Kumpi jatkaa voittojen tiellä?

LIIGA / Ennakko
Torstaisen liigakierroksen kenties mielenkiintoisin kamppailu pelataan Oulussa, kun kahden viime kauden hopeamitalisti Tampereen Tappara matkustaa Raksilaan. Kärppien peli on yskähdellyt, mutta viime viikko toi valoa tunnelin päähän.

Mikkihiiret vs. isot pojat

Joukkueiden suurin ero löytyy pelitavasta. Tappara perustaa pelinsä tarkkaan puolustamiseen sekä fyysiseen kamppailuvoimaan höystettynä muutamalla loistavalla yksilöllä. Kotijoukkue Kärpät puolestaan on muuttanut pelityyliään viime kautta offensiivisemmaksi, jolloin omissakin on soinut normaalia enemmän. Kärpät luottaa pelissään kovaan liikkeeseen, vikkelät hyökkääjät pyritään pelaamaan täyteen vauhtiin.

Kärppien todellinen huolenaihe on alkukaudella ollut puolustus. Etenkin oman maalin edustalla ei vastustajan hyökkääjiä ole saatu kuriin. Tätä taustaa vasten Tapparan isokokoinen hyökkäys lienee pahin mahdollinen tasonmittari nuorille kärppäpakeille. Myöskään erikoistilanteissa ei kotijoukkue ole juhlinut, vaikka se on saanutkin ylivoimansa siedettävään kuntoon. Kärpät on tilastojen valossa alivoimalla yksi liigan huonoimmista joukkueista. Erikoistilanteissa piilee Tapparan todellinen mahdollisuus!

Kärppien huippukuntoinen hyökkäys

Kotijoukkueen mahdollisuudet voittoon ovat huippuvireisen hyökkäyksen varassa. Viimeisessä kolmessa ottelussa Kärpät on tehnyt peräti 18 maalia! Joukkueen kolme ensimmäistä kenttää on löytänyt sen oikean sävelen, millä tulosta rupeaa tulemaan. Ensimmäisten pelien peikkona häärinyt viimeistelyongelma on saatu karistettua harteilta, eikä vastustajan maalivahdit ole päässeet enää loistamaan. Vielä kun Petr Tonillekin löydetään oma paikkansa joukkueessa on Kärppien hyökkäys valmis haastamaan kaikki sarjan puolustukset. Tapparan laajasti kehuttu pakkikalusto joutuneekin Raksilassa todelliseen testiin.

Loukkaantumistilanne on molemmilla hyvä. Tappara pääsee peliin parhaalla miehityksellään, jolla se on saanut pelata Toni Mäkiahon pelikiellon jälkeen. Ketjut ovat muuttuneet hieman, mutta peruskonsepti on pysynyt hyvin kasassa. Kärpiltä poissa ovat maalivahti Niklas Bäckström ja hyökkääjä Antti Aarnio. Kumpikaan ei ole ns. korvaamaton poissaolo, sillä Markus Korhosella on takanaan onnistunut voittopeli ja Henrik Juntunen paikkaa Aarnion täysin.

Maalivahtipelissäkö ratkaisu?

Yksi illan teemoista saattaa olla se, kumman maalivahti onnistuu paremmin. Tapparan heikkona lenkkinä voidaan pitää maalille luistelevaa Mika Lehtoa, joka ei missään nimessä lukeudu sarjan parhaisiin maalivahteihin. Vaikka Lehto on parantanut otteitaan kauden edetessä on juuri hän se kohta, johon Kärppien pitää iskeä. Suomen paras puolustus tietysti helpottaa Lehdon urakkaa.

Markus Korhonen Kärppien maalilla on pelannut vähän. Tappiopelissä Porissa hän oli täysin aseeton ja joutui viime viikolla kovaan paikkaan epäonnistuen IFK-ottelussa. Viimeisessä ottelussa Lukkoa vastaan Korhonen oli kentän paras ja muu joukkue saa kiittää häntä voitosta. Vuosien varrella Korhonen on tunnettu siitä, että hän pelaa parhaiten suuren paineen alla. Nyt hänellä on paikka haastaa Bäckström todelliseen taisteluun ykkösmaalivahdin paikasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle