Jatkuuko hurmos kovakuntoisten kohdatessa?

LIIGA / Ennakko
Lauantainakin on odotettavissa fyysinen koitos.
Kuva © Nitta Soininen
Perinteisesti Niiralan montun sytyttänyt HIFK saapuu haastamaan kovassa vireessä porskuttavaa KalPaa.

HIFK ja KalPa kohtaavat nyt kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Syyskuinen vääntö Helsingissä päättyi kotijoukkueen niukkaan voittoon ja noin kuukausi sitten Kuopiossa juhlittiin KalPa-legenda Sami Kapasen uraa joukkueiden kohdattua toista kertaa, tuolloin KalPa vei voiton täyden katsomon edessä.

HIFK:lla on ennen Kuopion-vierailua allaan kolme kotiottelua, joista se voitti kaksi ja hävisi yhden. Ensin kaatuivat kaakkoisen Suomen Liigaylpeydet KooKoo ja SaiPa, mutta torstai-iltana Tappara osoittautui helsinkiläisiä kovemmaksi. Kaiken kaikkiaan HIFK on pelannut viime aikoina varsin mukiinmenevästi: se on kymmenen viimeisen ottelun otannalla Liigan neljänneksi kovin nippu.

Saman tilaston kärkipaikkaa hallitsee lauantainen kotijoukkue. KalPa on saanut alkukauden hapuilun jälkeen pelinsä upeasti kulkemaan: savolaiset ovat voittaneet kymmenen viimeisestä 11 kamppailustaan, ainoana kauneusvirheenä Blues-tappio kotijäällä viikko sitten.

Liigan kuumin yhdistelmä nitisti torstaina sarjajumbo HPK:n helposti kokonaisvaltaisen dominoinnin jälkeen. HPK oli aivan alkuhetkiä lukuunottamatta vailla mahdollisuuksia liukkaasti liikkuneiden savolaisten pyörittäessä kerta toisensa jälkeen pitkiä kulmapyörityksiä hämäläisten alueella.

KalPaa syksyn aikana kiusanneet loukkaantumiset ja sairauspoissaolot alkavat vähitellen olevan voitettu kanta, kun myös pitkään sivussa ollut ruotsalaishyökkääjä Sebastian Lauritzen on palaamassa takaisin kokoonpanoon.

KalPan avainhyökkääjät ovat nostaneet tasoaan voittosumassa ja varsinkin alkukaudesta usein pelin ulkopuolelle ajautunut Patrick Davis on heilutellut maaliverkkoa ahkerasti viime otteluissa. Uudelleen kasattu ykkösnyrkki, jossa Davisin lisäksi luistelivat Jaakko Rissanen ja Janne Keränen, oli alati vaarallinen HPK:ta vastaan.

Helsinkiläisten loukkaantumislista on isäntiä pidempi ja varsinkin Corey Elkinsin poissaollessa joukkueen parhaan pistemiehen Teemu Ramstedtin vastuu hyökkäyspelin kapellimestarina korostuu. HIFK joutuu muokkaamaan kokoonpanojaan myös pelikieltojen vuoksi, kun SaiPa-ottelussa kolmen ottelun pannan hankkinut Micke-Max Åsten on sivussa lauantain koitoksesta.

Seuraa Heitä

Siim Liivik #72 |

Keskushyökkääjä

Hiljattain Bluesista IFK-paitaan siirtyneellä Liivikillä on vielä maalitili uuden työnantajansa riveissä avaamatta. Onnistuuko energiahyökkääjä Kuopiossa?

Jyri Junnila #84 |

Laitahyökkääjä

Niin ikään kesken kauden joukkueeseensa liittynyt Junnila ei ole vielä maalinteossa onnistunut. Tekee toisaalta paljon näkymätöntä työtä ja vähentää mm. Janne Keräsen alivoimataakkaa huomattavasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle