Tappara jahtaamaan viikonlopun toista isoa päänahkaa

LIIGA / Ennakko
Pystyykö perjantaina kotonaan yllättäen sarjakakkosen Pelicansin kaatanut Tappara toistamaan ihmeensä Kuopion lauantai-illassa? Tällä kertaa vastaan asettuu astetta kovempi vastus sarjakärjessä edelleen, tosin vain takaa-ajajien kompuroinnin vuoksi, porskuttava kotijoukkue KalPa.

Kuntokäyrät

KalPan ottelut ovat tämän vuoden puolella olleet pääosin tuskaisia ja nyt alla onkin jo neljän tappion putki. Mikä pahinta, pelikään ei etenkään puolustuksen pelinavaamisen osalta ole näyttänyt kovin auvoiselta.

Myös vierailija Tapparan peli on vuoden alkupuoliskolla ollut melkoista alaspäin suuntautunutta vuoristorataa, mutta joukkue pystyi kuitenkin edellisessä ottelussaan katkaisemaan neljän tappion putkensa. Taistelun tuloksena kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen sarjakakkonen Pelicans.

Ratkaisun paikat

Ottelun painoarvoa ei voi vähätellä kummallekaan joukkueelle, sillä kotijoukkue roikkuu ainakin toistaiseksi kynsin hampain runkosarjan voitossa kiinni ja vierailija taasen pyrkii lykkäämään kesälomansa alkamispäivää.


Pääseekö Kalle Kerman tällä kertaa veivaamaan Tapparaa nurin?

Isäntien pelinavaamisessa on ollut viimeaikoina pahoja vaikeuksia, eikä maalivahtipeliinkään ole voinut oikein tukeutua. Tässä onkin Tapparalle hyvä rako iskeä ja horjuttaa KalPan jo muutenkin sijoiltaan olevaan henkistä tasapainoa.

Tapparan suurimmat ongelmat taasen sijaitsevat yksilöiden epätasaisessa suorittamisessa ja mielikuvituksen puutteessa. Sarjakärki pyrkiikin varmasti luistelullaan antamaan jatkuvaa painetta vierailijan puolustusalueella ja pääsemään näin vaarallisiin riistoihin.

Ottelun voiton ja kolme pistettä viekin se joukkue, joka saa paremmin pidettyä keskittymisensä ja oman pelikirjansa kasassa koko tunnin peliajan.

Kokoonpanot

Tapparalta ottelusta varmasti ovat sivussa vain Juha Leimu ja Tuomas Vänttinen, ellei pitkä yöllinen bussimatka vielä verota pelaajia kapeasta rosterista.

Isäntäjoukkueelta taasen puuttuu ainakin Ryan Lannon ja Henri Laurila. Mieleniinnolla odotetaan, joko jo pariin otteeseen kokoonpanoon lupailtu Simo-Pekka Riikola pääsee vihdoin tositoimiin. Myös päävalmentaja Tuomas Tuokkolan edellisen ottelun kokoonpanosta ulostaman Kalle Kermanin tilanne on kiinnostava.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle