Turhauttaako Zapolski KalPan?

LIIGA / Ennakko
KalPalla on takanaan seitsemän erää ilman täysosumaa.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Maagisen kymmenennen runkosarjaottelun rajapyykkiä lähestyvät KalPa ja Lukko iskevät yhteen Kuopiossa. Tehottomuudesta kärsinyt KalPa saa perjantaiksi syvyyttä monelle alueelle usean pelaajan palatessa tositoimiin.

Kuluneen sanonnan mukaan on turhaa vetää joukkueiden keskinäisistä voimasuhteista johtopäätöksiä ennen kymmentä pelattua runkosarjakierrosta. Niin tai näin, on Lukko aloittanut kauden odotetunlaisesti - vahvasti. KalPa on puolestaan raapinut kasaan kaksi voittoa sekä pari jämäpistettä, mikä oikeuttaa tässä vaiheessa kahdenteentoista sijaan.

KalPa on tuskaillut ensimetrit tehottomuuden kanssa. Kahdessa viime pelissä kuopiolaiset eivät ole onnistuneet maalinteossa kertaakaan. Kaikkiaan takana on yli 150 minuuttia ilman täysosumaa. Tilastojen osoittama 1,33 maalia ottelua kohden on armotta liian vähän ottaen huomioon ettei alakerta ole pystynyt hääräämään vastaavilla luvuilla omassa tulosyksikössään.

Kultakypärä Jaakko Rissasen sekä kolmasosan KalPan maaleista viimeistelleen Janne Keräsen mahdollinen paluu perjantaina mahdollistaa Lukkoa vastaan monta asiaa. Roolipelaajana tunnettu Jyri Junnila palaa niin ikään keltanuttuun solmittuaan lokakuun loppuun kestävän koesopimuksen pitkäaikaisen seuransa kanssa.

Lukko on vääntänyt vieraskaukalossa tiukkoja otteluita, mutta kääntänyt ne itselleen pienten marginaalien turvin. Vieraskaukalossa ylivoimapelaaminen on sen sijaan takunnut. Ville Vahalahden tulo Aaron Gagnonin vierelle on piristänyt kanadalaishyökkääjän otteita roimasti ja kaksikko muodostaa tällä hetkellä raumalaisten terävimmän tutkaparin.

Viime kevään puolivälieräsarja joukkueiden välillä tarjosi maukkaita tapahtumia kuuden koitoksen verran. Tuolloin KalPa kampesi 0-2-tappioasemasta tasoihin, mutta ei voinut lopulta vahvemmalleen mitään. Periaatteessa moni asia joukkueiden välillä ei ole muuttunut sitten viime kevään. Haastajana tuolloin Lukon kimppuun hyökännyt KalPa lähtee haastajan asemasta myös perjantaina. Lukko antaa voimasuhteissa piirun verran tasoitusta jättämällä reissusta pois puolen tusinaa toipilasta.

Ottaen huomioon tulikuuman Ryan Zapolskin ja kuopiolaisten viime pelien viimeistelytehokkuuden kääntyvät prosentit kuitenkin Lukon puolelle

Seuraa Heitä

Balázs Sebők #86 |

Keskushyökkääjä

Pelirohkea Sebok istuu Pekka Virran vaatimuksiin hyvin. Iski uransa ensimmäisen Liiga-maalin taannoin. Potentiaalia kymmenen maalin mieheksi ensimmäisellä Liiga-kaudella.

Rony Ahonen #14 |

Puolustaja

Liikkuu, lukee peliä ja suojaa kiekkoa mainiosti. Rauhallisuus kiekon kanssa ihailtavaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle