Pelikaanit lohikäärmeentappajien monttuun – saako KalPa ehjän pelin aikaiseksi?

LIIGA / Ennakko
Mikko Koskinen saa taas venyä parhaimpaansa.
Kuva © Teemu Soini
KalPa on tuoreella mainosvideollaan osoittanut kykynsä nujertaa ilkeänsorttisia siivekkäitä. Miten hyvin kilvet ja miekat purevat hieman toisenlaiseen lintulajiin, kun lauantaisessa kotipelissä vastaan luistelee Pelicans?

Kotijoukkueen kilpeen on tullut osumia kahdessa edellisessä ottelussa. Tiistain Espoon-reissusta tuliaisena oli pelkkä paha mieli, vaikka joukkue pelasi kenties kauden parasta peliään tähän mennessä. Blues vei numeraalisesti selkeän voiton.

Torstaina KalPa oli pahasti alakynnessä kotonaan Ässiä vastaan, mutta pystyi punnertamaan pelin silti jatkoajalle asti. Lisäpiste lipsahti kuitenkin porilaisten matkaan. Edellinen voitto on viikon takaa, jolloin Lukko kaatui kotona 5-3.

Pelicansilla oli allaan neljä tappiota ennen torstain kierrosta. Kaksi edellistä tuli tosin vasta jatkoajalla. Kurssi kääntyi kuitenkin komeasti torstaina Tapparaa vastaan. Pussinokat punnersivat kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton ehyellä esityksellä.

Sarjataulukosta joukkueet voi bongata samoilta sijoilta. Lahtelaiset ovat 10. sijalla ja KalPa pari pykälää edellä kahdeksantena. Pelicansilla on tosin yksi ottelu vähemmän.

Ratkaisun paikat

Pelicansilla on ollut suuria vaikeuksia hyökkäyspelinsä kanssa. Kemiat eivät ole toimineet ja viisikoiden yhteistyö on ollut kateissa. Samankaltaisia ongelmia on ollut havaittavissa KalPallakin.

KalPalla on suunnattomia vaikeuksia saada aikaiseksi ehjä 60-minuuttinen. Kahdessa edellisessä kotiottelussa vastustaja on mennyt ensin kolmen maalin johtoon, kunnes joukkue on syttynyt taistelemaan voitosta.

Jari Laukkasen valmentamalle KalPalle jopa ehjä kuusiminuuttinenkin on työn ja tuskan takana. Tämä kertoo siitä, miten ailahtelevaa kuopiolaisten peli on ollut. Maalivahtipeli on ainakin edellisen ottelun perusteella kunnossa. Torstainen piste oli pitkälti Mikko Koskisen ansiota. Vahti torjui monta avopaikkaa ja piti joukkueensa voittotaistelussa mukana.

Kotijoukkueen on onnistuttava pahasti kangerrelleessa syöttöpelissään, sillä Pelicans tulee taatusti karvaamaan aktiivisesti. Oman pään lähdöt ovat tuottaneet tuskaa ja avaussyötöt eivät millään meinaa mennä samanvärisille paidoille. Kai Suikkasen valmentama Pelicans jaksaa polkea koko pelin ajan päätyyn asti ja tehdä vastustajan elämän epämukavaksi.

Kokoonpanot

Huikeasti kautensa aloittanut 17-vuotias Artturi Lehkonen sai torstaina lievän aivotärähdyksen ja joutuu tämän takia huilaamaan viikon verran. Ennestään katsomon puolella olivatkin jo Jukka Voutilainen, Sami Kapanen, Jussi Timonen ja Jasse Ikonen.

Pelicansin osalta muutoksia ei ole näillä näkymin luvassa edelliseen otteluun nähden. Sivussa ovat edelleen Lee Goren, Vili Sopanen, Jarkko Immonen ja Joni Isomäki.

Seuraa Heitä

Angelo Esposito #7 |

Keskushyökkääjä

Muutamien vuosien takainen ykkösvaraus kantaa suuren vastuun lahtelaisten maalinteosta. Osumia on tullut kuudessa pelissä kolme kappaletta. Verkko pölähti torstaina Tapparaa vastaan, jatkuuko maaliputki?

Juuso Riikola #50 | SCL Tigers

Puolustaja

Nuorempi Riikola on osoittanut lupaavia merkkejä kuopiolaisten alakerrassa. Peliaika täytyy ansaita aina joka pelissä, mutta torstaisen kaltaisilla kylmäpäisillä ratkaisuilla paikka kokoonpanossa on ansaittu. Teki upean alustuksen KalPan toiseen maaliin. Itseluottamusta riittää kiekon kanssa touhutessa - välillä liikaakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle