3 - 4

Syyskauden finaali Kuopiossa

KalPa koki nöyryyttävän 4-0-tappion Lahdessa vain viikko sitten. Maksavatko kuopiolaiset kalavelkoja Pelicansille kärkiseurojen kohtaamisessa Niiralan montussa?

Kuntokäyrät

Kotijoukkue KalPan meno on ollut viime aikoina hämmästyttävän vakuuttavaa. SaiPa kaatui edellisessä kampailussa 4-0 kilpirintojen käsittelyssä. Kuopiolaisjoukkue on hävinnyt marraskuun maaottelutauon jälkeen ainoastaan yhden ottelun. Toisaalta tappio tuli juuri Pelicansia vastaan.

KalPan rutiini on ollut monelle joukkueelle myrkkyä, kun kuopiolaiset ovat napanneet pisteitä virkamieskiekollakin. Kotikaukalossa JYP, SaiPa ja Blues ovat kaatuneet heikommillakin esityksillä. HIFK:ta vastaan reilu viikko sitten savolaiset esittivät kauden parasta kiekkoa.


KalPa on juhlinut mielin määrin syyskaudella kotikaukalossa.
Atte Rissanen - http://rissanen.kuvat.fi/

Pelicans aloitti sarjan liitämällä voitosta voittoon. Marraskuun maaottelutauon jälkeen lahtelaisten meno on kuitenkin ollut erittäin tukkoista. Täydet pistepotit ovat ilta toisensa jälkeen jääneet saamatta. Pelicans onkin voittanut vain KalPa kolmen pisteen arvoisesti reiluun kuukauteen.

Edellisessä kamppailussa Pelicans joutui tekemään täyden päivätyön, kun Ilves kaatui vasta jatkoajan jälkeen 3-2. Palautumisetu otteluun on lahtelaisten puolella, kun KalPa jäi SaiPa-kamppailun jälkeen Mikkeliin yöksi ja matkustaa vasta pelipäivänä takaisin Kuopioon.

Ratkaisun paikat

Molempien joukkueiden mielessä siintää jo varmasti alkava joulutauko. Kärkikamppailun luulisi kuitenkin sytyttävän joukkueet näyttämään faneilleen parasta osaamista. Kuopiolaiskannattajat tuskin ovat unohtaneet viikkoa aiemmin nöyryyttävää vierastappiota Lahdessa. Niiralaan montun yleisö antaakin KalPalle pienoisen etulyöntiaseman.

Hyökkäyspelissä KalPan kakkoskentässä Jukka Hentunen on osittanut viimeisen kuukauden aikana selviä piristymisen merkkejä. Alkukaudesta kuopiolaiset olivat hyvin pitkälti tehokkaan ykköskenttänsä varassa, mutta nyt tehot ovat jakautuneet tasaisemmin koko joukkueelle.

Pelicansin tehokkain on viimeisimmissä otteluissa ollut Ryan Lasch. Juonikas laituri onkin ollut lähes kaikki kaikessa ratkaisuhetkillä. Eniten taustatukea ovat hyökkäysosastosta tarjonneet Tero Koskiranta ja Tommi Paakkolanvaara.

Lahtelaisten ylivoimapelissä puolustajat Jan Latvala ja Markus Seikola ovat olleet avainasemassa. Tarkkaa puolustava KalPa on voitettavissa, jos lahtelaiset onnistuvat erikoistilannepelaamisessa.

Kokoonpanot

KalPan kokoonpanosta on todennäköisesti poissa sairastunut Sakari Salminen. Laitahyökkääjä Jyri Junnila palaa pelikentälle joulutauon jälkeen.

Lahtelaisista sivussa on hyvää kautta pelaava hyökkääjä Max Wärn.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kommentit

Edelliset ottelut

KalPa

26.03
KalPa - Tappara
0 - 3
24.03
Tappara - KalPa
4 - 3 JE

Pelicans