Tähtinen debytoi Äijänsuolla

LIIGA / Ennakko
Pudotuspeleihin mielivä Lukko ja runkosarjan voittoa tavoitteleva Jokerit palaavat maaottelutauolta Äijänsuolla. Molemmat joukkueet tarvitsevat jokaisen liikenevän irtopisteen saavuttaakseen tavoitteensa. Lukon kohuhankinta Markku Tähtinen debytoi ottelussa Kettupaidassa.

Illan seuratuin mies on varmasti Lukon kohuhankinta Markku Tähtinen, joka esiintyy siis ensimmäistä kertaa uudelle kotiyleisölleen. Tähtisen esiintyminen keltaisessa paidassa jakaa Lukko-fanien tuntemuksia. Tähtinen on kiistatta taitava tulevaisuudenlupaus, mutta istuuko sinikeltainen paita kaikkien silmissä perusporilaiselle? Länsi-Suomi-lehden yleisönosastolla julkaistiin jo "tulevan Ässä-fanin" tunteiden purkaus Omat pojat -projektin tuhoamisesta. Tähtiseen panostettiin iso kasa rahaa, aika näyttää onko hän maksettujen eurojen arvoinen.

Ismo Lehkonen asettaa heti suuret odotukset Tähtisen harteille ja tarjoaa tälle parhaan mahdollisen paikan osoittaa kykynsä. Tähtinen aloittaa ykkösketjun keskellä laitureinaan maajoukkueesta tuttu Sami Torkki ja NHL-konkari Robert Kron.

Tähtisen tulon myötä Lehkonen on saanut rakennettua kolme paperilla tulivoimaista hyökkäysketjua. Paljon yhdessä pelannut parivaljakko Quinn Hancock-Pasi Saarela tipahtaa kakkosketjuun ja saa seurakseen laitaan siirtyvän Mika Viinasen, jolta Lehkonen odottaa torkkimaista panosta laitakahinoissa.

Jason Ulmer ja Marian Cisar ovat löytäneet hyvin yhteisen sävelen. Matti Kaipainen aloittaa Ulmerin ja Cisarin kanssa kolmosketjussa tehtävänään haalarihommien paiskiminen. Neljänteen hyökkäyskolmikkoon jäävät Teemu Normio, Samu Isosalo ja Toni Koivisto.

Markku Tähtisen saapuminen Lukkoon antoi Ismo Lehkoselle lisää vaihtoehtoja hyökkäykseen, mutta hänen tulonsa seurauksena jo vakiomuotoon muovautuneet ketjut ovat jälleen saaneet uuden ilmeen. Eniten siirroista kärsinevät Toni Koivisto, jonka peliaika vähenee selkeästi nelosketjuun putoamisen myötä, ja Mika Viinanen, joka joutuu siirtymään sentterin paikalta laitaan taklailemaan ja kaivamaan kulmissa. Vastaavasti Lukolla on nyt asettaa kentälle kolme ketjua, joiden kaikkien voivan odottaa tuottavan vaikeita hetkiä vastustajan puolustukselle ja pistävän kiekkoja verkkoon saakka.

Lukko kärsi suuren menetyksen Toni Porkan loukkaannuttua Sweden Hockey Gamesissa. Porkan nilkka leikattiin, ja toinen Lukon äijäpakeista lienee koko loppukauden sivussa. Myös Marian Cisarin käsi aiheuttaa harmaita hiuksia Lukon valmennusjohdolle. Cisar jätti tiistaina harjoitukset kesken käsivamman takia, eikä miestä näkynyt kaukalossa keskiviikon aamujäällä. Toni Koivisto oli ottanut Cisarin paikan ainakin harjoituksissa.

Lukon peräpäästä puuttuu varmuudella myös jenkkipakki David Schneider, jonka nivusvamma pitänee miehen sivussa kaukaloista kauden loppuun saakka. Janne Siivosen selkä on krampissa, eikä Lehkonen odota miestä kaukaloon tällä viikolla.

Jokerit vahvisti rivejään JYP:n Pavel Vostrakilla ja Ilveksen Martti Järventiellä ennen siirtoajan umpeutumista. Kumpikaan ei ole vielä ehtinyt esittää mitään päätä huimaavia otteita.

Jokereilla on asettaa maalin suulle liigan paras veräjänvartija. Kari Lehtonen pyydystää kiekot kovalla prosentilla, eivätkä Lukon hyökkääjät voi odottaa saavansa yhtään osumaa helpolla.

Jokereiden rivistöstä on varmuudella sivussa ainakin pelikiellossa oleva Toni Sihvonen. Mikko Ruutu ja Ville Peltonen ovat kärsineet loukkaantumisista ja lienevät myös poissa kokoonpanosta.

Jokereiden hyökkäysteho on levännyt viime aikoina David Nemirovskyn, Jukka Hentusen ja Petri Pakaslahden varassa. Hentunen on saanut kritiikkiä pelattuaan kauden alle kovien odotusten, mutta Hannu Aravirta valitsi miehen silti maajoukkueeseen. Hentunen on parantamassa peliään, ja neljässä viimeisimmässä ottelussa kiekko on löytänyt kolmesti tiensä verkkoon hänen mailansa kautta.

Kauden kolmessa edellisessä kohtaamisessa ei maaleilla ole juhlittu. Jokerit on ollut kahdesti parempi 3-1-numeroin, ja kerran pisteet on tasattu maalein 2-2. Odotettavissa lienee jälleen vähämaalinen, kahden huippumaalivahdin taistelun värittämä trilleri.

» Lähetä palautetta toimitukselle