3 - 4
JYP

Paluu voittojen tielle haussa

Rauman torstai-illan kiekkonäytelmässä kohtaavat Lukko ja JYP. Molemmat kärsivät kirvelevän maalin tappion edellisessä ottelussa, joten kasvojen pesua yritetään kummankin joukkueiden toimesta.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Lukon otteissa on viime otteluissa näkynyt suurta ailahtelevuutta. Hyvää peliä seuraa huonompi esitys ja päinvastoin. Joukkue ei ole pystynyt vähääkään pitämään kiinni onnistumisistaan, vaikka kokoonpano on pyritty pitämään mahdollisimman muuttumattomana.

Viimeisestä viidestä kotiottelustaan joukkue on voittanut kolme, joista yksi tuli voittomaalikilpailun päätteeksi.

Vierasjoukkue JYPin osalta helmikuu sujui mukavasti joukkueen ottaessa paljon voittoja. Maaliskuu on kuitenkin iskenyt vasten kasvoja ja joukkue onkin hävinnyt kaksi kolmesta kamppailustaan.

JYPin viisi viimeistä vierasottelua ovat tuoneet tilille kolme voittoa.

Kohtaaminen on joukkueille kauden neljäs. Molemmat ovat hoitaneet kotiottelunsa mallikkaasti, joten voitot merkitään ennen taistelua JYPille lukemin 2-1.


Jokaisesta irtokiekosta käydään armotonta taistelua.
Teemu Puuska

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen suurin kanto kaskessa löytyy maalivahtipelistä. Niin Mika Noronen kuin Simon Nielsen ovat pelanneet varsin ailahtelevasti. Kumpikaan ei ole pystynyt vakuuttamaan seurajohtoa taidoillaan, joten pelaava maalivahtikin ratkeaa vasta ottelupäivänä. Löytyy tolppien välistä sitten kumpi tahansa, on sen osaston oltava kunnossa, mikäli joukkue haluaa taistella voitosta.

Aiemmin hyvin toiminut ylivoimapeli on taas kääntänyt selkänsä kettupaidoille. Taitoa joukkueessa on, mutta liiallinen passiivisuus on estänyt joukkueen onnistumisen miesylivoimalla.

– Helpot maalit omiin kun saadaan pois, niin eiköhän me osata tehdä ne voittoon tarvittavat osumat, miettii kettupaitojen keskushyökkääjä Juhani Jasu.

– JYP on tehokas ja kamppaileva porukka. Meidän pitää karsia puolustukselliset virheet pois ja keskittyä omaan yksikertaiseen pelaamiseen, linjaa Lukon päävalmentaja Juha Vuori.

Vierasjoukkue on päävalmentaja Jyrki Ahon mukaan pelannut kohtuullisen hyvin kahdessa edellisessä ottelussa, vaikka tilastoihin on merkitty tappiot. Pelicans-ottelun kolmanteen erään pääkäskijä ei tosin ollut tyytyväinen, vaan jäi kaipaamaan tylyyttä lisää.

Mikäli joukkue saa nopean pelinsä onnistumaan ja muistaa tehdä töitä täydet 60 minuuttia, on joukkue lähellä vierasvoittoa. Sen verran vakuuttavaa hurrikaanipaitojen esiintyminen helmikuussa oli.

Vaikka JYP mielletään helposti pelkäksi taitojoukkueeksi, kovuus kuuluu myös keskisuomalaisten pelisuunnitelmaan. Kovaa taklauspeliä joukkue lähtee hakemaan myös tästä ottelusta.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilaina ovat edelleen puolustaja Mikko Kuukka sekä hyökkääjä Jussi Pesonen. Molempien osalta kausi on jo paketissa.

Kaksi peliä pitkän loukkaantumisen jälkeen pelannut puolustaja Johan Björk tekee tilaa Tomi Pettiselle. Muuten kentälliset jatkavat samoissa koostumuksissa, jotka nähtiin Turussa viime tiistaina.

Vierailija JYP pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan. Ainoastaan puolustaja Pavel Skrbek on sivussa ottelusta.

Muuta

Palkintosadetta

Kotijoukkueen luottopuolustaja Harri Tikkanen pelasi Turussa uransa 600. ottelun SM-liigan runkosarjassa. Nyt on vuorossa palkinto hienosta työstä suomalaisen jääkiekon hyväksi.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Mark Bomersback 4 1 5
2.Richard Lintner 1 4 5
3.Teemu Aalto 1 3 4
4.Jarkko Kauvosaari 2 2 4
5.Perttu Lindgren 2 2 4
JYP M S P
1.Jani Tuppurainen 2 6 8
2.Sami Vatanen 0 8 8
3.Eric Perrin 5 2 7
4.Harri Pesonen 3 2 5
5.Kristian Näkyvä 0 4 4

Kommentit

Edelliset ottelut

Lukko

13.03
Ässät - Lukko
2 - 1
10.03
Lukko - Ilves
1 - 5
08.03
KalPa - Lukko
5 - 0

JYP

Tällä kaudella

harjoitusottelut

09.09.2011
JYP - Lukko
1 - 3

runkosarja