Erikoistilanteet ja maalivahtipeli ratkaisevat

LIIGA / Ennakko
Kähinä jatkukoon.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Kahden hyvän alivoimajoukkueen kohtaamisessa ylivoimapeli on ratkaisevassa asemassa, etenkin kun molempien ylivoima on ollut surkeaa. KalPa ja Ilves eivät maalivahteihinsa kaadu, mutta mikä on Pekka Tuokkolan pelituntuma pitkän tauon jälkeen?

Alkukaudesta joukkueet olivat vielä sarjataulukon vastakkaisilla laidoilla. Erot ovat sittemmin tasoittuneet.

Ilves on tullut rajusti alaspäin ja pelit jatkuvat laatikoiden syönnin jälkeen kymmenenneltä sijalta. KalPa on viiden pisteen päässä 12. sijalla. Ennen kinkunsyöntitaukoa joukkueiden trendit olivat muutenkin päinvastaiset. KalPa napsi komeat voitot sekä JYPistä että Jokereista. Ilves puolestaan joutui nöyrtymään Ratinan ulkoilmapelissä Tapparalle, mutta voitti kuitenkin sitä ennen Pelicansin.

Otteluun lähtiessä voimasuhteet ovat melko tasan. Vaikka KalPa oli hyvässä vireessä marras-joulukuun vaihteen jälkeen, lähes kahden viikon ottelutauko häivyttää parhaimmastakin vireestä kirkkaimman terän pois.

Vaikka kotijoukkueen kokoonpano on elänyt eri syiden takia runsaasti koko kauden ajan, sinapit ja kanelit roiskuvat vielä nuorten MM-kisojen ja lainasopimusten päättymisten takia. Artturi Lehkonen ja Saku Kinnunen ovat edustamassa kotimaata. Valmennusjohdon kinkku muuttui vielä sitkeämmäksi ennen joulua, sillä kisoihin valittu Kasperi Kapanen loukkaantui ja on sivussa ainakin muutaman viikon.

Ilveksellä ei vastaavia kokoonpanohuolia ole. Joukkue on tiedossa olevia pitkäaikaispotilaita lukuun ottamatta melko terve ja KalPastakin tutut valmentajat – Tuomas Tuokkola ja Sami Hirvonen – voivat laatia kokoonpanon vanhoilta pohjilta. Alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen ei tällä kertaa kelpuutettu yhtään Ilves-pelaajaa.

Maalivahtipeli on avainasemassa, sillä sekä Pekka Tuokkola että Ville Kolppanen ovat olleet joukkueidensa parhaimmistoa. Tuokkolan pelituntuma on pieni arvoitus, sillä alavutelainen huilasi sekä JYP- että Jokerit-ottelut.

Ottelu ratkeaa maalivahtien lisäksi pitkälti myös erikoistilanteiden ansiosta. Molemmat joukkueet ovat liigan selvää parhaimmistoa alivoiman osalta ja vastaavasti taas heikompaa kastia ylivoimalla. Yksikin ylivoimaosuma voi olla arvokas.

Seuraa Heitä

Artem Iossafov #17 |

Laitahyökkääjä

KalPa on pitänyt paikallisen painotalon työllistettynä, sillä joulutauolla seura pisti tilaukseen jälleen uuden lainamiehen pelipaidan. 23-vuotias venäläinen on tehnyt alkukaudesta mukavat tehot Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueessa ja sai jo maistaa liigavauhtia HIFK:n riveissä.

Mikko Kukkonen #48 |

Puolustaja

KalPassa kiekko-oppinsa saanut peruspuolustaja lähti peliajan perässä Ilvekseen. Kausi onkin ollut tutun valmentajan alaisuudessa onnistunut ja Kukkosesta on tullut yksi tamperelaisten runkopakeista.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Michael Keränen 2 2 4
2.Mikko Kukkonen 1 2 3
3.Simon Gysbers 1 2 3
4.Sami Sandell 1 1 2
5.Ville Korhonen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle