Ärsytetty Blues Lukon vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Ville Korhonen ratkaisi joukkueiden edellisen kohtaamisen.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Rauman keskiviikkoillassa kohtaavat Lukko sekä Blues. Kotijoukkueelle ottelu on kauden 13. ja vieraille kamppailu on kauden 12.

Edelliset ottelut

Kotimainen SM-liiga jatkuu Raumalla sarjakärki Lukon kohdatessa edellisenä iltana pelanneen Bluesin. Kohtaaminen on joukkueille kauden toinen. Ensimmäinen oteltiin Espoossa, ja sen kamppailun voittajaksi selviytyi Blues loppulukemin 3-2.

Lukon osalta ottelu on kauden kuudes kotikaukalossa. Sarjajohtaja on esittänyt Äijänsuolla lähes virheetöntä tekemistä, josta kertoo myös saalistettu pistemäärä. Viidestätoista mahdollisesta Raumalle on jäänyt 14 pistettä.

Kovaan paikkaan on siis Blues tulossa vierailemaan. Ei niinkään sen takia, että Lukko tekisi paljon maaleja kotikaukalossaan. Nimenomaan sen takia, että Lukon puolustuspelaaminen on ollut varsin hyvällä mallilla.

Kun lisäksi joukkueen viimeinen lukko, maalivahti Ryan Zapolski, pelaa elämänsä kiekkosyksyä, Lukon verkkoon kiekon toimittaminen on tällä hetkellä todella kovan työn takana.

Vierasjoukkueen osalta peli tulee nopeasti vastaan sitten edellisen, kun takana on kotiottelu Kärppiä vastaan päivää ennen tätä ottelua. Väsymys siis näyttelee vierasjoukkueen osalta suurempaa huolta, varsinkin kamppailun päätöserässä.

Bluesin otteissa on ollut havaittavissa hieman hiipumisen merkkejä, josta kertoo myös kolme viimeisintä kamppailua. Kaikki kun ovat päättyneet tappioon.

Ratkaisukohdat

Lukko tuskin muuttaa mitään sitten edellisten pelien, vaikka juuri viimeisessä ottelussaan menettikin ensimmäisen pisteen kotikaukalossaan. Pelaamisen perustekeminen kulkee kuitenkin junan tavoin eteenpäin, ja pisteitä kertyy. Ylivoimalla joukkue pyrkii ratkaisemaan ottelut edukseen.

Vierasjoukkueen pitäisi saada paljon liikettä Lukon maalille. Muuten hurjassa vireessä oleva jenkkiveskari poimii kiekot isoon hanskaansa varmoin ottein.

Tilastotietoa

Viime kauden kohtaamisista vain yhdessä saatiin suurempi ero kuin yhden maalin verran. Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen kulki edelleen samalla linjalla.

Kun vaihtoaitioissa joukkueitaan johtavat toisilleen varsin tutut miehet, Lukon Risto Dufva ja Bluesin Jyrki Aho, voidaan etukäteen puhua varsin perustellusti tasaisesta kohtaamisesta. Kumpikaan tuskin on oppinut mitään uutta toisten tekemisestä.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilaina jatkavat edelleen samat miehet, jotka ovat sairauslistaa miehittäneet jo muutaman viikon.

Blues myi edellisen ottelupäivän aamuna hyökkääjä Kai Kantolan Ilvekseen. Lisäki puolustaja Olli Malmivaara siirtyi jo aiemmin Turkuun ja TPS:n pelipaitaan.

Seuraa Heitä

Sami Lähteenmäki #41 |

Laitahyökkääjä

Yritystä ja taistelua löytyy joka vaihdossa, mutta kiekko ei löydä tietään vastustajan verkkoon. Miten käy Bluesia vastaan?

Eero Somervuori #8 |

Laitahyökkääjä

Kauden maalitili on edelleen avaamatta. Joko nyt kiekko löytää tiensä verkon perukoille?

» Lähetä palautetta toimitukselle