Paalupaikan haltijoille vieraita Keski-Suomesta

LIIGA / Ennakko
Vääntö oli kovaa jo viime kaudella, kun joukkueet iskivät yhteen.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Rauman Lukko ja Jyväskylän JYP huipentavat viikkonsa keskinäiseen otteluun Rauman Äijänsuolla. JYPin kausi on lähtenyt hieman yskien käyntiin, kun taas Lukon laivan kurssi on kääntynyt kohti Liigan kärkeä.

Vierasjoukkue JYP aloitti viikkonsa reissaamalla tiistaina Jönköpingiin. Vastassa oli CHL-kamppailussa ruotsalainen HV71. Voitokkaan esityksen jälkeen keski-suomalaiset lunastivat itselleen paikan ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle olemalla yksi viidestä parhaasta lohkossaan toiseksi sijoittuneesta.

Vieraspelit eivät ole kotoisessa Liigassa kuitenkaan sujuneet aivan samaan malliin. Mielenkiintoinen yksityiskohta JYPin alkukauden otteissa Liigassa on se, että se ei ole voittanut yhtään vierasotteluaan tällä kaudella, vaikka niitä on ollut jo viisi.

Vieraspisteitä ylipäätään ei ole yhtään ja edellinen pisteetön vierastappio tuli eilen Hämeenlinnassa. Eikä tasapelipiste olisi voinut lipsua katkerammin pois näpeistä, kun vajaa minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä omissa kolahti. Sama kaava on toistunut ennenkin.

Otteissa on ollut näkyvissä myös pelin tason romahduksia jopa kesken pelin. Sellaisia ei voi tänään tulla, sillä niistä rangaistaan kovalla kädellä.

Kova kotona, viihtyy vieraissa

Yllä näkyvään otsikkoon voi tiivistää Lukon tämän hetken vireen. Lukon päävalmentaja Risto Dufva viljeli kyseisen aforismin siemenen viime kaudella, mutta se pätee tämän hetken raumalaisjoukkueeseen enemmän kuin hyvin.

Lukko aloitti viikkonsa myös CHL:n merkeissä. Kotona kukistui Luleå, jonka johdosta irtosi lohkovoitto ja jatkopaikka. Eilen raumalaiset nousivat Satakunnan paikallistaistossa Ässiä vastaan 3-0-tappioasemasta tasoihin ja ohi kolmannessa erässä.

Jos eilistä ottelua ei oteta lukuun, Lukon vahvan menon salaisuus on piillyt erikoistilanteissa. Ennen Ässät-ottelua lähes kolmeakymmentä prosenttia tehokkuudeltaan lähennellyt ylivoimapeli on toiminut mainiosti, jonka lisäksi alivoima on ollut myös kunnossa. Suurin osa raumalaisten tällä kaudella viimeistelemistä maaleista onkin syntynyt nimenomaan vastustajan ollessa vajaamiehinen.

Seuraa Heitä

Olavi Vauhkonen #42 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Eilen makea tasoitusmaali Ässiä vastaan, jonka jälkeen tuntui olevan todella hankala pideltävä vastustajalle. Lähtikö kone käyntiin ensimmäisen Lukko-paidassa tehdyn maalin jälkeen?

Sami Niku #8 |

Puolustaja

Jyväskyläläisten nuoriso-osaston helmiä. Rohkeasti kiekollisena pelaava puolustaja, jolta voi odottaa hyökkäyspään onnistumisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle