Pureeko oma koira karjalaisia?

LIIGA / Ennakko
Rokottaako hyvävireinen Mankinen kasvattajaseuraansa?
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Keltamusta haastaa keltamustan kuopiolaisessa perjantai-illassa, kun nousuvireinen SaiPa pyrkii tasaamaan tilit kauden keskinäisissä kohtaamisissa KalPaa vastaan.

SaiPa saapuu Kuopioon kaksi voittoa viime viikolta niskassaan. Se kaatoi TPS:n Turussa voittomaalikilpailun jälkeen Chad Raun onnistuttua ainoana ratkaisussaan. Viime lauantaina oli sitten Tapparan vuoro nöyrtyä Kisapuistossa, kun eteläkarjalaiset juhlivat voittoa 3−1-lukemin.

Tappara-ottelu oli SaiPalta kokonaisuutena ehjin suoritus aikoihin. Peli-ilme on kirkastunut viime otteluissa ja varsinkin alivoimapelaaminen on terävöitynyt. 

KalPa pelasi viime viikonlopulla kahdesti kahden päivän aikana. Ensin perjantaina se kävi hakemassa vierasvoiton paikallisvastustaja JYPistä niin ikään voittomaalikilpailun jälkeen, mutta kärsi lauantaina tappion kotijäällään olemassaolostaan taistelevalle Bluesille.

Kumpikin joukkue on siis saanut harjoitella koko viikon rauhassa, sillä edellinen merkintä otteluohjelmassa molemmilla oli viime lauantainen ottelu.

Myös tulevan viikonlopun ohjelma on joukkueilla identtinen: perjantaina on edessä keskinäinen kohtaaminen ja jo lauantaina on oltava valmiina, kun KalPa haastaa Kärpät Oulussa ja SaiPa saa vieraakseen JYPin Lappeenrantaan.

Joukkueet kohtaavat toisensa nyt toistamiseen kuluvan kauden aikana. Parisen viikkoa sitten KalPa vieraili Lappeenrannassa ja onnistui nujertamaan isännät jatkoajalla. Tuolloin ottelun savolaissankarina kahta maaliaan tuulettanut kokenut puolustaja Jussi Timonen on sivussa tämän viikon kohtaamisesta ylävartalovamman vuoksi.

Jo hyvin tyhjentynyt savolaisten sairastupa on alkanut täyttyä uudelleen, kun joukkue menetti viime viikolla Timosen lisäksi kaksi muutakin runkopelaajaansa.

Sentteriosaston kärkinimien Jaakko Rissasen ja Mikael Ruohomaan pelikuntoa arvioidaan päivittäin. Miesten poissaolo verottaisi huomattavasti kuopiolaisten kiekollista osaamista.

Avainmiesten poissaolot avaavat uusille ratkaisijoille mahdollisuuksia. Täksi kaudeksi Kuopioon muuttanut ja koko aiemman liigauransa SaiPan paitaa kantanut Jesse Mankinen on ollut viime otteluissa näkyvässä roolissa, huippuna kolmen tehopisteen ilta Kouvolassa parisen viikkoa sitten. Mankiselle avautuu nyt hieno tilaisuus rokottaa kasvattiseuraansa uudessa kotihallissaan.

Seuraa Heitä

Kim Strömberg #21 |

Keskushyökkääjä

28-vuotias kiekkokiertolainen on nostanut tasoaan tasaisesti läpi kauden. Teki viime ottelussa kaksi maalia, jatkuuko maalivire myös Kuopiossa?

Jesse Mankinen #15 |

Laitahyökkääjä

Seitsemän edellistä kautta SaiPa-paitaa kantanut pienikokoinen puurtaja on löytänyt tehoja viime aikoina. Vastuu lisääntyy avainhyökkääjien loukkaantumisten myötä. Pystyykö kurittamaan entistä työnantajaansa perjantai-iltana Niiralassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle