BBB- ja PPP-ketju kohtaavat Raumalla

LIIGA / Ennakko
Tiistai-iltana Raumalla kohtaavat kaksi kiekkokautensa eri merkeissä aloittanutta joukkuetta, kun Lukko saa vieraita Jyväskylästä. Kotiyleisön edessä vielä puhtaalla pelillä jatkava Lukko lähtee jopa yllättäen ennakkosuosikkina peliin, kun liigassa ensimmäisenä valmentajaa vaihtanut JYP on paininut alkukauden maalinteon ja ponnettoman hyökkäyspelin kanssa.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue on voittanut neljästä ensimmäisestä ottelusta kolme ja lähtee tiistain kamppailuun kahdeksan pistettä taskussaan. Lukon kausi lähti kahdella voitolla käyntiin kun vieraissa kaatui Ässät ja kotona SaiPa. Syyskuun ainoa tappio tuli Oulussa, jossa Kärpät oli selkeästi parempi ja aiheutti raumalaisille kauden avaustappion. Lauantaina Lukko palasi Ilves-ottelussa voittokantaan nappaamalla moninaisten vaiheiden ja pienen tuurinkin siivittämänä tärkeän voiton jatkoajalla, kun Juhani Jasu hyödynsi yllättävän pompun ja iski voitto-osuman.

Vierailija JYPin kausi ei ole lähtenyt odotetulla tavalla käyntiin ja liigan kärkipäähän veikattu joukkue on vajonnut ottelussa sarjan tyvipäähän. Viidestä ottelusta vain yhden voiton napannut hurrikaaniryhmä onkin juuttunut sarjataulukossa häntäpäähän, eikä tilanne näytä hyvältä. Lauantaina joukkue taipui Bluesin vieraana jääden kokonaan maaleitta kotijoukkueen iskiessä tarvittavan maalin.

Joukkueet kohtasivat myös harjoituskaudella kahdesti, joissa voitot menivät tasan. JYP oli ensimmäisessä ottelussa vahvempi, Lukko taas vei jälkimmäisen kohtaamisen kauden kynnyksellä nimiinsä.

Ratkaisun paikat

Kuten usein tässä vaiheessa kautta, joukkueiden pelin taso vaihtelee ottelun sisällä vielä huomattavasti. Lukko oli hukata Ilves-ottelun voiton kolmannen erän kurittomuuteen ja turhiin jäähyihin. Lukon päävalmentaja Rauli Urama mainitsi olevan tyytyväinen erityisesti joukkueen alivoimapeliin, ja piti jatkossa turhien jäähyjen välttämistä tärkeänä.


Juhani Jasu on ollut Lukon parhaimmistoa

JYPissä puhalsivat viime viikolla uudet tuulet, kun joukkueen päävalmentaja Risto Dufva jätti seuran ja päävastuun otti kakkosena kauden aloittanut Jyrki Aho. Ensimmäisissä otteluissa ote ei ollut juurikaan parempi ja onkin mielenkiintoista nähdä, mitä uutta valmennus keksii hyökkäyspään tehojen löytymiseksi. Yhden maalin ottelukeskiarvolla otteluita ei voiteta, ja se onkin ollut vierailijoiden suurin kompastuskivi alkukaudesta. Urama ei kuitenkaan usko pelitavan suureen muutokseen.

– Heidän pelityylinsä tuskin on muuttunut mihinkään. Aho jatkaa Dufvan viitoittamaa tietä. Puolustukselle suuri haaste edessä, Lukko-valmentaja kommentoi vierailijoiden tilannetta.

Kokoonpanot

Lukko saa kokoonpanoonsa takasin tärkeän palasen, kun Charles Bertrand palaa takaisin kokoonpanoon huilattuaan Ilves-pelin. Tämä tarkoittaa Tuomas Huhtasen siirtymistä takaisin kolmosvitjaan ja ulkomaalaisten Mark Bomersbackin, Kris Beechin ja Bertrandin paluuta yhteen.

– Beechin vahvuus on varsinkin puolustussuuntaan pelaamisessa. Bomersback on nopea kaveri ja hyvä kulmaväännöissä. Olen onnekas, että saan pelata heidän kanssaan ja voin oppia heiltä paljon asioita, nuori ranskalainen kehuu kentän peliä.

Lukolta puuttuu kokoonpanostaan pitkäaikaispotilaat Lauri Tukonen ja Mikko Kuukka. Jyväskyläläisten sairastuvalla on ainoastaan puolustaja Kalle Koskinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Juhani Jasu 3 2 5
2.Teemu Aalto 1 3 4
3.Jussi Pesonen 2 2 4
4.Teemu Nurmi 2 2 4
5.Perttu Lindgren 2 2 4
JYP M S P
1.Arto Laatikainen 2 1 3
2.Éric Perrin 0 2 2
3.Sami Vatanen 0 2 2
4.Antti Pihlström 0 2 2
5.Ossi Louhivaara 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle