Sisukkuuden koko kuva

LIIGA / Ennakko
Perjantain kunniaksi miestä seinälle.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lukon ja HPK:n liigataival marraskuun maaottelutauon jälkeen jatkuu Raumalla. Liigan erikoisen otteluohjelman takia kohtaaminen on joukkueille kauden ensimmäinen, vaikka sarjaa on takana jo yli kaksi kuukautta.

Kotijoukkueella vain kaksi tappiota varsinaisella peliajalla, sekä useita nousuja vähintään yhteen sarjapisteeseen kiinni. Vierasjoukkueella viimeisestä kuudesta pelistä viisi on mennyt yliajalle. Lisäksi viimeisen tappio Ilvekselle lokakuun alussa.

Kyseessä on siis sisukkaiden ja periksiantamattomien joukkueiden kohtaaminen, jonka odotusarvona on vähintään jatkoaika, todennäköisemmin lopullisen ratkaisun antava voittomaalikilpailu.

Lukko oli ennen maaottelutaukoa kovassa pelirytmissä, joten tauko kului pitkälti akkuja ladatessa. Varaslähtönä Liigaan joukkue otteli kahdesti TPS:n kanssa CHL-pudotuspeleissä.

Kotijoukkueen liigataival oli lokakuussa paljon pisteitä tuottava. Vain yksi tappio tiesi sitä, että Lukko hinasi itsensä sarjan piikkipaikalle.

− Liiga jatkuu meidän osaltamme nyt tauon jälkeen ja vastassa on heti kärkipään joukkue, joka on ollut viime aikoina huippukunnossa. Siinä meillä on haastetta, mutta pidetään huoli, että sitä riittää myös vastustajalla, Lukon kapteeni Ilkka Mikkola ruotii illan vastustajaa.

Haasteita Lukolla oli jo lokakuussa, joten sinällään tässä pelissä ei ole mitään uutta. Perustekeminen on Lukolla kunnossa, mutta aina välillä kovin rutistus molempien maalien edustalla on jäänyt puolinaiseksi. Sisukkaan HPK:n kanssa tähän on entistä vähemmän varaa.

Suurimmaksi yksittäiseksi haasteeksi voidaan nimetä alivoimapelaaminen. Muutamassa edellisessä ottelussa Lukon verkkoa on heiluteltu varsin ahkerasti miesylivoimalla.

HPK ei ole mukana CHL:ssä, joten joukkueen edellisestä pelistä on aikaa jo lähes kaksi viikkoa. Pelituntuman puute on se suurin juttu, jonka kanssa vierasjoukkue joutuu painimaan. Harjoituksissa voidaan mennä vaikka kuinka lujaa, mutta peli on aina eri asia kuin harjoitus.

− Tällä viikolla on otettu hieman iisimmin. Viime viikolla treenattiin kovaa, luisteltiin paljon ja vedettiin punttia. Herkkyyttä tässä nyt haetaan, HPK-hyökkääjä Juhani Jasu kertoilee joukkueensa pitkästä tauko-ohjelmasta.

Herkkyyttä HPK varmasti tarvitseekin, koska Lukon pelituntuma on paljon HPK:n vastaavaa edellä. Mutta mitä ajatuksia entisellä Lukko-hyökkääjällä on illan koitoksesta?

− Uskon kyllä, että tunteet ovat pinnassa, kun ottelu alkaa. Melkein kahden viikon tauko kun on takana, niin muutaman kerran ottelu on jo käynyt ajatuksissa. Henkilökohtaisesti on todella kivaa palata Raumalle, Jasu muotoilee.

HPK:n tavaramerkkinä on ollut pitkin kautta nopea suunnanmuutospelaaminen. Hyvin mennyt jakso ennen taukoa tuskin on muuttanut joukkueen pelisysteemiä, joten vauhtia on luvassa myös vierasjoukkueen toimesta.

Kotijoukkueen systeemistä löytyy sama tapa, mutta Lukko käyttää myös muuta pelitapaa. Sitä voidaan vaihtaa vaikkapa kesken erän, joten mielenkiintoisista asetelmista lähdetään illan koitokseen.

Kokoonpanojen osalta maaottelutauko ei ole tuonut muutoksia pelaavaan miehistöön. Kotijoukkueelta toipilaina jatkavat hyökkääjät Janne Lahti ja Joni Nikko. Vierasjoukkueen osalta pois kokoonpanosta jää varmuudella puolustaja Joni Tuulola.

Seuraa Heitä

Ville Vahalahti #82 |

Laitahyökkääjä

Ylivoimapelissä joukkueensa pelintekijä vailla vertaa. Taistelee taas pistepörssin voitosta viime vuotiseen tapaan.

Jesse Saarinen #77 |

Laitahyökkääjä

Vierasjoukkueen priimusmoottori, joka on erikoistunut ottelun loppuhetkien tehopisteisiin. Tällä hetkellä Vahalahden kovin haastaja pistepörssin voittajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle