Tuplakohtaamisen toinen näytös

LIIGA / Ennakko
Kärpät hyödynsi maalipaikkansa hyvällä pronsentilla perjantain kamppailussa.
Kuva © Jouko Kylmäoja, www.kylmaoja.net
Kärpät hyödynsi maalipaikkansa tehokkaasti ja voitti KalPan selvin lukemin perjantaina back-to-back -otteluiden ensimmäisessä osassa. KalPa saa uuden mahdollisuuden heti tänään lauantaina kotihallissaan 85-vuotisjuhlaottelun merkeissä.

Perjantain kamppailussa KalPa oli tyypilliseen tapaansa erittäin aktiivinen kiekollisessa pelissä ja hallitsi siltä osin kenttätapahtumia. Parhaimmat maalipaikat jäivät kuitenkin uupumaan, eivätkä kuopiolaiset pystyneet toimittamaan kiekkoa tarpeeksi suoraviivaisesti maalille.

Näin ollen todella hyvät maalipaikat jäivät vähiin. Tätä edesauttoi myös Kärppien tehokas puolustuspeli. Oululaiset pitivät maalinedusta tiiviinä ja KalPalla oli vaikeuksia päästä irtokiekkoihin.

Osittainen tehottomuus onkin ollut erinomaisesta alkukaudesta huolimatta yksi asia, jossa KalPalla riittää parannettavaa. Joukkue pystyy parhaimmillaan hallitsemaan kiekkoa todella hyvin ja peli näyttää komealta, mutta aivan huippuluokan maalipaikat ovat vähissä. Myös ylivoimatehokkuus on ollut huonoa.

Päävalmentaja Pekka Virta kaipaili jo aiemmin, että joukkueen täytyy pystyä tekemään enemmän likaisia maaleja ja voittaa pelejä sitä kautta.
Huomionarvoista on myös, että tehokkaan alkukauden pelannut Jukka Voutilainen on jäänyt pisteittä neljässä viime kamppailussa.

Hyvästä viimeistelystä ja voitosta huolimatta Kärppien pelissäkin on vielä paljon parannettavaa. Ketjujen toimivuus on takerrellut pitkin alkukautta, eikä pysyviä koostumuksia ole tahtonut löytyä. Joukkuetta vaivaava sentteriongelma on ollut yksi pääsyyllinen tähän.

Julius JunttilanJoonas Kemppaisen ja Joonas Donskoin muodostama kolmosketju on ollut joukkueen parhaimmistoa ja tätä voi odottaa myös lauantaina. Nähtäväksi jääkin, missä koostumuksessa varsinkin kaksi ensimmäistä ketjua ovat lauantaina kamppailussa.

Hyökkäyksen kautta

Lauantaina Niiralan montussa kohtaa kaksi hyökkäysvoittoista ja luisteluvoimaista joukkuetta ja odotettavissa on vauhdikas ja viihdyttävä kamppailu.

Oululaisten maalit syntyivät perjantain ottelussa KalPan kiekollisen pelin virheiden seurauksena. Pekka Virran pelisysteemi onkin siinä mielessä haastava, että se vaatii pelaajilta erinomaista keskittymistä. Pahat kiekonmenetykset luovat vastustajalla hyviä maalipaikkoja ja nämä pitää pystyä minimoimaan.

Kärpät puolusti perjantaina todella tiiviisti ja KalPa saattaa olla vaikeuksissa, mikäli se ei saa suoraviivaistettua omaa hyökkäyspeliään.
Oululaisten kolmoskenttä on ollut hyvässä iskussa ja luultavimmin se on vaarallinen myös lauantaina. Joukkueelle olisi kuitenkin tärkeää, että kärkiketjuille löytyisi pysyvät kokoonpanot mahdollisimman pian.

Seuraa Heitä

Jukka Voutilainen #39 |

Keskushyökkääjä

Tehokkaan alkukauden jälkeen nyt neljä ottelua ilman tehopisteitä. Kauden edetessä joukkue tarvitsee tehoja nimenomaan johtavilta pelaajilta ja Voutilainen kuuluu niihin.

Julius Junttila #13 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Oli perjantain ottelussa kovassa iskussa ja viimeisteli kaksi maalia. Yhteispeli Joonas Donskoin ja Julius Junttilan kanssa kolmosketjussa toimii hyvin. Kantaa joukkueen kultakypärää lauantain ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle