Välierissä pettyneet pronssimitalin tavoitteluun

LIIGA / Ennakko
Kauden aiemmat kohtaamiset Raumalla olivat maalivahtien näytöksiä.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Rauman kiekkokausi 2014-2015 lyödään pakettiin Lukon kohdatessa JYPin Liigan pronssiottelussa.

Tarpeellisuudestaan mielipiteitä jakava pronssipeli on perjantai-illan huumana, kun Lukko ja JYP taiteilevat viimeiset luistinpiirrot Rauman jäähalliin jäähän.

Kyseessä on omalta osaltaan varmasti raskas peli molemmille. Kummankin kohtaloksi kun tuli hävitä välierissä ratkaisevassa seitsemännessä pelissä mahdollisimman niukalla erolla.

Hävitystä ottelusta on kuitenkin aikaa jo neljä vuorokautta, joten käännytystyöllä ja ajatuksien siirtämisellä kohti tulevaa on ollut kosolti aikaa. Mitali tuskin on niin jokapäiväistä herkkua, etteikö se kiinnostaisi valtaosaa ottelun pelaajista.

Ja luonnollisesti kausi on mukavampi lopettaa voittoon kuin tappioon.

Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoisen tasaiset. Molemmat pelasivat mainiot välierät hyvillä peliesityksillä, mutta voittoja kertyi vain kolme.

Kun lisäksi muistetaan, että joukkueiden keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa olivat tasaisia vääntöjä sarjapisteistä, ottelusta on lupa odottaa erittäin jännittävää kiekkonäytelmää.

Joukkueiden aiemmin pelattuja pudotuspelisarjoja katsottaessa voidaan kuitenkin löytää pieniä eroja.

Lukko pelasi tiivistä puolustuspeliä KalPaa vastaan, ja ottelut olivat vähämaalisia kamppailupelejä. Jatkoon pääsyyn Lukko tarvitsi kuusi ottelua. Tapparaa vastaan Lukko ei muuttanut juurikaan peliään, mutta taitavampi vastustaja onnistui murtamaan raumalaisten puolustuskuvion huomattavasti kuopiolaisia useammin.

JYP oli suorastaan ilmiliekeissä Bluesia vastaan, ja meni välieriin suoraan neljän ottelun voittoputken kautta. JYPin saldoksi merkittiin hurja määrä tehtyjä maaaleja, eikä omiin mennyt montaakaan kiekkoa.

Hallitseva mestari Kärpät oli sitten kuitenkin liikaa JYPille. Maaleja joukkue teki vieläkin kohtuullisen mukavan määrän, mutta oma puolustuspeli ei enää onnistunutkaan aiemman sarjan tavoin.

Yksi mielenkiinnon kohde on tietysti joukkueiden valmennus. Päävalmentajat Risto Dufva ja Marko Virtanen tuntevat toisensa erittäin hyvin. Mukavaa seurattavaa, löytyykö penkin takaa jotain uusia keinoja vastustajan pelin hankaloittamiseksi.

Seuraa Heitä

Janne Lahti #47 |

Laitahyökkääjä

Joukkueensa ykköspyssy pudotuspeleissä. Onnistuuko maalinteko myös JYPin kustannuksella?

Petr Hubacek #27 | Pardubice

Laitahyökkääjä

Vahva laitahyökkääjä on ollut yksi jyväskyläläisten parhaista hyökkääjistä kevään pudotuspeleissä. Vieläkö syttyy kunnon taisteluun?

» Lähetä palautetta toimitukselle