitä sarjapisteitä, mutta hallitseva tuplamestari kulkee junan tavoin eteenpäin.

Pitkään kärjessä kulkenut Lukkokin on saanut huomata, että pienikin taantuma tarkoittaa useamman sijan pudotusta sarjataulukossa. Lukon kohdatessa Kärpät Rauman pimeässä syysillassa voidaankin puhua kotijoukkueen olevan pitkästä aikaa haastajan asemassa.

Vierasjoukkue seilaa tällä hetkellä kuuden ottelun voittoputkessa, joten hallitseva mestari on saanut pelinsä kulkemaan haluamallaan tavalla.

Ratkaisukohdat

Viimeisissä kotiotteluissaan Lukko ei ole pelannut mitenkään sarjasijoituksen mukaista kiekkoa. Hyökkäyspelaaminen on ollut vaatimatonta ja alkukaudesta hyvin luistanut ylivoimapelaaminen on vastustajien toimesta tehty tehottomaksi.

Syyt tehottomuuteen löytyvät sekä vierasjoukkueista että Lukosta itsestään. Alivoimapelaaminen tahtoo parantua kauden edetessä, mutta yhtälailla Lukon tekemisestä puuttuu juonikkuus.

Se näkyy ylivoiman lisäksi ennen kaikkea pelatessa viidellä viittä vastaan. Lukko ei luo tällä hetkellä riittävästi laadukkaita tekopaikkoja pelin hallitsemiseksi, ja tässä on joukkueen parannukohde numero yksi. Jääkiekko-ottelua kun on vaikea voittaa tekemättä maaleja.

On sanomattakin selvää, että Kärppien voittamiseen tällä hetkellä ei riitä normaali pelisuoritus. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten Lukko on koonnut rivinsä Kouvolassa tapahtuneen pienimuotoisen sukelluksen jälkeen.

Kärppien edelliset pelit ovat kertoneet hyvin joukkueen osaamisesta, kokemuksesta ja rutiinista. Vaikka peli on pitkään maaliton ja ympäripyöreä, Kärpät uskoo itseensä.

Maalit tulevat kun muistaa tehdä omat hommansa vaihdosta toiseen. Tällä sapluunalla oululaiset esiintyvät myös Raumalla.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta hyökkääjä Janne Lahti teki alkuviikosta paluun joukkueharjoituksiin pitkän loukkaantumisen jälkeen. Maalinteko-ongelmien kanssa painiva Lukko tarvitseekin kipeästi Lahden apua hyökkäyspelaamisessa.

Pitkään poissaolleet Miika Koivisto ja Olavi Vauhkonen jatkavat edelleen toipilaina.

Vierasjoukkueen osalta puolustajat Mikko Niemelä ja Taneli Ronkainen ovat viime otteluissa olleet pois kokoonpanosta loukkaantumisten takia.

Seuraa Heitä

Sheldon Brookbank #17 |

Oikea puolustaja

SC-voittaja tekee ensimmäiset luistimenpiirrot Äijänsuon kaukaloon pelipaita päällä. Onnistuuko kanadalaispuolustaja kotiavauksessaan myös maalinteossa?

Adam Masuhr #38 | Mora IK

Puolustaja

Kokenut ruotsalaispuolustaja on aina vaarallinen hyökkäyssinisellä kiekon kanssa. Onko Zapolskilla näköyhteys miehen laukauksiin?

» Lähetä palautetta toimitukselle