4 - 0

Jatkuuko HIFK:n KalPa-kammo?

Helsingin IFK:n viimeisin voitto Kuopiosta on helmikuulta 2009. Vahvan niskalenkin etelän vierailijoistaan ottanut KalPa pyrkii jatkamaan voittojen viitoittamalla tiellä täyden kotiyleisön edessä. Yksi asia on ainakin selvä. Toisen joukkueen voittoputki saa perjantaina päätöksensä.

Kuntokäyrät

KalPan viikko alkoi täydellä pistesaaliilla, kun kuopiolaiset kukistivat kotonaan paikallisvastustaja JYPin niukasti 2-1. Tiistain peli kasvatti KalPan peräkkäisten voittojen sarjan kuuteen. Samalla savolaisten sarjajohto venähti jo yhdeksään pisteeseen.

Myös vierasjoukkue HIFK:lla on meneillään voittoputki. Neljä peräkkäistä voittoa ovat irronneet SaiPasta, HPK:sta ja kahteen kertaan Pelicansista. Sarjataulukossa helsinkiläiset ovat niukasti suoran pudotuspeliviivan alapuolella.

KalPan ja HIFK:n kauden molemmat keskinäiset ottelut ovat päättyneet savolaisten 4-1-voittoihin. Kymmenestä edellisestä keskinäisestä kohtaamisesta KalPa on vienyt nimiinsä peräti yhdeksän.

Ratkaisun paikat

Molemmilta joukkueilta löytyy ratkaisuvoimaa useammasta kentästä. HIFK:lla suuren yleisön katseet kohdistuvat luonnollisesti Granlundin veljesten otteisiin, mutta myös joukkueen kokenut osasto Ville Peltosen ja Kimmo Kuhdan johdolla on ollut hyvässä vireessä.

KalPankin onnistumiset ovat viime peleissä jakautuneet laajalle rintamalle. Erityisen positiivista savolaisten leirissä on ollut Jukka Hentusen työn näkyminen myös tulostaululla. Se kumman joukkueen avainpelaajat onnistuvat paremmin, on perjantainakin vahvoilla.


KalPa on viime kausina juhlinut usein IFK:n kustannuksella.

Myös luistelu on isossa osassa. Tiistain JYP-pelissä vierasjoukkue karvasi aggressiivisesti ja aiheutti kotijoukkueelle usein hankaluuksia. Pystyykö HIFK samanlaiseen karvauspeliin, vai lähteekö joukkue ennemminkin tukkimaan keskialuetta? Joka tapauksessa lentämällä Kuopioon saapuvien vierailijoiden on kyettävä vastaamaan KalPan liikkuvaan pelitapaan.

Joukkueet ovat tahkonneet viime aikoina tasaisia pelejä, eikä perjantain peli tuone tähän poikkeusta. Kärsivällisyyttä vaaditaankin molemmilta joukkueilta. Avausminuuteilla ottelua ei voi voittaa, mutta pahimmassa tapauksessa sen voi hävitä.

Kokoonpanot

KalPalta loukkaantuneiden kirjoissa on hyökkääjä Jyri Junnila. Sairauslomalta tiistaina palannut päävalmentaja Tuomas Tuokkola vaihtoi JYP-peliin senttereiden paikkoja. Joonas Riekkinen nousi ykkösketjuun, Matti Kuparinen johti joukkueen kokenutta osastoa ja Tommi Miettinen sentteröi kolmosketjua.

Helsinkiläisillä vammojen takia sivussa ovat Juuso Riksman, Markus Kankaanperä ja Turo Järvinen. Lisäksi Lahden kahakan jäljiltä pelikieltoa kärsivät Eetu Pöysti ja Mikko Kurvinen. Myös päävalmentaja Petri Matikainen kärsii toimitsijakieltoa. Kuopiossa HIFK:n joukkoja johtaa Antti Pennanen.

Punapaitojen maalivahtivalinta on mielenkiintoinen. IFK hankki Pohjois-Amerikasta Saksan maajoukkuevahdin Dennis Endrasin, mutta hänen pelaamisensa aikaerorasitusten vuoksi on vielä epävarmaa. Loukkaantunutta Riksmania viime peleissä tuurannut Mika Norja on myös esiintynyt vahvasti.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Jukka Hentunen 2 4 6
2.Adam Masuhr 2 3 5
3.Sakari Salminen 3 2 5
4.Sami Kapanen 0 3 3
5.Tommi Miettinen 1 2 3
HIFK M S P
1.Ville Peltonen 3 3 6
2.Mikael Granlund 5 1 6
3.Janne Pesonen 1 4 5
4.Kimmo Kuhta 1 4 5
5.Markus Granlund 1 3 4

Kommentit

Edelliset ottelut

KalPa

26.03
KalPa - Tappara
0 - 3
24.03
Tappara - KalPa
4 - 3 JE

HIFK