Tiedetäänhän tämä pari jo - SaiPa rutiinivierailulle Ouluun

LIIGA / Ennakko
Kykeneekö Kärpät pitämään SaiPan keihäänkärjen aisoissa?
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Vaasassa edellisessä ottelussaan nollille jäänyt SaiPa saapuu Ouluun haastamaan Kärpät. Viime aikoina lievästä tehottomuudesta kärsinyt SaiPa pyrkii vankistamaan sijoitustaan kuuden parhaan joukossa tutun vastuksen kustannuksella.

Lappeenrantalaisten vierasmatka Vaasaan ei sujunut aivan halutulla tavalla. Illan päätteeksi nollaa näytti niin maali- kuin pistesarakekin. SaiPa oli varsinkin ottelun alussa varsin aloitteellinen, mutta Sport-vahti Mika Järvinen nollasi keltapaitojen yritykset toisensa perään.

Kärpät puolestaan kasvatti pistetiliään kolmella isännöidessään Hämeenlinnan Pallokerhoa kotonaan Raksilassa. Altavastaaja HPK pysyi hallitsevan suomenmestarin tahdissa kahden erän ajan, minkä jälkeen numerot revähtivät rumiksi.

Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä tiukasti kiinni pudotuspelipaikassa. SaiPan on kuitenkin syytä olla varuillaan, sillä niskaan hengittävät Lukko ja TPS janoavat yhä paikkaa kuuden parhaan joukkoon.

Kärki on terävä, mutta kestääkö runko?

SaiPan terävä kärki tiedetään: David McIntyre ja Chad Rau ovat Liigan ulkomaalaisten keskuudessa aivan parasta kastia. Samaa voidaan sanoa myös viime aikoina hieman heikommin esiintyneestä Sam Lofquistista.

Näiden nimien jälkeen materiaali käy kuitenkin hieman tasapaksuksi enemmän kovaan työntekoon ja rouhimiseen keskittyvien pelaajien muodossa. Kärkiäijille ei sovi juurikaan ohipelejä tulevan, mikäli SaiPa haluaa toimia kevään peleissä haastajana muille kärkijoukkueille.

Lappeenrantalaiset saavat myös paljon anteeksi loistavan maalivahtikaksikkonsa ansiosta. Konkari Jussi Markkanen sekä Jani Nieminen muodostavat kenties yhden Liigan parhaista tandemeista. Viime peleissä Nieminen on tosin ryöstänyt itselleen ykkösvahdin paikan ohi ailahdelleen Markkasen.

Jos hyökkäysmateriaalin kapeus on SaiPalla lievä ongelma, ei Kärppien kohdalla vastaavasta vaivasta voida puhua. Moni joukkue voi vain haaveilla sijoittavansa Ivan Humlin kaltaisen pelimiehen nelosketjun laidalle. Kun nuorten maailmanmestarien rinnalla konkarit Esa Pirneksen ja Mika Pyörälän johdolla heräävät vähitellen kevään lähestyessä, alkavat pullat olla hyvin uunissa oululaisten kannalta.

Puolustuspää ja maalivahdit sen sijaan aiheuttavat Oulussa hieman päänvaivaa. Lauri Marjamäen korostama viisikkopuolustus toimii toki hyvin, mutta loukkaantumiset ovat riepotelleet oululaisten peräpäätä turhan paljon viime aikoina. Myöskin maalivahtitilanne odottaa ratkaisua lähipäivinä siirtorajan lähestyessä. Riittääkö Sami Aittokallio kevään tosipeleissä?

Toisilleen tuttu kaksikko

Kärpät ja SaiPa ovat kohdanneet viime vuosina usein, jopa turhan usein. Joukkueet ovat ottaneet kiivaasti mittaa toisistaan niin CHL:n kuin Liigankin pudotuspeleissä. Voi olla hyvinkin mahdollista, että tulevana keväänä kohtaamisiin lisätään jälleen yksi sarja lisää.

Osa kiekkoväestä alkaa olla jo hieman puutunut kaksikon kohtaamisiin. Yleensä pelit ovat kuitenkin tasaisen viihdyttäviä vääntöjä, joissa Kärpät on kenties ottanut hienoisen niskalenkin viime vuosina.

Torstain peli on kuitenkin omiaan kääntämään tilanteen SaiPan eduksi. 

Seuraa Heitä

Esa Pirnes #12 |

Keskushyökkääjä

Kevään tuoksu alkaa hiipiä kokeneen konkarin nokkaan ja sen kyllä huomaa. Alkukaudesta tasaisuuden kanssa taistellut ikinuori Pirnes paukutti HPK:ta vastaan ruhtinaalliset kolme pistettä. Lisää voidaan odottaa torstainakin.

Jani Nieminen #39 |

Maalivahti

Koko kauden tilastot eivät mairittele Niemistä, joka on kuitenkin viime aikoina ollut viimeinen sinetti SaiPan maalilla. Nieminen antaa joukkueelle mahdollisuuden voittoon, kunhan maaleja syntyy toiseen päähän edes pari kappaletta.

» Lähetä palautetta toimitukselle