Kuopiossa pelataan kärkiottelu

LIIGA / Ennakko
Sarjan kaksi kärkijoukkuetta iskevät yhteen perjantaina Kuopiossa. Pelicans yrittää kaventaa KalPan etumatkaa. Erikoistilanteet nousevat illan väännössä tärkeään osaan.

Kuntokäyrät

Kumpikin joukkue on hävinnyt kaksi edellistä peliään. KalPa tosin sai IFK:n vieraana yhden pisteen hävittyään vasta voittolaukauskilpailussa. Tiistaina kotijoukkueen kohtalona oli hyvästä alusta huolimatta nöyrtyä Rauman Lukolle. Kettupaidat nousivat kahden maalin takaa tasoihin ja lopulta ohi.

Pelicansilla olisi ollut hyvä mahdollisuus kuroa kuopiolaisten isoa etumatkaa liigan kärjessä, mutta lintuparvi ei kyennyt käyttämään mahdollisuuksiaan hyväksi. Lauantaina pussinokilla oli hukkareissu Tampereelle, sillä Ilves raapaisi pisteet itselleen. Vaisu trendi jatkui lauantaina kotihallissa, sillä JYP vei ansaitut pisteet Päijänteen pohjoispäähän.

Perjantainen ottelu on molemmille tärkeä. Kakkosena oleva Pelicans on pelannut ottelun vähemmän kuin 11 pisteen sarjakärjessä liihottava KalPa. Voitolla lahtelaiset saisivat kurottua piste-eroa selvästi pienemmäksi ja joukkueella olisi tämän jälkeen hyvä mahdollisuus vielä haastaa kuopiolaiset tosissaan runkosarjan voitosta.

Ratkaisun paikat

Erikoistilannepelaaminen on avaintekijä kummankin joukkueen pelaamisessa. Pelicans onnistui iskemään yhden ylivoimamaalin JYPin verkkoon, mutta vastaavasti päästi yhden alivoimamaalin. Lisäksi vastustaja onnistui tälläämään kaksi maalia ylivoimallaan.

Kovin hirveästi kehumista ei ole myöskään KalPan ylivoimapelissä. Lukkoa vastaan joukkue onnistui kertaalleen pakkopelissä, mutta tämäkin maali syntyi suorasta hyökkäyksestä. Kuopiolaisten ylivoima on kovin väkinäisen näköistä. Kiekkoa siirrellään sitkeästi pelaajalta toiselle ja ratkaisuyritykset ovat ponnettomia.


Pelicans yrittää vielä hönkiä KalPan niskaan.

Kentällisessä on yleensä pelaaja tai pari, jotka sijoittumisellaan tekevät itsensä hyödyttömiksi. Vetoja ei saada hyvästä sektorista eikä nopeita syöttöjä pystytä hyödyntämään. Laukaus ei yksinkertaisesti lähde silloin kun vastustajan nelikko olisi mennyt hajalle. Suoraviivaisuutta tarvitaan roppakaupalla sekuntitolkulla kestävän hieromisen tilalle.

Kokoonpanot

Pelicansin riveistä sivussa ovat Pekka Jormakka, Max Wärn, Marko Pöyhönen, sekä puolustaja Juha-Pekka Pietilä.

Puolustaja Ryan Lannon on koko loppukauden sivussa. Kalle Kermanin paluu lähestyy koko ajan, mutta hyökkääjä joutuu vielä lepuuttamaan paikkojaan ainakin ensi viikon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Sami Kapanen 3 1 4
2.Sakari Salminen 3 1 4
3.Matti Kuparinen 1 3 4
4.Tuomas Kiiskinen 1 2 3
5.Marko Kauppinen 0 3 3
Pelicans M S P
1.Tero Koskiranta 2 4 6
2.Justin Hodgman 3 3 6
3.Ryan Lasch 2 3 5
4.Joonas Järvinen 2 2 4
5.Jarkko Immonen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle