Oppipoika haastaa opettajansa

LIIGA / Ennakko
Edellinen kohtaaminen Raumalla tarjosi myös tunnetta.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Olympiatauko on takana ja Liigassa on aika palata sorvin ääreen. Raumalla kohtaavat sarjakolmonen Lukko sekä kuudentena majaileva Blues Espoosta.

Kymmenen päivän harjoitus- ja lepotauko olympialaisten takia on mennyttä aikaa. Liigan runkosarjan loppuhuipennus on edessä, kun paikat pudotuspeleihin ovat jaossa.

Rauman tiistaisessa kiekkoillassa oppi-isä Risto Dufvan valmentama Lukko kohtaa oppipoika Jyrki Ahon luotsaaman Espoon Bluesin. Kohtaaminen on joukkueille kauden viides. Molemmille on merkitty kolmen pisteen kotivoitot aiemmista peleistä.

Joukkueiden kannalta lähtötilanne illan kamppailuun on hieman erilainen, mutta yhtäläisyyksiäkin löytyy. Molemmat ovat jo käytännössä varmistaneet paikkansa pudotuspeleihin, mutta sarjasijoituksissa joukkueilla on eroa.

Lukko taistelee vahvasti paikasta kuuden joukkoon, ja sitä kautta suoraan puolivälieriin. Blues taas on tiukassa keskikastissa sijalla kuusi, mutta vain kolme pistettä HIFK:n edellä. Viimeksi mainittu on tällä hetkellä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Myös espoolaisille paikka kuuden joukossa on omissa käsissä.

Ennen taukoa Lukon peli kulki lähes kuin unelma. Kymmenestä kohtaamisesta raumalaisryhmä poistui kaukalosta yhdeksän kertaa voittajana. Hulppeat 27 sarjapistettä nostivat Lukon tukevasti kiinni kärkikuusikkoon, mutta joukkue tarvitsee vielä pisteitä paikkansa varmistamiseen.

Syyt Lukon hyvään vaiheeseen löytyvät koko joukkueen tekemisestä. Tulikuuma maalivahti Ryan Zapolski piti kolme kertaa maalinsa koskemattomana ja puolustuspeli oli muutenkin hyvällä tasolla. Lisäksi hyökkäyskalusto onnistui laajalla rintamalla iskien tällä kymmenen ottelun jaksolla 37 osumaa.

Samainen kymmenen ottelu periodi ei ole ollut espoolaisille yhtä hohdokas kuin raumalaisille, mutta pisteitä Bluesille kertyi mukavasti. Kuuden voiton turvin ja muiden pelatessa sopivasti ristiin, joukkue hinasi itsensä suoralle paikalle puolivälieriin.

Kun sarja palaa tauolta, on ottelun arvioiminen aina haastavaa. Taukoa ennen ollut vire saattaa olla muisto vain, eikä onnistuminen ole ollenkaan varmaa. Kun joukkueiden päävalmentajina ovat toisilleen hyvinkin tutut miehet, helpottuu valmistautuminen kummankin osalta.

Pelituntuma on luonnollisesti molemmilta, ainakin ensimmäisessä erässä, vielä hakusessa. Maalivahtien osalta näin ei kuitenkaan saisi olla, koska jokainen lipsahdus näkyy numeron vaihtumisena valotaululla.

Sarjapisteet ovat molemmille tärkeitä, joten se saattaa hermostuttaa pelaamista entisestään.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta tauolta palaa suunnilleen sama ryhmittymä, mikä nähtiin ennen taukoakin. Pois kokoonpanosta jäävät toipilaina olevat hyökkääjät Teemu Nurmi, Aleksi Saarela ja Aki Kangasmäki sekä jo kautensa päättänyt Jarkko Kauvosaari.

Vierasjoukkueen osalta viime otteluissa pois kokoonpanosta ovat olleet puolustaja Joni Tuominen sekä hyökkääjät Nico Nyberg ja Jussi Makkonen.

Rajapyykki

Ollessaan kokoonpanossa Blues-hyökkääjä Siim Liivik pelaa uransa 300. ottelun Liigan runkosarjassa.

Seuraa Heitä

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

Viime otteluissa Keräsen lähettämät kiekot ovat löytäneet hyvin tiensä vastustajien maaliin. Vieläkö hyvä vire jatkuu?

Miro Aaltonen #52 |

Hyökkääjä

Ahnas hyökkääjä on tehnyt Lukkoa vastaan jo neljä tehopistettä. Nähdäänkö nyt lisää?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Janne Keränen 6 2 8
2.Ville Vahalahti 0 7 7
3.Aaron Gagnon 2 3 5
4.Jerry Ahtola 1 2 3
5.Ilkka Mikkola 0 3 3
Blues M S P
1.Miro Aaltonen 1 4 5
2.Tommi Huhtala 1 2 3
3.Tomi Sallinen 2 1 3
4.Kalle Kaijomaa 1 1 2
5.Jere Seppälä 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle