Tiivolan pienet paineet - hinata Lukko suosta kuivalle maalle

LIIGA / Ennakko
Syksyn kohtaamisessa Raumalla Lukko pelasi kurinalaisesti ja voitti.
Kuva © Jussi Kivimäki
Rauman keskiviikkoillassa kohtaavat Lukko sekä HPK. Tyhjennysmyyntiin osallistunut HPK:n ei pitäisi olla Lukolle valtava haaste, mutta juuri se tekee ottelusta kotijoukkueelle vaikean.

Kuntokäyrät

Lukon osalta hieman normaalista poikkeava maaotteluviikko sujui mollivoittoisesti. Lunta tuli tupaan niin Turussa kuin Porissakin. Yhtenevää oli kummassakin pelissä Lukon aneemisuus, haluttomuus ja liikkumattomuus. Ammattiylpeys, taistelu ja silmiin pistävä yrittäminen loistivat poissaolollaan.

HPK:n osalta kulunut viikko oli parempi joukkueen saalistaessa voiton KalPasta. Tämä ei kuitenkaan riittänyt seurajohdolle, vaan edessä oli parhaiden pelaajien myynti toisiin seuroihin.

Lähtökohta on siis varsin erilainen joukkueiden välillä. Lukko on pakkovoiton edessä, ja vierasjoukkue aloittaa valmistautumisen kesälomaan, joka koittaa neljän viikon kuluttua.

Ratkaisun paikat

Lukko kun käveli viime viikon, nyt on edessä totaalinen muutos kaikkeen tekemiseen. Liike, yrittäminen, joukkuekaverin auttaminen, laukauksien blokkaus, jne. Lukko voittaa pelin helposti, jos pelaa taitojensa edellyttämällä tavalla. Se vaan, ettei sellaisia otteita ole näkynyt vuoden 2016 otteluissa vielä kertaakaan.

HPK pelaa vapautuneesti ja vähät välittää mitä tapahtuu. Kausi 2016-2017 alkaa vasta syyskuussa, joten nyt on aikaa pelata ilman suuria murheita.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen toipilasosasto huutaa tyhjyyttä, vaikka puolustaja Jesse Virtanen ei vielä HPK-pelissä pelaa. Kapteeni Ilkka Mikkola palaa kaukaloihin Janne Niskalan pakkipariksi. Lisäksi joukkue sai vahvistusta sentteripuolelle, kun Blues-hyökkääjä Peter Tiivola saapui kanaalikaupunkiin. Sentteri Filip Riska huilaa ottelun pelikiellon takia.

Vierasjoukkueen johto myi muutaman runkopelaajan pois ennen siirtorajan sulkeutumista. Pelaajia kuitenkin riittää edelleen, joten lukumääräisesti HPK saa iskukykyisen joukkueen Rauman otteluun.

Seuraa Heitä

Janne Niskala #28 |

Puolustaja

On pelannut paljon, mutta määrätty rentous on puuttunut tekemisestä. Olisiko tämä se peli, jonka kautta löytyisi kunnon rentous tekemiseen?

Otto Honkaheimo #11 |

Puolustaja

Oma kasvatti tulee tekemään kiusaa Lukon hyökkääjille. Miten luuta heiluu Lukon hyökkäysten keskellä?

» Lähetä palautetta toimitukselle