Niiralan kirousta murtamaan

LIIGA / Ennakko
Vyöryykö HIFK Kuopiossa pitkästä aikaa voittoon?
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Kuopion jäähalli on viime vuosina ollut HIFK:lle kylmä paikka. Helsinkiläiset metsästävät Niiralasta ensimmäistä voittoaan lähes viiteen vuoteen. KalPa puolestaan yrittää löytää kadoksissa ollutta maalintekovirettä.

Monet tietävät, että KalPa on ollut HIFK:lle äärimmäisen hankala vastus, joten ladotaanpa ensin lähihistorian tilastofaktat tiskiin. HIFK on edellisen kerran voittanut Kuopiossa 10.2.2009. Tuon jälkeen kotijoukkue on juhlinut yhdeksän kertaa peräkkäin, joista kolme on tullut nollapelin turvin.

Hieman laajemmassa mittakaavassa helsinkiläiset ovat olleet keskinäisissä otteluissa KalPaa parempia viimeksi kaudella 2007–08. Viime kaudella pisteet menivät KalPalle 11-1 ja sitä edellisellä sesongilla 13-2, joten melkoinen piikki on KalPa HIFK:n lihassa ollut.

Täysin pelkkää sattumaa tilastojen takaa löytyvät numerot eivät ole. KalPan pelityyli on sopinut HIFK:n kaatamiseen kuin nyrkki silmään. Varsinkin Niiralan isolla jäällä helsinkiläiset ovat olleet hukassa. Usein vierailijat ovat saapuneet Kuopioon jo aavistuksen alistuneen oloisina.

Joukkueiden kaudet ovat toistaiseksi menneet samoilla suuntaviivoilla. Alussa otteissa oli vielä ruostetta, mutta viime aikoina pinnoja on ropissut. KalPa tosin hävisi lauantaina Kärpille, mutta sitä ennen savolaisilla oli alla neljän ottelun voittoputki. IFK puolestaan kaapi viime viikon jokaisesta pelistä pisteitä. Joukkueet ovatkin yhdeksän ottelun jälkeen tasapisteissä.

Molempien joukkueiden puolustuspeli on kohentunut kauden edetessä. KalPa on päästänyt Liigassa vähiten maaleja, mutta samalla myös tehnyt vähiten. Suurin parannettava osa-alue KalPalla liittyykin viimeistelyyn. Tähän voi apua tuoda Kasperi Kapanen, joka tehnee tiistaina paluun kaukaloon.

HIFK:n voiton kulmakivet lepäävät tutuissa asioissa. Joukkueen on pystyttävä vastaamaan kotijoukkueen vahvaan luisteluun sekä kyettävä rytmittämään itse peliä tarvittaessa myös kiekkokontrollin kautta. Mikäli helsinkiläiset alistuvat KalPan määrittelemään pelirytmiin, on kotijoukkueella kaikki avaimet käsissään.

Sekä KalPalla että HIFK:lla on vielä runsaasti loukkaantumisia, jotka ovat vaikuttaneet etenkin puolustuspäähän. KalPa joutui jo siirtämään Joonas Riekkisen puolustajan paikalle ja onpa helsinkiläisten pakistossa välillä joutunut hyökkääjiä paikkaamaan.

Vierailijat saapuivat pelipaikkakunnalle jo maanantaina lentokoneella, joten ainakaan valmistautumisesta vieraspisteet eivät jää kiinni.

Seuraa Heitä

Iiro Pakarinen #81 | HIFK

Laitahyökkääjä

Suonenjoen miehen pelipaikka on tällä kaudella vaihtunut tiuhaan, mutta tulosta on silti tullut. Syntyykö kauden kuudes maali entisen kotiyleisön silmien alla?

Joonas Riekkinen #15 |

Keskushyökkääjä

Sentterin paikalta puolustajaksi tiputetun Riekkisen otteet ovat KalPan kannalta ratkaisevia. Löytävätkö monitoimimiehen avaukset omien lapaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Marko Kauppinen 1 3 4
2.Artturi Lehkonen 1 2 3
3.Adam Masuhr 1 2 3
4.Sami Kapanen 1 1 2
5.Jasse Ikonen 1 1 2
HIFK M S P
1.Corey Elkins 2 4 6
2.Iiro Pakarinen 2 2 4
3.Toni Söderholm 1 3 4
4.Juuso Puustinen 2 1 3
5.Eero Somervuori 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle