Takaisin raiteille

LIIGA / Ennakko
KalPalla ja HPK:lla on varmasti yhteinen teema tiistai-iltana Niiralassa. Pelaaminen pitää saada paremmalle tasolle. Ottelusta tulee varmasti tasaisempi kuin sarjataulukon perusteella olisi etukäteen pääteltävissä.

Kuntokäyrät

Kymmenen sarjapistettä on kummallekin joukkueelle yhteinen nimittäjä. Tosin hieman eri tavalla. KalPa yrittää kasvattaa sarjajohtoaan Pelicansiin ja Ässiin nähden vielä suuremmaksi. Piste-ero yhden ottelun vähemmän pelanneisiin lahtelaisiin nähden on juuri kymmenen pistettä ja porilaiset kirivät 11 pisteen päässä samalla ottelumäärällä.

Pelinsä kanssa koko kauden tuskaillut HPK on jumiutunut kamppailemaan häntäpään sijoituksista. Ilves ja SaiPa ovat vain pisteen päässä selän takana, joten 12. olevalla Pallokerholla ei todellakaan ole mennyt odotusten mukaisesti. Tappara on edessä viiden pisteen päässä ja pudotuspeliviivan paremmalla puolella majaileva Lukko on kymmenen pisteen päässä.

Ihmeitä pitää edellisten otteluiden perusteella tapahtua, mikäli hämeenlinnalaisista on pudotuspelijoukkueeksi tällä kaudella. Edellisessä ottelussa joukkue nujertui Rinkelinmäellä JYPin käsittelyssä. Perjantaina kyyti oli vielä kylmempää. Jokerit pöllytti HPK:n verkkoa Ilmalan hallissa seitsemän kertaa vieraiden jäädessä tyystin nollille. Ottelu oli selvä heti alkuhetkistä lähtien.

KalPalla on takanaan pelillisesti heikoin jakso tähän mennessä tällä kaudella. Kuopiolaiset hävisivät kolme ottelua peräkkäin. Varsinkin tiistaina ja perjantaina kotona kuitatut Lukko- ja Pelicans-tappiot tulivat ansaitusti, eikä joukkue ollut koko viikolla missään nimessä sarjakärjen arvoisessa vireessä. Tappioputki katkesi lauantaina Hakametsässä KalPan voitettua Tapparan jatkoajalla.

Tällä kaudella joukkueet ovat pelanneet kahdesti vastakkain ja KalPa on voittanut kummankin kahden maalin erolla. Huomionarvoinen tilastoseikka on se, että Kerho on hävinnyt kuusi peräkkäistä vierasotteluaan.


HPK yrittää horjuttaa KalPaa.

Ratkaisun paikat

Pelin tason parantamisen lisäksi kummankin joukkueen kopissa painotetaan varmasti ennen jäälle menoa hereillä olemisen tärkeyttä heti alusta alkaen. HPK:n edellisessä ottelussa maalit toki tehtiin vasta kolmannessa erässä, mutta perjantaina Jokerit vei oranssipaitoja heti ensimmäisestä erästä alkaen.

KalPa otti osumaa kolmessa edellisessä ottelussa heti avausminuutin jälkeen. Pisimpään ilman takaiskua joukkue sätki tiistaina Lukkoa vastaan, jolloin raumalaiset tekivät avausmaalin ”vasta” tasan puolentoista minuutin pelin jälkeen. Puolustuspää on ollut yllättävän haavoittuvainen.

Kummankin joukkueen viimeistely on ontunut. HPK:n osalta tilanne on kroonisempi KalPaan verrattuna, sillä vierasjoukkueella on kasassaan toiseksi vähiten maaleja koko liigassa.

Myös ylivoima on ollut joukkueille melkoista tuskaa. Väkisin yrittäminen, mielikuvituksettomuus ja laukausten huono laatu puskee läpi varsinkin hämeenlinnalaisten pakkopelissä. KalPa on tuhrinut hirveän määrän ylivoimamahdollisuuksia, eikä reppu heilunut ollenkaan viikonlopun peleissä vastustajan jäähyn aikana.

KalPa on ottelun ennakkosuosikki, mutta hämeenlinnalaisilla on varmasti yllätysmahdollisuus mikäli joukkue saa ylivoimansa kuntoon. Pelinsä kanssa tuskaileva kotijoukkue voi olla taas suurissa vaikeuksissa, jos vastustaja pystyy taas tekemään avausmaalin heti ottelun alussa. Ottelu ei ole niin selvä, mitä sarjataulukko antaa ymmärtää.

Kokoonpanot

Marek Zagrapan hakee yhä pelituntumaa Mestiksen K-Vantaan riveissä. Myös Juuso Honka oli sivussa edellisestä ottelusta.

Maalivahdit ovat pelanneet viime aikoina vuorotellen, joten tämän perusteella tiistaina olisi Mikko Tolvasen pelivuoro. Kuopiossa liigakasteensa saaneella Mika Järvisellä olisi toki varmasti kova hinku päästä jäälle entisen kotiyleisönsä edessä.

KalPa sai hyökkääjä Kalle Kermanin vihdoin takaisin kokoonpanoon lauantain ottelussa Tapparaa vastaan. Mikäli ruotsalaispuolustaja Adam Masuhr on toipunut kuumeilustaan, puolustuksesta ei ole sivussa kuin pitkäaikaispotilaat Henri Laurila, sekä koko loppukaudeksi telakalle joutunut Ryan Lannon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Sami Kapanen 5 2 7
2.Tuomas Kiiskinen 2 3 5
3.Matti Kuparinen 1 3 4
4.Tommi Miettinen 0 3 3
5.Jyri Junnila 1 2 3
HPK M S P
1.Antti Roppo 3 0 3
2.Mathias Porseland 2 1 3
3.Marko Tuulola 0 2 2
4.Teemu Rautiainen 0 2 2
5.Arsi Piispanen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle