Joulurauha romukoppaan ja Äijänsuo sinikeltaiseksi

LIIGA / Ennakko
Vääntö on ollut tällä kaudella huimaa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Joulu tuli ja joulu meni. Nyt on aika palata sorvin ääreen. Lukko pelaa vuoden viimeisen kotiottelunsa Espoon Bluesia vastaan. Kohtaaminen on joukkueiden kolmas tällä kaudella.

Edelliset kohtaamiset ovat päättyneet kotivoittoihin. Blues kävi syyskuun lopulla Raumalla häviten 3-1, kun taas vastaavasti Blues kuittasi marraskuun puolivälissä 5-3 kotivoitolla.  

Lukko kipusi ennen joulua hyvillä otteillaan kuuden joukkoon. Perjantaina se kohtasi Tampereella läpi kauden haastavaksi vastustajaksi osoittautuneen Tapparan, eikä tälläkään kertaa ollut tuliaisia kotiin, kun Lukko taipui 3-0. Blues puolestaan on pelannut myös hyvin pirteästi viime aikoina. Päävalmentaja Jyrki Aho on saanut joukkueensa myötätuuleen ja se onnistuikin perjantaina kaatamaan kotikaukalossaan sarjakolmosen SaiPan tyylipuhtain 3-0 lukemin. 

Espoolaisten pelissä on erityisesti kehittynyt viisikkopuolustaminen, joka on jo hyvää luokkaa. Tästä osoituksena on Blues ollut erityisen kova joukkue alivoimalla. Viimeksi Bluesia on rankaistu jäähyilystä yli kuukausi sitten Ilveksen toimesta. Tähän yhdistettynä se, että miehiä on noussut tekemään tarvittavat osumat joukkueelle, ei ole yllätys, että Blues keikkuu kymmenen pelin kuntopuntarissa kuudentena. 

Raumalaisten pelaaminen on alkanut muovautua melko paljon Risto Dufvan näköiseksi. Joukkue pelaa tiivistä peliä viisikkona ja oikeastaan ainoat tavat, jolla vastustaja saa vaarallisia tilanteita aikaiseksi, ovat Lukon pelaajien henkilökohtaiset virheet. Lisäksi saamistaan ylivoimamahdollisuuksista se on rankaissut vastustajiaan kovalla kädellä. Lukon pyörittäessä ylivoimaa se onkin tilastollisesti katsoen Liigan neljänneksi tehokkain.

Ottelu on molemmille tärkeä siinäkin mielessä, että joukkueiden välinen piste-ero on vain neljä pistettä. Lisäksi, kun molemmilla on alla saman verran otteluita, pisteet tulevat tarpeeseen molemmille osapuolille.

Molemmilla joukkueilla on poissaolijoita. Raumalaisten joukkuetta rokottavat poissaolollaan Lauri Tukonen, Teemu Nurmi, Oskari Setänen, sekä Jerry Ahtola. Lisäksi kokoonpanon kokoamiseen haastavuutta tuo Petteri Nummelinin epävarma tilanne sekä Joni Nikko, joka on Malmössä edustamassa maataan nuorten MM-kisoissa. Espoolaisilta on sivussa ainoastaan Nico Nyberg sekä Santeri Arousva.

Seuraa Heitä

Tommi Huhtala #61 |

Laitahyökkääjä

Rokottanut raumalaisia useasti maaleillaan. Saa varmasti jälleen kotiyleisöltä "rakkautta", ottaen huomioon hänen historiansa aiemmin Äijänsuolla. Tekeekö taas kiintiömaalin?

Aki Uusikartano #31 |

Keskushyökkääjä

Monet kritisoineet miehen pelaamista aiemmin syksyllä. Näyttääkö epäilijöille, että kyllä täältä vielä löytyy?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Steven Zalewski 3 3 6
2.Aaron Gagnon 4 1 5
3.Joni Nikko 1 3 4
4.Ilkka Mikkola 0 2 2
5.Petteri Nummelin 0 2 2
Blues M S P
1.Daniel Widing 4 1 5
2.Tomi Sallinen 0 4 4
3.Tommi Huhtala 1 3 4
4.Philip McRae 1 2 3
5.Miro Aaltonen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle