HIFK haastaa KalPan − Avauskierroksen NHL-varaukset kaukalossa

LIIGA / Ennakko
Joukkueet kohtasivat Niiralassa jo elokuussa.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Helsingin IFK yrittää katkaista KalPan kauden alusta jatkuneen kotiotteluiden voittoputken. Vastakkain asettuvat myös viime kesän NHL:n ensimmäisen kierroksen varaukset Kasperi Kapanen ja Nikolai Goldobin.

Molemmat Liigassa pelaavat NHL:n viime kesän ensimmäisen kierroksen varaukset kurvailevat Niiralan jäällä, kun KalPa isännöi HIFK:ta. Vierailijoiden riveissä pelaa San Jose Sharksin ykkösvaraus Nikolai Goldobin. Kotijoukkueen Kasperi Kapanen puolestaan palasi kasvattajaseuraansa, kun paikka Pittsburgh Penguinsin riveistä ei vielä auennut.

Kumpikin on ehtinyt jo saada paljon mediahuomiota. Yhtäläisyyksiä löytyy myös pelityyleistä, sillä molemmat ovat hyökkäysvoimaisia pelaajia. Goldobin on pelannut neljä ottelua, joissa on syntynyt neljä pistettä, mutta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa on vielä huomattavia puutteita. Kapasen kolme ensimmäistä ottelua ovat tuottaneet myös mukavasti pisteet 1+3.

Kapanen on osaltaan ollut auttamassa KalPaa voittoihin, sillä joukkue seilaa kolmen ottelun voittoputkessa. Niiralan montun kuudessa liigapelissä kotijoukkue on poistunut jäältä joka kerta voittajana. HIFK:n kauteen lähtö oli erinomainen, mutta edellisistä neljästä ottelusta on saaliina vain yksi voitto.

Helsinkiläiset ovat sarjataulukon kymmenes, joskin joukkue on pelannut kilpakumppaneitaan vähemmän. KalPan lento on kantanut koko alkukauden ja savolaiset ovat heti Lukon jälkeen toisena. KalPa kävi pari viikkoa sitten hakemassa kolme pistettä myös helsinkiläisten kotiluolasta niukalla 2-1-voitolla.

KalPan loisteliaalla alulla on selvät syyt. Toimiva pelitapa, pelitapaan soveltuvat pelaajat ja pelaajien sitoutuminen ovat olleet keskeisessä asemassa. Savolaisten pelitapa on kiekollisuudessaan ainutlaatuinen.

– Joukkueessa on tosi hyvä meininki ja työmoraali on hemmetin hyvä. Missään vaiheessa ei voi kuitenkaan hellittää. Meidän pelityyli ei ole yksinkertaista, mutta kun sitä nöyrästi opettelee, niin kaikki iskostuu selkärankaan. Huikea pelitapahan se on, hehkutti edellisessä ottelussa neljä syöttöpistettä merkkauttanut Mikael Ruohomaa.

HIFK luottaa enemmän suoraviivaisuuteen. Antti Törmäsen suojatit pyrkivät kääntämään peliä nopeasti ja pelaamaan kohti vastustajan maalia. Helsinkiläisten heikoin lenkki on puolustus, jossa materiaalin kapeus ja loukkaantumiset ovat näkyneet epävarmuutena.

Punapaidoilla on edessä haasteellinen jakso, sillä joukkue pelaa peräti viisi peräkkäistä vierasottelua. Sarja alkoi perjantaina tappiolla Jyväskylässä ja jatkuu Kuopion jälkeen länsirannikon kiertueelle.

− Uskoisin, että nämä vierasottelut tulevat erittäin hyvään paikkaan. Nyt lähdetään hakemaan lisää nöyryyttä pelaamiseen vieraskaukaloista, ja yritetään saada turhat kiekonmenetykset vähenemään, totesi Törmänen ennen JYP-ottelua.

Yksi teema Kuopion pimenevän tiistai-illan otteluun on myös jäähyttömyys. KalPa on nakuttanut kotiluolassaan ylivoimamaaleja 25 prosentin teholla, joka on Liigan paras. Helsinkiläisten alivoima on taas vieraskaukalossa ollut eliittiä. Jos alkukautta käytetään mittarina, ei pelistä tule pelkästään ylivoimien taisto, sillä KalPa ja HIFK ovat vähiten pikkukakkosia ottanutta joukkuetta.

Seuraa Heitä

Joonas Lyytinen #6 | Timrå

Puolustaja

Valtava itseluottamus kiekollisessa pelissä kostautuu aika ajoin, mutta myös tulosta tulee hyökkäyspäässä. KalPan oma kasvatti iski edellisessä kotiottelussa kaksi maalia.

Lauri Taipalus #56 |

Puolustaja

Ensimmäistä kauttaan HIFK:n riveissä pelaava puolustaja on joukkueen alakerran kantavia voimia. Alkukauden kahdestatoista ottelusta saaliina on jo yhdeksän pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle