Mollivoittoisten mittelö

LIIGA / Ennakko
Risto Dufva ja Lukko saavat lauantaina vastaansa HIFK:n.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Liiga jatkuu Raumalla kahden vaisusti kautensa avanneen joukkueen kohtaamisella, kun Lukko saa vastaansa HIFK:n. Molempien joukkueiden syyskuu on ollut melkoista puurtamista, joten ottelussa on tarjolla jälleen tärkeät kolme pistettä.

Sarjataulukko ei valehtele lauantain Raumalla pelattavan ottelun lähtökohdista puhuttaessa. Ottelussa kohtaavat kaksi synkissä merkeissä syyskuussa kautensa aloittanutta ryhmää. Lukko majailee sarjataulukossa sijalla 13 ja HIFK on vain sijaa korkeammalla.

Neljästä pelistään vain yhden kamppailun voittamaan onnistunut Lukko palaa kotijäilleen kahden vierastappion jälkeen. HPK-peliä seurasi niukka tappio Ilvekselle, kun raumalaisten tehottomuus jatkui myös Tampereella.

HIFK-leirissä tilanne ei ole enää aivan yhtä synkkä. Joukkue otti torstaina kauden avausvoiton Ässistä, mikä tuli tärkeään saumaan.

Voiton lisäksi kapteeni Ville Peltonen teki paluun kokoonpanoon, mikä oli varsinkin henkisesti tärkeä juttu ryhmälle.

Tehottomuus vaivaa

Rauman Lukon alkukauden suurin murhe on ollut joukkueen hyökkäyspelaaminen. Risto Dufvan pelisapluuna tuntuu hakevan itseään, eikä viisikko pysy millään kasassa hyökkäyspelaamisessa.

Kun ykkössentterin tontti on yhä täyttämättä, on pelistä tullut väkisin puskemista. Ilves-pelissä joukkue sai jo tukun maalipaikkoja aikaiseksi, mutta viimeistely oli vaikeaa.

Siinä mielessä joukkue kaipaisi kiperästi onnistumisia myös hyökkäyspäässä. Tämän myötä katseet kääntyvät joukkueen kärkiketjuihin.

Loukkaantumistilanne on joukkueella sama. Ryhmän kokoonpanosta puuttuvat todennäköisesti ainakin Teemu Nurmi, Jesse Virtanen, Tommi Kovanen, Matt Generous, Jarkko Kauvosaari sekä Steven Zalewski. Viime pelissä huilanneen Lauri Tukosen pelikunto on vielä kysymysmerkki.

Aukenivatko solmut?

Jos Lukolla on ollut ongelmia pelinsä kanssa, on myös HIFK:n alkukausi ollut murheellinen.

Joukkue sai kuitenkin torstaina isoja onnistumisia kauden avausvoittonsa myötä, kun ryhmä onnistui kaatamaan Ässät kotonaan.

Ottelu nosti helsinkiläisten toiveita monessakin mielessä. Kysymys kuuluu, oliko piristyminen hetkittäistä vai jatkuuko vire myös Raumalla?

HIFK:n tilanne loukkaantumisrintamalla jatkunee samanlaisena. Poissa lienevät Mikko Kurvinen, Oscar Eklund, Braden Birch ja Juuso Salmi sekä hyökkääjät Corey Elkins, Trevor Gillies ja Petr Stloukal.

Sen sijaan tuore hankinta Tommy Wargh saattaa olla jo joukkueen mukana.

Seuraa Heitä

Toni Koivisto #22 |

Laitahyökkääjä

Isoin odotuksin Raumalle palannut maaliahne laituri on isossa roolissa Lukon peliä. Vaisujen otteiden myötä huomio kääntyy entisestään kärkiketjujen pelaajiin.

Roope Talaja #20 | Ässät

Laitahyökkääjä

Energinen hyökkääjä oli isossa roolissa torstain voitokkaassa pelissä. Jatkuuko vahva meno myös Raumalla?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Petteri Nummelin 1 4 5
2.Ville Vahalahti 1 2 3
3.Jerry Ahtola 1 1 2
4.Lauri Tukonen 2 0 2
5.Toni Koivisto 0 1 1
HIFK M S P
1.Juuso Puustinen 0 3 3
2.Tony Salmelainen 0 2 2
3.Roope Talaja 1 1 2
4.Matti Kuparinen 1 1 2
5.Ville Peltonen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle