Lukolle vierailijoita Hämeenlinnasta

LIIGA / Ennakko
Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen oli HPK:n heiniä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Raumalla kohtaavat toista kertaa tällä kaudella Rauman Lukko sekä Hämeenlinnan Pallokerho. Lukolla on edellisestä kohtaamisesta varmasti hampaankolossa, kun HPK pöllytti tuolloin Rinkelinmäellä lukemat 5−1.

Äijänsuon tiistai-iltaa tahdittaa Rauman Lukon ja Hämeenlinnan Pallokerhon kohtaaminen. Lukon syksy on ollut vuoristorataa muistuttavaa, eikä selkeitä voitto- tai tappioputkia ole syntynyt. HPK:n syksy on ollut monivivahteinen ja vaikea, kun joukkuetta ovat ravistelleet niin valmentajan vaihtuminen kuin hyvän runkosarjan aloituksen jälkeen alkanut tappiokierre.

Kotijoukkueen kannattajille viime viikko antoi lupauksia paremmasta. Lukko kairasi perjantaina voiton Jokereista jatkoajalla, vieraspisteet lauantaina Porin Ässiltä ja ei suostunut luovuttamaan tiistaina Kärppien vieraana, vaikka takkiin lopulta tulikin. Erityisesti Satakunnan paikallistaisto oli Lukolta erittäin hyvää vieraspelaamista ja kolmannessa erässä Lukko jäädyttikin pelin täysin.

HPK pelasi viime viikolla kaksi ottelua. Tiistaina se kävi Hakametsässä Tapparan vieraana jääden pisteittä 2−0-lukemin. Perjantaina se päästi vierasjoukkue TPS:n neljästi tasoihin ja ottelu venyikin aina jatkoajan kautta voittomaalikilpailuun. Lopulta oranssinutut onnistui hankkimaan itselleen tuikitärkeän lisäpisteen.

Vuoristorataa ja loukkaantumisia

Raumalaisten suorittaminen ei tahdo löytää selkeää linjaa. Joukkue voi esittää ensin malliesimerkin voittavasta jääkiekosta, mutta vastaavasti seuraavassa ottelussa joukkueen pelaaminen voi olla täysin hukassa. Erityisesti vieraskaukaloissa on sinikeltaisilla ollut vaikeaa.

Vaikka joukkueen vahvuudesta on jo muutaman ottelun ollut pois Petteri Nummelin, oli Lukon ylivoima viime viikolla kovassa tikissä. Lukon vastustajille vihellettiin yhteensä 15 kaksiminuuttista ja Lukko niittasi kiekon rysään kuudesti. Puolustajat pelasivat viivalla aktiivisesti kiekottomana ja pelaamisessa tuntui olevan ylipäätään kummasti rentoutta. Erityisesti pakkipari Ilkka Mikkola-Jesse Virtanen esiintyi edukseen.

Ylivoiman lisäksi myös kolikon kääntöpuoli, alivoima, on toiminut. Lukon alivoima pelaa todella uhrautuvasti, eikä mustelmia ja haavoja pahemmin laskeskella. Kiekolliseen pelaajaan käydään ahnaasti kiinni ja vääntövoimaa löytyy.

Lukon kokoonpano on vielä suurelta osin mysteeri. Takuuvarmasti poissa ovat Lauri Tukonen, Teemu Nurmi, Steven Zalewski sekä Oskari Setänen. Lisäksi eriasteisista vammoista kärsivät Nummelin, Aki Uusikartano sekä Otto Honkaheimo.

Lisäksi Ville Vahalahti jätti lauantaina kolmannen erän kokonaan välistä, mutta laitahyökkääjän pitäisi olla pelikuntoinen. Voikin olla, että Mestistä TUTOn riveissä viime aikoina pelannut Eetu Koski hälytetään paikkaamaan pahinta mahdollista vajetta.

Hämeenlinnassa mennään myötätuulessa

HPK:n maaottelutauon jälkeinen aika on ollut pisteiden osalta menestyksekästä. Jaossa on ollut 15 pistettä ja niistä oranssinutut ovat haalineet itselleen kymmenen. Näissä pisteissä isoa roolia on näytellyt seuran oma kasvatti, Juuse Saros.

Saros onkin ottamassa aisaparistaan Frans Tuohimaasta niskalenkkiä maalivahtien taistossa. Tuohimaa oli maalissa 7−0-rökäletappiossa Kärpille ja aloitti Tapparaa vastaan puolitoista viikkoa sitten. Tapparan 4−0-maalin jälkeen Saros tuli maalille ja rauhoitti HPK:n peliä.

Lopulta hämeenlinnalaiset nousivat aina rinnalle ja lopulta 6−5-voittoon jatkoajalla. Tuon ottelun jälkeen Saros onkin aloittanut joukkueen maalilla kaikki ottelut ja hyvin tuloksin. Saros on lyhyesti sanoen antanut joukkueelleen mahdollisuuden voittaa.

Jos on Saros ollut mainio, niin samaa voidaan myös sanoa Ville Viitaluomasta. Kerhon kapteeni oli useita pelejä varjojen mailla, mutta viime aikoina on pelaamisessa ollut taas sitä jujua ja meininkiä. Viitaluoman panosta HPK tarvitsee myös tiistaina ollakseen voittotaistelussa mukana.

HPK:n loukkaantumistilanne on valoisa, sillä sairastuvalla on ainoastaan puolustaja Jyri Niemi. Joukkue pääsee siis lähes parhaalla kokoonpanollaan illan otteluun.

Seuraa Heitä

Jesse Virtanen #71 | Ambri-Piotta

Puolustaja

Nummelinin ollessa poissa on ottanut paikkansa Ilkka Mikkolan parina. Pelaa ennakkoluulottomasti ja rohkeasti kiekollisena tehden kuitenkin hyvin vähän virheitä.

Borna Rendulic #71 | Örebro

Laitahyökkääjä

Kenties maailman paras kroatialainen lajissaan. On päässyt Hämeenlinnassa siihen vauhtiin, mihin ei Ässissä päässyt.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Ville Vahalahti 4 4 8
2.Aaron Gagnon 1 4 5
3.Ilkka Mikkola 1 4 5
4.Jesse Virtanen 1 3 4
5.Lauri Tukonen 3 0 3
HPK M S P
1.Borna Rendulic 2 3 5
2.Craig Schira 2 2 4
3.Jesse Saarinen 0 4 4
4.Joonas Vihko 2 2 4
5.Ville Viitaluoma 3 1 4

» Lähetä palautetta toimitukselle