Ilves haastajana Savoon – Kauanko Perhosen nollaputki kestää?

LIIGA / Ennakko
KalPa ja Ilves ovat tarjonneet tällä kaudella hyvää kiekkoviihdettä.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
Kuopion lauantai-illassa kohtaavat KalPa ja Ilves. Kotijoukkue oli alkuviikon reissun päällä, kun taas Ilves on pelannut ainoan ottelunsa kotikaukalossaan. Katseet on suunnattu vahvasti myös KalPan maalille, jossa Samu Perhonen on pitänyt maalinsa puhtaana jo kaksi ottelua putkeen.

KalPan alkuviikko oli raskas, mutta äärimmäisen onnistunut. Savolaiset nappasivat sekä TPS:n että Pelicansin kotikaukaloista täydet pisteet päästämättä maaliakaan. Kotikaukalossakin KalPalla on kulkenut pitkän aikaa hyvin, sillä edellinen tappio Niiralan montussa on marraskuun lopulta.

Ilveksen viime pelit ovat menneet alavireisesti, sillä alla on neljän tappion putki. Tupsukorvien viimeisin kamppailu oli keskiviikon paikallispeli, jossa Tappara oli parempi maalein 5-0. Heikommasta jaksosta huolimatta Ilves on sarjataulukossa kymmenentenä, eikä matkaa kuuden joukkoon ole kuin viisi pistettä.

Osa Ilveksen vaikeuksista voi laittaa loukkaantumisten piikkiin. Vammat ovat koetelleet erityisesti hyökkäysosastoa, josta muun muassa tärkeät palaset Vojtech Polak ja Teemu Rautiainen ovat sivussa. Muutaman muun pelaajan vammojen lisäksi joukkueessa on ollut flunssaa, joka on kaatanut pelaajia sairastuvalle.

Myös KalPalla on ollut omat vaikeutensa loukkaantumisten kanssa. Joulun tienoilla loukkaantui ykkösmaalivahti ja samaan aikaan ajoittui puolustuspäähän loukkaantumissuma, joka on jatkunut aina tänne saakka.

Luovuttamisen ja löysäilyn sijaan KalPa on tiivistänyt entisestään otetta. Kilpirinnat ovat jatkaneet osin lainamiehistölläkin koko kauden tutuksi tullutta tiivistä puolustamista. Joukkueen uhrautuneisuus on helpottanut huomattavasti myös nuoren maalivahdin Samu Perhosen pelaamista.

Malliesimerkki tästä nähtiin tiistaina Turussa, kun KalPa piti aneemisen kotijoukkueen täysin ilman maalipaikkoja. Perhosen viikon toinen nollapeli Lahdessa vaatikin jo muutaman venymisen, mutta tällä hetkellä veräjänvartijan tekemisestä huokuu vuodenvaihteen pelejä huomattavasti varmempi ote.

Perhonen on itsestään selvä valinta myös lauantaina KalPan tolppien väliin. Ilveksen tilanne on erilainen, sillä Joonas Korpisalo ja Juha Järvenpää ovat jakaneet tasaisesti vastuuta. Järvenpää aloitti Ilves-maalilla keskiviikkona, mutta 2-0-tilanteessa maalin suulle luisteli Korpisalo.

Erikoistilannepalaamisesta voi nostaa esille joukkueiden yli- ja alivoimaprosentit. KalPalla on koko Liigan paras ylivoimaprosentti kotona, kun taas Ilveksen alivoima on vieraskaukaloissa ollut heikoin. Ottelun kannalta ratkaisevaa on, miten Ilves onnistuu KalPan tehokkaan ylivoiman pysäyttämään.

Joukkueiden kauden aiemmat keskinäiset kohtaamiset ovat olleet viihdyttäviä kamppailuja, joista jokainen on päättynyt vierasvoittoon. Pisteet ovat menneet näissä KalPan hyväksi 5-4.

Seuraa Heitä

Michal Birner #86 |

Laitahyökkääjä

KalPan paras pistemies ei tyydy pelkästään hyökkäämään. Tekee niska limassa töitä kaukalon molemmissa päissä. Tšekkihyökkääjä on ollut savolaisille erittäin tärkeä vahvistus.

Toni Kallela #93 |

Laitahyökkääjä

KalPassa Nuorten SM-liigassa hurjia tehoja mättänyt laituri siirtyi Tapparasta Ilvekseen aivan paikallispelin alla. Lunastaako hyökkäyspotentiaaliaan Ilves-paidassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle