Maalintekijöitä kaivataan

LIIGA / Ennakko
Viime kaudella joukkueet taistelivat tiukasti sarjapisteistä.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Rauman perjantai-illassa iskevät yhteen Lukko ja Blues Espoosta. Yleisölle ottelu on varmasti tunteikas, koska kyseessä on espoolaisten ensimmäinen vierailu Raumalle sen jälkeen, kun Lukon puolustaja Tommi Kovanen koki kovia Blues-hyökkääjä Tommi Huhtalan taklauksen voimasta.

Ennakkoasetelmat otteluun ovat varsin yksinkertaiset. Molempien joukkueiden pelissä on näkynyt viime aikoina sama murhe. Maalinteko on syystä taikka toisesta varsin vaikeaa. Ilman osumia jääkiekko-ottelun voittaminen on tunnetusti hyvin vaikeaa, ja tähän ongelmaan lääkettä haetaan molemmissa pukukopeissa.

Kotijoukkueen esitykset ovat parantuneet sitten karmaisevan avausottelun, jonka Lukko pelasi Porissa. Kuusi pistettä kuudesta ottelusta on kuitenkin selvästi alakanttiin raumalaisryhmältä. Syytä vähäiseen pistemäärään ei tarviste kaukaa hakea. Kahdeksan tehtyä osumaa kuudessa pelissä on niin vähän, että nykyinen pistemäärä on jopa pienoinen yllätys ja nimenomaan positiivisessa mielessä.

Lukko kärsi pahan menetyksen heti avausottelussaan keskushyökkääjä Steven Zalewskin jouduttua toipumislomalle. Kyseisen miehen poistuminen pelaavasta kokoonpanosta ei pitänyt olla mikään iso menetys, mutta toisin näyttää käyneen. Yksikin maali vaatii hirveän määrän työtä, ja ylivoimaosaaminen on tehotonta.

Kokeneet pelimiehet eivät ole nostaneet joukkuetta sille tasolle, mitä heiltä voidaan perustellusti odottaa. Kuvaavaa joukkueen ongelmalle on se, että paras pistemies on puolustaja Petteri Nummelin.

Lukko otteli Jokereita vastaan edellisenä iltana tehden taas vain yhden pelitilannemaalin. Aikaa muutoksiin siis on todella vähän.

Vierasjoukkue Blues aloitti kauden huomattavasti valoisimmissa merkeissä. Kolme ensimmäistä ottelua, ja tilillä oli jo 12 tehtyä maalia. Mutta sitten tapahtui jotain, ja Lukon syndrooma iskeytyi myös Espooseen.

Neljän viimeisimmän pelin aikana joukkue on tehnyt vain kolme pelitilannemaalia. Niillä lukemilla sarjapisteiden tavoittelusta tulee todella haastavaa puuhaa.

Maalivahti Mikko Koskinen myytiin heti kauden alussa KHL:ään, mutta sillä ei pitänyt olla isoakaan vaikutusta maalintekoon. Toisin näyttää kuitenkin käyneen.

Luvassa on siis kahden epätoivoisesti maalia hakevan joukkueen kohtaaminen, josta on helposti odotettavissa vähämaalinen kamppailu. Tällaisessa kohtaamisessa maalivahtipeli nousee entistä suurempaan arvoon. Yksikin helppo osuma saattaa jo sinällään vaikuttaa merkittävästi kolmen pisteen osoitteeseen.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilaina ovat olleet puolustajat Jesse Virtanen ja Matt Generous sekä hyökkääjät Jarkko Kauvosaari, Teemu Nurmi ja jo aiemmin mainittu Zalewski. Lähimpänä pelikuntoa on Virtanen.

Vierasjoukkueen osalta maalivahti Jani Nieminen tuli paikkaamaan Koskisen jättämää aukkoa. Pois kokoonpanosta jäävät puolustajat Santeri Arousva ja Kalle Kaijonmaa sekä hyökkääjät Matti Järvinen ja Valtteri Virkkunen. Lähimpänä pelikuntoa on Kaijonmaa. Hyökkääjä Tomi Sallinen sai iskun käteensä edellisen ottelun loppuhetkillä, joten pelikunnosta ei ole varmuutta.

Seuraa Heitä

Ryan Zapolski #30 |

Maalivahti

Parantanut otteitaan kauden edetessä. Joko olisi vuorossa kauden ensimmäinen nollapeli?

Jani Nieminen #39 |

Maalivahti

Paluu KHL-kaukaloista kotoiseen Liigaan ja takana on nyt kaksi pelattua ottelua. Päästänyt taakseen vain kaksi kiekkoa, mutta miten käy Raumalla?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Petteri Nummelin 1 3 4
2.Ville Vahalahti 1 2 3
3.Toni Koivisto 0 3 3
4.Joni Nikko 2 1 3
5.Jerry Ahtola 1 2 3
Blues M S P
1.Miro Aaltonen 1 1 2
2.Juuso Ikonen 0 2 2
3.Tommi Huhtala 2 0 2
4.Joonas Jalvanti 0 1 1
5.Niklas Tikkinen 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle