Puuhastelijoiden mestaruus vielä auki

LIIGA / Ennakko
Laine on toista kertaa tulessa kotiyleisön edessä.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Kun KalPan ja TPS:n kauden on tiedetty jo hyvän aikaa päättyvän runkosarjaan, eivätkä joukkueet ole runkosarjan kärkisijoilla, täytyy kääntää sarjataulukko toisin päin. Sekä kentällä että kabineteissa pahasti alakanttiin suoriutuneet joukkueet ratkovat paremmuutensa täysin merkityksettömässä liigaottelussa.

Turun Palloseura on kuusi pistettä jumbona olevaa KalPaa edellä. Teoriassa onkin siis mahdollista, että kuopiolaiset nousisivat vielä TPS:n ohi, mutta temppu vaatisi ehdottomasti voittoa turkulaisista, sekä neljän pisteen nyhtämistä jäljellä olevista otteluista Bluesia ja Tapparaa vastaan. Pennit kannattaa siis laittaa ennemmin jonkun muun asian puolesta likoon.

KalPan uusi päävalmentaja Anssi Laine onnistui katkaisemaan pitkän tappioputken tiistaina Helsingissä. A-nuoria aikaisemmin luotsannut valmentaja otti joukkoineen makoisan päänahan HIFK:sta voittomaalikilpailun jälkeen. Paluu arkeen oli kuitenkin edessä jälleen torstaina. Pelicans oli hallitsevampi osapuoli ja korjasi Lahdessa voiton 4-2.

Huomionarvoista KalPan etelän kiertueella oli se, että joukkue operoi jälleen ainoastaan kolmella kentällisellä. Nuoruuden into riitti vielä ensimmäisessä ottelussa Helsingissä, mutta Lahdessa bensa loppui pahasti kesken. Lauantaiksi kokoonpanoon on odotettavissa täydennyksiä, mutta neljä täyttä kentällistä on tiukassa.

TPS aloitti torstaina pirteästi Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan, mutta hyytyi niin ikään ottelun loppua kohti. Notkahdus päätöserässä oli dramaattinen. Kahden maalin johtoasema kääntyi alle kymmenessä minuutissa maalin tappioksi.

Kumpikin joukkue on samassa veneessä. Parhaat pelaajat on myyty muualle, seurajohto on joutunut selittelemään ratkaisujaan ja pelilliset otteet ovat olleet kaukana viihdyttävästä. KalPa vaihtoi edellisellä viikolla valmentajaa, mutta Kai Suikkanen on pysynyt turkulaisten penkin takana.

Vaikea lähteä avaamaan ottelun ratkaisupaikkoja, sillä ottelussa ei ole muuta panosta kuin kolme pistettä ja yksi voitto lisää sarakkeeseen. Nyt kumpikaan ei pääse iskemään altavastaajan asemasta.

Syttyvätkö molemmat joukkueet pelaamaan voitosta kunnon urheiluhengessä, vai onko luvassa ainoastaan 60 minuuttia varovaista steppailua loukkaantumisia vältellen? Kaikkien paikalle vaivautuvien katsojien intressi on tiedossa. Nähtäväksi jää, miten nelisenkymmentä ammattiurheilijaa suhtautuu asiaan.

Seuraa Heitä

Kasperi Kapanen #42 | St. Louis

Laitahyökkääjä

Pelasi kenties kauden parasta peliään edellisessä kotiottelussa. Laineen antama palaute ja vaatimustaso ovat herättäneet klaanin nuorimmaisen ja kohta toistaiseksi ainoan aktiivikiekkoilijan antamaan näyttöjä silmä tarkkana otteita tiiraaville NHL-kykyjenetsijöille.

Marko Virtala #27 |

Laitahyökkääjä

Uudestakaupungista lähtöisin olevan veljesparin nuorempi osapuoli on onnistunut tehoilemaan jo kahdessa peräkkäisessä ottelussa. KalPa-mieliset muistanevat isoveljen liigamaalien määrän, nähdäänkö lauantaina Virtalan tekemä maali Niiralan montussa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Tomi Körkkö 2 2 4
2.Kasperi Kapanen 2 2 4
3.Miika Koivisto 0 3 3
4.Arttu Ilomäki 1 2 3
5.Joonas Lyytinen 1 1 2
TPS M S P
1.Niclas Lucenius 2 4 6
2.Tero Koskiranta 3 1 4
3.Camilo Miettinen 1 2 3
4.Marko Virtala 1 2 3
5.Steven Seigo 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle