Chiodo debytoi kotiyleisön edessä HIFK:ta vastaan

LIIGA / Ennakko
Robert Leino katkaisi pitkän maalittoman putkensa juuri ennen maaottelutaukoa.
Kuva © Riku Laukkanen - www.facebook.com/R1kuExposures
Sarjassa kolmantena ja neljäntenä olevat HIFK ja KalPa kohtaavat tiistai-iltana Niiralassa. Helsinkiläiset ovat voittaneet aiemmista kolmesta kohtaamisesta kaksi. Kilpipaitojen uusi maalivahti Andy Chiodo tekee ensiesiintymisensä kuopiolaisyleisön edessä.

Molemmille joukkueille mennyt maaottelutauko tuli tarpeeseen. HIFK pelasi ennen taukoa 18 ottelua 38 päivään ja KalPa pelasi puolestaan tammikuussa 28 päivään 13 ottelua. Akkujen pitäisi nyt tauon jälkeen olla ladattuna runkosarjan loppusuoran lähestyessä.

Kuopiolaiset lähtivät tauolle JYP-voiton myötä. Tuossa kamppailussa ensiesiintymisen KalPa-paidassa teki uusi maalivahtihankinta Andy Chiodo. Alun pienoisen hermoilun ja pompottelun jälkeen kanadalainen pääsi peliin hyvin mukaan ja otti ottelun lopussa todella isoja torjuntoja.

Saa nähdä, onko samanlaista hermostuneisuutta ilmassa HIFK:ta vastaan, kun Chiodo tekee debyyttinsä Niiralan montussa.

Kasperi Kapasen, Mikael Ruohomaan ja Jonne Tammelan muodostama hyökkäysketju oli koossa jo jyväskyläläisiä vastaan ja sama vitja jatkaa myös HIFK-ottelussa. Vauhtia ja nuoruuden intoa ei pitäisi näiltä herroilta puuttua.

Kapanen onnistui JYPiä vastaan maalinteossa ja siinä samalla taisi pudota apina selästä. Ottelussa viimeistelty maali oli nuorukaisen ensimmäinen yhteentoista (11) otteluun.

Vielä pidemmän putken katkaisi HIFK:n Robert Leino joukkueen taukoa edeltävässä kamppailussa SaiPaa vastaan. Leinon ruuti oli tuota ennen ollut märkää 19 ottelun ajan.

HIFK:n maalinteko on näyttänyt jo viitteitä paremmasta, mutta ykkössentteri Leinon ketsuppipullon aukeaminen tekee hyvää varmasti ainakin hänen itseluottamukselleen.

Helsinkiläisten nutussa nähdään niin ikään debytantti, sillä Vaasan Sportista hankittu puolustaja Matt Generous pukee HIFK-paidan ylleen. Generous tuonee punanuttujen maalinedustalle kaivattua kokoa ja isännän otteita. Aiemmin tällainen pelote on ollut poissa ja vastustaja on päässyt suhteellisen vapaasti hääräämään maalinedustalla.

HIFK on kolmantena KalPan edellä ja etumatkaa on neljä pistettä. Helsinkiläisillä tosin on yksi ottelu enemmän pelattuna. Panoksia otteluun pitäisi siis löytyä, varsinkin, kun Liigan kärkipää on todella tasainen ja taistelu suorista pudotuspelipaikoista käy kuumana. HIFK on myös Kuopiossa sellainen vieras, joka sytyttää sekä yleisön, että pelaajat.

Seuraa Heitä

Andy Chiodo # |

Maalivahti

31-vuotias kanadalaisvahti tekee ensiesiintymisensä uuden kotiyleisön edessä. JYPiä vastaan oli hermostunut ottelun alussa, mutta otti lopussa todella isoja koppeja. Jatkaako siitä mihin jyväskylässä jäi?

Matt Generous #21 |

Puolustaja

Vaasan Sportista HIFK:n puolustukseen hankittu Generous debytoi HIFK-paidassa. Tuoko kaivattua kokoa ja näköä helsinkiläisten pakistoon?

» Lähetä palautetta toimitukselle