Vetääkö HPK pohjat?

LIIGA / Ennakko
Niiralassa on tuuleteltu tällä kaudella varsin väljissä merkeissä.
Kuva © Nitta Soininen
Tapaninpäivän ottelu pelataan Kuopiossa pitkästä aikaa lauantaina. KalPa ei ole kerännyt yleisöä Niiralaan vaikka joukkue on menestynyt odotuksia paremmin. Liigajumbo HPK sekä ottelun kanssa samaan aikaan miteltävä ja valtakunnan verkossa näkyvä pikkuleijonien avausottelu mittaavat savolaisen kiekkoyleisön mielen laatua. Vetääkö HPK pohjat?

Peli on kunnossa. Tuote on kunnossa. Yleisöä ei näy silti odotettuja määriä.

Tunnelma Niiralassa on ollut tällä kaudella sanalla sanoen laimea. Sami Kapasen paidannosto yhdistettynä stadilaiseen vierailijaan veti häkin täyteen kertaalleen lokakuussa.

Muutoin on ollut varsin hiljaista. Tavoitteeksi asetettu 3500 katsojan rajapyykki ei ole ylittynyt kertaakaan sitten samaisen HIFK-ottelun. Kerran loppuunmyyty halli vääristelee yleisökeskiarvoa (3219), sillä tavoite on ylittynyt koko kaudella HIFK-ottelun lisäksi vain kaksi kertaa. Edes tuloksellisesti huikea marraskuu ei näkynyt yleisömäärissä.

Painavia syitä yleisökadolle on vaikeaa löytää. Kansan syviä rivejä kiinnostaa ennen kaikkea voittava kiekko. KalPan tapauksessa voittavaa kiekkoa on tarjoiltu riittävästi yleisön houkuttelemiseksi. Omia kasvatteja jäällä viilettää hyvä nippu, mutta yksilötason kärkiosaamista ja kirkkaimpia timantteja nuori savolaisjoukkue ei tällä hetkellä kykene tarjoamaan. Eikä pidäkään. Voittamisen taitava ja pelivalmis KalPa ei saa tällä hetkellä ansaitsemaansa tukea.

Vastustaja HPK kamppailee sen sijaan yleisökatoa suurempien ongelmien kanssa. Peräpään pitäjänä seitsemän pisteen marginaalilla olevien hämeenlinnalaisten kausi on ollut köysien eri päistä vetämistä. Sekavuudet kentällä ja kentän ulkopuolella ovat ruokkineet toinen toisiaan.

Tappioputki tammikuun härkäviikoilla tietäisi auttamatta katseiden kääntämistä kauteen 2016-2017. Liiga ei kaipaa yhtäkään joukkuetta, joka heittäisi pyyhkeen kaukaloon tammikuun aikana. Valitettavasti HPK on tällä haavaa vahvin ehdokas ajautumaan tähän surkeaan tilanteeseen.

Hämeenlinnalaiset ovat kairanneet marras- ja joulukuun aikana kasaan vaatimattomat 11 pistettä. Jere Myllyniemen loisto-otteet takasivat HPK:lle kaksi pistettä joulun alla TPS:n kustannuksella. Viimeisessä pelissä ennen joulutaukoa Blues kaatoi HPK:n selvästi 4-1.

KalPan tuloskunto on taittunut sitten jäätävän marraskuun. Viimeisillä voimillaan kuopiolaiset nitistivät kuitenkin joulutauon alla Tapparan voittolaukauksilla. Tuolloin ratkaisevan osuman taiteili Miikka Pitkänen.

Seuraa Heitä

Christopher Bengtsson #40 |

Hyökkääjä

Vasta loppukauden kattavan sopimuksen kuopiolaisseuraan allekirjoittanut Bengtsson ei ole varsinaisesti säväyttänyt. Ruotsalainen on kuitenkin pelaaja, jonka voi kuitenkin heittää kentälle tilanteessa kuin tilanteessa.

Heikki Liedes #90 | Tappara

Keskushyökkääjä

Kerhon kaikki juniori-ikäluokat läpikolunneen Liedeksen ura ei ottanut nostetta hyökkääjän Kuopion-visiitillä. Saanut mukavasti roolia palattuaan kotiin, mikä on näkynyt myös pistesarakkeessa. Kerhon toiseksi paras maalintekijä.

» Lähetä palautetta toimitukselle