Kuntopuntarin ääripäät kärkitaistelussa – herääkö savolaisyleisö?

LIIGA / Ennakko
KalPa on tuuletellut viime aikoina huomattavasti Lukkoa useammin.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Kuopiossa nähdään Liigan kärkikamppailu, kun kolmantena oleva Lukko haastaa kärjessä porhaltavan KalPan. Viime peleissä notkahdellut Lukko on valahtanut kuntopuntarin jämäsijoille. Oman minikriisinsä selättänyt KalPa sen sijaan lentää sarjakärjessä.

KalPalla menee juuri nyt lujaa. Savolaiset ovat keränneet 25 ottelusta 46 pistettä ja miehittävät Liigan piikkipaikkaa. Edellisestä neljästä pelistä saaliina on kolme puhdasta voittoa. Viimeisin kotipeli Bluesia vastaan päättyi kuitenkin tappioon, kun espoolaiset olivat voittomaalikilpailussa tarkempia.

Lukko on ajautunut pienimuotoiseen kriisiin. Kauden ensimmäisestä 20 pelistä raumalaiset jäivät pisteittä vain kahdesti, mutta edellisen neljän ottelun saaliina on vain tiistain Sport-pelin rankkaritappio. Vaikka Lukolla on menossa nyt hieman heikompi jakso, kannattaa kuitenkin muistaa faktat. Joukkue on edelleen sarjassa kolmantena vain viisi pistettä KalPaa perässä.

Tasaisessa sarjassa jokaiselle joukkueelle tulee heikompia jaksoja. KalPalla ensimmäinen suvantovaihe ajoittui maajoukkuetauon molemmin puolin. Tuona jaksona KalPa jäi viiden pelin jaksolla neljä kertaa pisteittä.

Pysyykö Lukko KalPan perässä?

Lukon otteissa on viime peleissä ollut havaittavissa väsymystä. Joukkueen liike ja aktiivisuus eivät ole olleet parhaalla tasolla. Vahvasti sekä kiekollisena että kiekottomana liikkuvaa KalPaa vastaan yhdistelmä ei kuulosta hyvälle, joten raumalaisten on syytä kaivaa energiavarastot täyteen.

KalPa ottaa kiekonhallinnan itselleen ottelusta toiseen, eikä tähän nähdä muutosta torstainakaan. Mikäli raumalaisten karvaus- ja keskialueen peli ei ole riittävän tiivistä ja aktiivista, on Lukko-puolustajille luvassa vaikeuksia. Jos taas Lukko saa kiekonriistoja, on vastahyökkäyksissä joukkueen iskun paikka.

– KalPalla on kasassa kiekollinen ja hyvin luisteleva porukka, joten meidän tulee olla valmiina puolustamaan ja lyödä tarvittaessa sumppu keskialueelle, ja iskeä vastahyökkäyksiin. Sitä kautta sitten viimeistellä maaleja. Ei tarvitse olla kaunista kunhan tulee pisteitä, toteaa Filip Riska Lukon nettisivujen ennakossa.

Aktiivisuus onkin torstai-illan teema. Mikäli Lukko tyytyy vain katselemaan kotijoukkueen tekemisiä, on vierasjoukkueella edessä pitkä ilta. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Raumalla KalPa oli aloitteellisempi osapuoli, mutta tehoton viimeistely vei pelin jatkoajalle.

Savolaisten riveistä on alkanut löytyä tehoja laajalta rintamalta. Neljässä viime pelissä kymmenen pelaajaa on onnistunut maalinteossa ja peräti 17 KalPan pelaajaa on päässyt pisteille. Lukon maalihanat ovat olleet tukossa, eikä joukkuetta alkukaudella kannatellut Aaron Gagnonin ykkösketjukaan ole tehoillut.

Raumalaiset kaipaisivatkin kipeästi toimivaa kakkosketjua, jolta tulisi tulitukea. Henrik Koiviston johtama trio ei ole kuitenkaan onnistunut tehtävässään parhaalla mahdollisella tavalla. Lukon kolmos- ja nelosketjut ovat tehtävänsä täyttäneet. Nelosketjun Riska ja Olli Sipiläinen onnistuivatkin maalinteossa Sportia vastaan.

Marraskuun otteluruuhkassa ei voi peliin isoja muutoksia tehdä. Kaikki lähteekin joukkueiden valmistautumisesta, josta suurin työ tehdään pelaajien korvien välissä.

Yksi seurattava asia on, syttyykö savolaisyleisö Liigan kärkitaisteluun. Kesälomien päättymisiä, hyviä hellekelejä ja mökkikauden jatkumista ei voi enää syyttää, mutta painavatko jouluvalmistelut jo päälle?

Seuraa Heitä

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

Lukossa viime kaudella hyökännyt Keränen on ollut KalPalle erinomainen vahvistus. Ratkaisi joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Raumalla.

Olli Sipiläinen #39 |

Laitahyökkääjä

Nelosketjun duunari tekee oman työnsä pyyteettömästi. On alivoimalla liigaeliittiä. Osui maalipuiden väliin myös joukkueiden avauskohtaamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle