Kumman voittoputki katkeaa Kouvolassa?

LIIGA / Ennakko
Jatkaako Josh Green pistetehtailuaan KalPaa vastaan?
Kuva © Timo Savela
KooKoo pelaa tiistaina KalPaa vastaan Kouvolassa. Joukkueet kohtaavat toisen kerran tällä kaudella. KooKoo on voittanut neljä viimeistä kotiotteluaan. KalPa taas on voittanut peräti seitsemän viimeistä vierasotteluaan.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran lokakuussa. KooKoo haki tuolloin Kuopiosta kolme pistettä 1-2 vierasvoitolla. 

Kotijoukkue KooKoo pelaa tällä hetkellä erittäin vahvaa jaksoa. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan kouvolalaiset ovat saalistaneet viisi täyttä pistepottia. Varsinkin kotiotteluissa KooKoo on ollut vahva ja voittanut neljä viimeistä vääntöään. 

Viimeisimpänä KooKoo:n kovan kotivireen sai kokea viime lauantaina TPS. Turkulaiset jäivät jo toisen kerran tällä kaudella nollille sarjanousijaa ja maalivahti Frederic Cloutieria vastaan (3-0). Ottelu oli KooKoon 50v-juhlaottelu. 

KooKoo löytyy tällä hetkellä sarjataulukon yhdeksänneltä sijalta. Joukkueen kokeneet hyökkääjät ovat tehneet tasaisen hyvin pisteitä. Josh Green ja Jarkko Malinen löytyvät Liigan pistepörssissä 15. parhaan joukosta. Kesken kauden KooKoo:n riveihin liittynyt Juha-Pekka Haataja on saalistanut 13 ottelussa 10 tehopistettä. 

Lisäksi joukkueen sairastupa tyhjenee ja tärkeitä runkopelaajia on saatu viikottain kokoonpanoon mukaan. 

KalPa erityisen vahva vieraskaukalossa 

 

Myös KalPa pelaa vahvaa jaksoa tällä hetkellä. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan joukkue on voittanut peräti kahdeksan. Kolmesta viimeisestä kotiottelustaan KalPa on hävinnyt kaksi, mutta vieraissa kulkee. Peräti seitsemästä vierastaistosta on voitto matkannut Kuopioon. 

Viime lauantaina HIFK haki täyden pistepotin Kuopiosta. Vieraat olivat kahden erän jälkeen jo kolmen maalin karkumatkalla.Kuopiolaiset heräsivät kuitenkin tiukkaan taisteluun kolmannessa erässä, mutta kiri ei ihan riittänyt(2-3).  

KalPa on tällä hetkellä kiinni suorassa pudotuspelipaikassa ja löytyy sarjataulukon kuudennelta sijalta. 

Tiistain kamppailusta Kouvolassa on odotettavissa tasainen taistelu 

 

Alkukaudesta KooKoo:n päävalmentaja Petri Mattila toivoi monen ottelun jälkeen, että he pystyisivät pelaamaan vahvasti täydet 60 minuuttia. Viime viikkoina KooKoo on onnistunut siinä hyvin. Esimerkkinä siitä kaksi nollapeliä viimeisen viiden ottelun aikana. Jos sama taisteluilme ja ehjä pelaaminen säilyy, KooKoo voittaa. 

KalPa pelasi lauantaina jälleen tuttua peliään, jossa kiekon hallinta on viety äärimmilleen. Maalintekoyritykset jäivät monesti kuitenkin lähinnä puolustajien siniviivalaukauksiksi. Jos tiistaina kuopiolaiset pelaavat aggressiivisempaa hyökkäyspeliä ja varsinkin vahvavireinen ykköskenttä pääsee maalipaikkoihin, voi KooKoon kotivoittoputki katketa. 

Seuraa Heitä

Ari Vallin #5 |

Puolustaja

Joukkueen kapteeni palaa kotijoukkueen takalinjoille kahden kuukauden loukkaantumisjakson jälkeen.

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

Ykköskentän laituri on paukuttanut tällä kaudella jo kymmenen osumaa. Tuleeko tiistaina lisää?

» Lähetä palautetta toimitukselle