KooKoolla synttärijuhlat - antaako TPS lahjaksi vain lämmintä kättä?

LIIGA / Ennakko
Josh Green syötti voittomaalin viime kohtaamisessa.
Kuva © Timo Savela
50 vuotta sitten perustettu KooKoo saa juhlaotteluunsa vieraakseen Turun Palloseuran. Juhlaotteluun on luvassa ilmainen seisomapaikkalippu ennen kello 15 saapuville, joten kiitettävää yleisömäärää voidaan odottaa Kouvolan jäähalliin.

Edelliset ottelut

TPS voitti Ilveksen tiistaina Tampereella maalein 3−1 , mutta hävisi keskiviikkona kotipelinsä Ässille samoin lukemin. Ässät-ottelusssa turkulaisten maalivahti Teemu Lassila huitaisi itsensä suihkuun ja kassarille langetettiin perjantaina seitsemän ottelun mittainen pelikielto.

KooKoo on tällä viikolla pelannut vain kerran. Oranssimustat joutuivat keskiviikkona taipumaan Lahdessa Pelicansille osumin 5–2, vaikka KooKoo tulikin päätöserän alussa 2−2-tasoihin.

− Emme päässee tunnepuolella siihen tappiin, missä olemme viime aikoina olleet, ja sen seurauksena suoritus oli kliinistä OK pelaamista. Tämä on oppia kaikille meille. Meillä on lupa tehdä virheitä, kunhan niistä opitaan, KooKoo-luotsi Petri Mattila toteaa otteluraportissa joukkueen kotisivuilla.

TPS ja KooKoo kohtasivat viimeksi Turussa syyskussa, jolloin KooKoo haki 1−0-jatkoaikavoiton Ryan O'Connorin osumalla. Tuolloin KooKoo-vahti Frédéric Cloutier pelasi nollapelin torjumalla 45 laukausta.

Kokoonpanot

Vierailijoilta KooKoo-ottelusta sivussa Lauri Tukosen lisäksi ovat ylävartalovammojen kanssa painivat Niklas Friman ja Tadas Kumeliauskas. Tomas Mojzis puolestaan kärsii pienestä vammasta ja Turun oma pyöveli Lassila lusii kakkuaan. 

Viikonlopuksi TPS on nostanut A-nuorista Elias Karvosen ja Matias Pullin. SaPKoon lainattu maalivahti Oskari Setänen palaa takaisin mustavalkoisiin Lassilan pelikiellon takia.

Kotijoukkueelta on varmuudella poissa polvivammasta kärsivä kapteeni Ari Vallin.

Ratkaisukohdat

TPS lähtee tähänkin kohtaamiseen ennakkosuosikkina. Viimeksi Cloutierin torjunnat ja tiivis puolustus käänsivät ottelun kouvolalaisille, mutta päätä ei pidä lyödä heti seinään, jos parhaille tekopaikoille ei ole asiaa. KooKoo pelaa parhaimmillaan kiitettävää puolustuspeliä, mutta se on kyllä murrettavissa, mikäli kärsivällisyys antaa myöten.

Kotijoukkueen iskun paikat ovat energiassa ja ylivoimapelaamisessa.

KooKoo lähtee juhlaotteluun hyvällä fiiliksellä ja yleisön tuki tuo taatusti lisäpotkua joukkueen tekemiseen. Varsinkin avausmaali olisi tärkeä kotijoukkueen flow'n kannalta.

Ylivoimapelaamiseen oranssimustat ovat löytäneet viime peleissä uuden hohdon. Kapellimestari Jarkko Malinen, viivapommittaja O'Connor, Josh Green, Juha-Pekka Haataja ja Oscar Eklund ovat muodostaneet tehokkaan viisikon. Viime viikolla oranssimustat laittoivat noin joka toisella ylivoimalla kiekon kaappiin.

Muuta

KooKoo pelaa avauserän pelipaidoilla, jotka mukailevat seurahistorian ensimmäisiä pelipaitoja.

Seuraa Heitä

Ryan O'Connor #24 |

Puolustaja

Kolme ylivoimamaalia viime viikolla. Haluaa ratkaista pelejä ja käyttää ylivoimalla laukaustaan.

Aleksandr Georgijev #40 | Colorado

Maalivahti

Nyt on nuorella maalivahdilla näytönpaikka, kun Lassila on seitsemän matsia sivussa. Tarttuuko O'Connorin viivavedot räpylään?

» Lähetä palautetta toimitukselle