Turpajuhlat Raksilassa?

LIIGA / Ennakko
Torstaina Oulussa iskevät yhteen alkukauden vahvasti pelannut Kärpät sekä valmentajaa viikko sitten vaihtanut Tappara. <b>Risto Dufva</b> on saanut Tapparaan ryhtiä. Kärpät puolestaan kärsii pahasta loukkaantumissumasta.

Kuntokäyrät

Kärpät on ollut odotettua paremmassa iskussa. Kahdeksan ottelua on tuottanut 16 pistettä, mikä oikeuttaa sarjassa tällä hetkellä viidenteen sijaan.

Mennyt viikko oli Kärpille kaksijakoinen. Blues käveli yllättäen tylysti Kärppien yli Raksilassa, kotijoukkueen esityksen ollessa suorastaan surkean. Perjantaiksi Kärpät kuitenkin terästäytyi ja sai raavittua KalPaa vastaan niukan voiton voittomaalikilpailun jälkeen. Yhtä tiukkaa oli tiistaina Helsingissä, jossa Kärpät menetti kahden maalin johtonsa kaatuen lopulta Granlundin veljeksiin.


Aleksander Barkov junior lupaa esitellä taistelutaitojaan Raksilassa.

Tapparan peli on auennut valmentajavaihdon jälkeen. Joukkue on löytänyt itseluottamuksen ja pelaa nyt hyvällä työmoraalilla. Viimeisen viikon ajalta saldona on kaksi voittoa ja yksi tappio. Eniten on parantunut puolustuspelaaminen, eikä Tapparan verkkoon ladota ensimmäisten otteluiden tapaan maaleja enää liukuhihnalta.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen lähtökohdat illan otteluun eivät ole parhaat mahdolliset. Kärpiltä saattaa olla huomenna sivussa melkein puolet joukkueesta, eikä se voi olla näkymättä.

Kärppien toinen suuri ongelma on ylivoimapelaaminen. Se ei toimi alkuunkaan ja joukkueen ylivoimatilasto on liigan huonoin. Valmentaja Hannu Aravirran ToDo-listalla ylivoimapelin korjaaminen löytynee kärkipaikalta.

Puolustuspää Kärpillä on toiminut hyvin. Päästettyjä maaleja on liigassa toiseksi vähiten ja Ville Hostikka on ollut liigan paras maalivahti.

Ylivoiman tapaan hyökkäyspelaamisessa on paljon parantamisen varaa. Kärkimiesten peli ei ole vielä auennut, eikä Juha-Pekka Haataja sen paremmin kuin Michal Vondrkakaan ole saanut vielä hanoja auki. Kärppien maaleista onkin vastannut alkukauden lähinnä Joonas Kemppaisen johtama kentällinen. Viime peleissä myös Joonas Donskoi on osoittanut piristymisen merkkejä.

Tapparan hyökkäyspelaaminen ei ole toiminut myöskään odotetulla tavalla. Joukkueen kaksi parasta pistemiestä ovat molemmat puolustajia, joka sekin kertoo hyökkäyspelaamisen vaikeuksista. Risto Dufvan saatua peräpään kuntoon keskittynee hän seuraavaksi hyökkäyspään ongelmiin.

Ensimmäiset muutokset nähtiin jo viikonloppuna. Joukkueessa ensiesiintymisen teki juuri 16 vuotta täyttänyt Aleksander Barkov, jolle löytyi iso rooli kakkosketjun keskeltä. Ensimmäisessä pelissä aukesi pistetili ja toisessa pelissä maalitili, joten Barkov on vastannut haasteeseen hyvin. Kolmannessa pelissä Barkov lupasi tapella. Nähtäväksi jää, kuka epäonnekas kärppäsoturi osuu 16-vuotiaan Barkovin nyrkin eteen.

Tapparan maalilla jatkanee alkukaudesta suurimman vastuun kantanut Jani Nieminen.

Kokoonpanot

Kärppien sairastuvalle on saatu uusia potilaita jokaisen pelin jälkeen. Torstaina toipilaana on varmuudella Pekka Saarenheimo, Miikka Salomäki, Tomi Körkkö sekä Oscar Eklund. Lisäksi Ivan Humln, Mikko Lehtosen, Juha-Pekka Haatajan sekä Ville Mäntymaan pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivänä.

Tapparan riveistä puuttuvat varmuudella Aleksi Elorinne sekä suurella todennäköisyydellä myös Viktor Ekbom. Sivussa saattavat olla myös taklauksen Porissa päähänsä saanut Antti Erkinjuntti sekä sormivammasta kärsivä Tuomas Vänttinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Jari Viuhkola 0 3 3
2.Jan Snopek 0 2 2
3.Julius Junttila 0 2 2
4.Atte Ohtamaa 1 1 2
5.Ilkka Mikkola 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle